Tips voor een campervakantie met kinderen

Met de zomer voor de deur beginnen we weer met het planning van de zomervakantie. Terwijl de meeste gezinnen kiezen voor een traditioneel hotel of resort voor hun vakantie, kiezen steeds meer gezinnen voor een vakantie met de camper met kinderen.

Met een camper ervaren jij en je kinderen het buitenleven terwijl je alle gemakken bij de hand hebt. Bovendien is het perfect voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden die willen genieten van een beetje avontuur.

In dit artikel geven we je enkele tips voor de perfecte camper vakantie met kinderen.

vakantie met camper met kinderen, tips om je campervakantie tot een succes te maken

Met de camper met kinderen op vakantie, 7 tips

Deze tips gaan je zeker helpen om een heerlijke onbezorgde camper vakantie met je kinderen te hebben.

1. Bereid een paklijst voor om ervoor te zorgen dat je niets vergeet

Bij het plannen van een vakantie met kinderen in een camper is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt voor een comfortabele reis.

Een manier om ervoor te zorgen dat je niets belangrijks vergeet, is door een paklijst op te stellen. Door van tevoren een lijst te maken, kun je georganiseerd blijven en stress op het laatste moment of onverwachte kosten voorkomen.

Idealiter zou je paklijst alle benodigde benodigdheden moeten bevatten, van kookgerei en beddengoed tot toiletartikelen en kleding voor elk gezinslid.

Houd er rekening mee dat de behoeften van kinderen sterk kunnen variëren, afhankelijk van hun leeftijd, dus het is een goed idee om de vakantie checklist daarop af te stemmen.

2. Bereid activiteiten en spelletjes voor om de kinderen bezig te houden tijdens de rit

Tijdens het rijden wil je er natuurlijk voor zorgen dat de kinderen zich vermaken. Een geweldige manier om dit te bereiken, is door activiteiten en spelletjes voor te bereiden om de kinderen tijdens de reis in de camper bezig te houden.

Van klassieke spelletjes voor onderweg tot een film kijken op de iPad en deze spelletjes voor op reis is er geen tekort aan opties om uit te kiezen als je met de kinderen en je camper onderweg bent.

Het is ook een goed idee om buitenactiviteiten mee te nemen, zoals frisbee of voetbal, zodat de kinderen hun benen kunnen strekken en kunnen genieten van wat frisse lucht. Want eigenlijk begint je vakantie al zodra je met je kinderen de camper instapt, toch?

Door vooraf activiteiten en spelletjes voor te bereiden, voorkom je de verveling en rusteloosheid die gepaard kunnen gaan met lange autoritten en wordt je vakantie met de camper met kinderen voor iedereen leuker.

camper met kinderen

3. Kies voor gezinsvriendelijke camper plekken met de kinderen

Niet alle campings zijn geschikt voor gezinnen, zeker niet voor gezinnen met jonge kinderen. Overweeg factoren als veiligheid, toegankelijkheid en activiteitenopties voordat je een definitieve beslissing neemt.

Zoek naar campings met voorzieningen zoals speeltuinen, zwembaden en wandelpaden die gemakkelijk te navigeren zijn met kinderen. Controleer ook de regels en voorschriften van de camping, zoals stille uren of beperkingen voor huisdieren, om een veilige en plezierige ervaring voor iedereen te garanderen.

Neem de tijd om verschillende campings te onderzoeken en te vergelijken om de beste te vinden voor de behoeften en voorkeuren van jouw gezin. Zo wordt de vakantie met camper en kinderen een groot succes voor iedereen.

4. Controleer de camper voor vertrek, eventueel met je kinderen

Het laatste wat je wilt, is dat pech of een storing de reis verpest. Laat de camper voor vertrek nakijken en onderhouden door een gekwalificeerde monteur. Het is ook belangrijk om te controleren of alle apparaten, zoals de koelkast en het fornuis, in goede staat verkeren.

Zorg er bovendien voor dat je over alle benodigdheden beschikt, zoals een gereedschapskist, een EHBO-doos en een reservewiel, om eventuele onvoorziene problemen die zich tijdens de vakantie kunnen voordoen, op te lossen.

Tip: kinderen vanaf een jaar of 4 vinden het fantastisch om met je mee te gaan om de camper te controleren. Zo neem je ze al mee in de voorbereidingen en dat is leuk én leerzaam voor ze.

5. Maak je voor vertrek vertrouwd met de werking van de camper

Een van de meest cruciale tips voor een vakantie met de camper en kinderen is om je voor vertrek vertrouwd te maken met de bediening.

Veel gezinnen kiezen ervoor om een camper te huren, en het rijden in een camper is heel wat anders dan een normale auto. Het is dus essentieel om te weten hoe je het voertuig moet bedienen, inclusief de rijtechnieken en parkeren. Als de camper niet van jou is, want je kan natuurlijk ook -net als ons- een buscamper op maat maken voor jezelf.

Neem de tijd om te begrijpen hoe alles werkt, van onder andere verwarming en airconditioning, water- en afvalsystemen, gas- en elektriciteitssystemen. Je wilt niet rommelen om erachter te komen hoe je iets moet gebruiken terwijl je onderweg bent met de camper en je kinderen.

Vooral als je ’s avonds laat op een camping aankomt is dit erg vervelend. Lees de gebruikershandleiding aandachtig door en stel eventuele vragen aan het verhuurbedrijf om er zeker van te zijn dat je vertrouwd en comfortabel bent met de bediening van de camper.

6. Stel een budget op voor de reis en houd je eraan

Zonder budget is het gemakkelijk om te veel uit te geven aan onnodige uitgaven, van dure campings tot onnodige souvenirs.

Stel voordat je aan de reis begint een realistisch budget vast coor jullie camper vakantie waarin alle uitgaven zijn opgenomen, zoals brandstof, eten, campings en activiteiten met de kinderen.

Om ervoor te zorgen dat het budget wordt gevolgd, kun je overwegen een reisbudget-tracker-app of -spreadsheet te gebruiken, waarmee je uitgaven kunt controleren, vergelijken met het budget en de nodige aanpassingen kunt doen.

Doe bovendien van tevoren onderzoek om budgetvriendelijke opties voor een camperplek, maaltijden en activiteiten te vinden.

7. Neem spullen mee om de camper te organiseren, zoals opbergbakken en opbergers.

Met relatief weinig ruimte in een camper is het belangrijk om spullen georganiseerd te houden. Een effectieve manier om dit te doen, is door opbergbakken en organizers mee te nemen om alles op zijn plaats te houden.

Je kunt opbergbakken gebruiken om grotere spullen in op te bergen, zoals eten of sportartikelen, terwijl organizers kunnen worden gebruikt voor kleinere spullen, zoals kookgerei of toiletartikelen.

Dit zal je helpen om de beperkte ruimte in een camper optimaal te benutten met je kinderen en rommel of chaos tijdens de vakantie te voorkomen.

Tip: neem een gaaf travel journal zoals the Adventure Book mee om jullie reis met de camper en de kinderen vast te leggen. Dat is super tof voor later!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven