Campinggasten, 9 typetjes die je op iedere camping tegenkomt!

En, iedereen weer terug van vakantie? Wij zijn inmiddels weer veilig thuis. Na twee weken kamperen aan een prachtig meer in Noord Italië en ons vergapen aan alle campinggasten. Mijn gezin vindt dat je pas van kamperen mag spreken als je in een tent, caravan of camper bivakkeert. Ik vind een gezin runnen vanuit een mobile home geen kattenpis en noem het dan ook serieus kamperen. Want ook al zit je in een mobile home, de campinggasten zijn ook daar aanwezig! Hoe brengen jullie je vakantie door?

Goed, wij zaten dus twee weken op een camping in een stacaravan. Met airco 😉 . Het was heerlijk, al kwam onze vakantie wat moeizaam op gang. Bij aankomst bleek tot onze grote schrik dat de camping de mobile homes heeft verstoten. Deze stacaravans waren, nadat wij geboekt hadden, ondergebracht bij een andere bv. Die van zuslief. De campingeigenaren, de andere zus en haar man, wenste ons veel plezier in ons eigen mini-resortje. Oh ja, en of wij, en dan in het bijzonder onze kinderen, geen stap op de camping wilde zetten. Verzekeringstechnisch was dit echt een no go… Bij Gods gratie mochten we dit jaar nog in het zwembad wat bij de camping hoort, maar dit was volgend jaar ook voor ons mobile homers verboden terrein.

Balen! Wij hadden juist speciaal voor deze camping gekozen. Beetje luxe van de mobile home en de charme van de camping. Leuk voor het hele gezin! De kids kunnen heerlijk spelen met campingvriendjes en wij heerlijk lezen, lokale wijntjes proeven en zonnebaden. Zo was het hele gezin blij en zouden we na twee weken heerlijk gebruind en uitgerust thuiskomen.

Chillen op de camping

In eerste instantie wilde ik, nadat ik onze mobile home keurig had ingericht met vrolijk beddengoed en gezellige tafelkleedjes, op hoge poten verhaal gaan halen. Na een glaasje wijn gedronken te hebben in het zonnetje, liet ik dit plan varen. Laten we gewoon ons ding doen, genieten en kijken hoe het loopt.

Lees ook: kamperen met kinderen doe je zo

Na twee zonovergoten dagen waarin campingvriendschappen werden gesloten, volgden vier dagen – ja, jullie lezen het goed- vier dagen met slecht weer. Geloof me, hoe we ook baalden, dorpen rondom ons heen werden die dagen zwaar getroffen door heftig noodweer. Dus de hagel-en onweersbuien die ons ten deel vielen, waren ineens zo erg nog niet.

campinggasten

Het campingleven en de campinggasten

Na vier natte dagen ging voor ons de zon weer schijnen en de tenten ritsten massaal open, zo ook de glazen deuren van de mobile homes. De campingvrienden werden opgezocht en prompt werden onze kinderen van de camping gestuurd. Echt waar. Tien en acht jaar. Ze gingen alleen maar hun vriendjes halen om naar het meer te gaan, wat openbaar terrein is. Nu kon geen wijntje mij nog rustig krijgen en ik ging dus verhaal halen. Het werd een felle discussie die nergens toe leidde. Om niet ook nog uit het zwembad verbannen te worden, kozen wij eieren voor ons geld en gingen we heerlijk zwemmen.

Nu vraag je je ongetwijfeld af waarom ik me hierover zo druk maak. Ga toch lekker naar het meer hoor ik je denken. Wel, misschien heb je gelijk maar het was inmiddels ook een principekwestie geworden. En sinds een campingknul een heuse waterslang uit het meer viste, liet ik het meer voor wat het was. En zeg nu zelf, bij het zwembad of tegenwoordig de Wifi-plek wordt het hele campingleven pas goed zichtbaar. Ik ben er dol op.

Lees ook: een dagje strand? De leukste must-haves op een rijtje

Campingtypes, welke campinggasten herken jij?

Als je bent wezen kamperen, dan ken je ze vast wel. Van die types die je eigenlijk wel op iedere camping terugvindt. Onmisbaar en duidelijk herkenbaar. Welke herken jij, of herken je misschien jezelf?

1. Campingkeizer

Ook bekend als campingburgemeester. Deze vaak wat oudere man staat al eeuwen met een vaste plaats op de camping. Hij laat iedereen te pas en te onpas weten dat hij alles van de omgeving, de mensen én de camping weet. Meestal kan hij geen woord zeggen in de taal van zijn vakantieland.

2. Campingkenau

Ook wel de first lady van de camping genoemd en de vrouw van de campingburgemeester. Waar haar eigen burgemeester nog wel kan genieten van alle bedrijvigheid om hem heen, kan vrouwlief niet veel hebben. Zij houdt zich tijdens haar ellenlange vakantie vooral bezig met het de nieuwe campinggasten op hun fouten wijzen.

3. Campingcassanova

Dit is het stuk van de camping. Vaak is dit een jonge vent of jonge vader die er niet alleen goed uit ziet, maar ook nog eens ultra sportief is en goedlachs. Hoe hard het ook regent, hij laat de zon altijd schijnen.

4. Campingqueen

Herkenbaar aan een gigantische zonnehoed, grote zonnebril, flinke borsten en enorm gebruinde huid. Alle campingroddels heeft zij paraat. Deze fluistert ze jou vanaf haar ligbed in vertrouwen toe. Net zoals ze dat ook bij alle andere campinggasten doet.

5. Campingknuffelbeer

Deze vaak oudere persoon wordt vaak gezien als de lieve opa of oma van de camping en is een ervaren kampeerder. Deze knuffelbeer heeft altijd een vriendelijk praatje, pleister of snoepje paraat!

6. Campingklikspaan

Oppassen geblazen. Bij iedere vorm van geluidsoverlast staat deze persoon bij de campingeigenaren. Heb je ’s avonds een keer te lang voor je tent gezeten of moet je iets te hard lachen om de grap van je buurman? Dan kletst deze klikspaan het door. De campingklikker heeft helaas niet het lef je direct aan te spreken.

7. Campingkrijser

Dit kan zowel een man als vrouw zijn. Je weet wel, zo iemand die aan het zwembad ligt en waarvan iedereen ook hoort dat hij/zij er is. Zijn of haar kinderen worden veel te hard toegesproken en luid wordt verteld wat voor een leuk uitstapje ze die ochtend hebben gemaakt. Tegen wie er wordt gepraat is voor iedereen onduidelijk.

8. Campingkomiek

Deze grapjas maakt iedereen aan het lachen en houdt graag iedereen voor de gek. Helaas is hij na een week door de meeste grapjes heen en valt hij in herhaling. En dan is het tijd om hem te ontwijken.

9. Ligbedclaimers

Overduidelijk, alhoewel ze niet altijd vooraf herkenbaar zijn. Ze duiken namelijk in alle vroegte op, als ieder normaal mens nog aan zijn ontbijt moet beginnen. Vervolgens schieten deze hordes campinggasten richting het zwembad om daar een ligbed te scoren en hun handdoek te droppen. Om vervolgens -ongezien- richting tent of caravan te schuifelen en pas 3 uur later weer naar het zwembad terug te keren.

Maar dit is waarom ik zo van de camping hou! De status die men thuis heeft is op een camping niet meer belangrijk. Iedere camping heeft zijn eigen hiërarchie en fantastische typetjes. Helaas zit het er voor ons weer op. Voor volgend jaar gaan wij op zoek naar een andere camping, die gastvrij en gezellig is. Met mobile homes! Heb je tips, let me know!

Welke campinggasten herken jij?

2 gedachten over “Campinggasten, 9 typetjes die je op iedere camping tegenkomt!”

    1. Dank je Alexander! Ik ben de stille genieter! ☀️ Ik observeer vanachter een bescheiden zonnebril en mijn boekje.! ? En dat geeft dan weer inspiratie voor een blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven