Met de kinderen naar de Caribische Eilanden!

Naar de Caribische Eilanden gaan zal voor veel mensen een droomvakantie zijn. Maar hoe zit dat als je met kinderen op vakantie wilt? Zijn de Caribische Eilanden dan een fijne bestemming? Wat kan je er doen en welke eilanden zijn in dat geval de beste keuze? Kleine tip: heb je kleine kinderen? Reis dan buiten het seizoen! Niet alleen goedkoper, maar ook rustiger. En dat is wel zo fijn!

caribische eilanden bezoeken

Waar liggen de Caribische Eilanden?

Wellicht ten overvloede, maar misschien weet je toch niet zo goed waar nu eigenlijk die Caribische Eilanden liggen. Het Caribisch gebied vind je in de Caribische Zee…daar schieten we natuurlijk nog weinig mee op.

Maar als we stellen dat het bij Midden-Amerika hoort, dan heb je in ieder geval al meer houvast. Dit gebied, ook wel De Caribbean genoemd, bestaat uit heel veel eilanden. Het bijzondere aan het geheel is de diversiteit op deze eilanden. J

e even inlezen welk eiland welke cultuur heeft is dan ook zeker aan te bevelen. Want de invloeden van het koloniale verleden is hier zeker te voelen. Je kunt je Nederlandse Roots trouw blijven en gaan naar Aruba of bijvoorbeeld Curaçao. Of juist kiezen voor een ander eiland dan één van de ‘Nederlandse’ en kiezen voor Jamaica of Cuba!

Wuivende palmen

Als je denkt aan Caribische eilanden, dan heb je vast een mooi plaatje voor je van wuivende palmen en mooie stranden. Dat is ook wat ze in ieder geval allemaal wel gemeen hebben: het heerlijke weer, en dus die mooie stranden met wuivende palmen, lekker eten en daarmee staan ze garant voor een heerlijk paradijselijke omgeving. Maar hoe zit dat nu als je met kinderen naar dit gebied wilt gaan?

caribische eilanden met kinderen

Wel of geen goed idee: Caribische eilanden en kinderen?

Ja, de reis is ver, en zo’n eind vliegen met kinderen kan een reden zijn om te denken dat een vakantie die kant op niet geschikt is om met kinderen te ondernemen. Maar mijn ervaring is toch anders.

Of je vraagt jezelf misschien af of er wel genoeg te doen is voor kinderen. Wees gerust, dat is er zeker. Er worden zelfs ook speciale gezinsreizen aangeboden, met excursies die leuk zijn om met het hele gezin te doen! Wil je juist liever helemaal niks moeten? Ook dan kan je met een gerust hart op vakantie met de kinderen!

Welke Caribische eilanden zijn het leukst voor kinderen?

Eigenlijk is het niet zo één, twee, drie te zeggen welke Caribische Eilanden voor jou de leukste zijn. Zoals gezegd is ieder eiland uniek, met een heel eigen karakter en dus ook met zo zijn eigen kenmerken en activiteiten.

Is je gezin vooral op zoek naar een plek waar je heerlijk zonder zorgen van de zon en het strand kunt genieten? Of houden jullie juist van avontuur en willen jullie op ontdekking gaan? Vanzelfsprekend zal ook de leeftijd van de kinderen hierin een rol spelen.

Zon, zee en die wuivende palmen

Ongetwijfeld ben je op zoek naar een paradijselijk oord als je kiest voor de Caribische eilanden, waar jullie heerlijk kunnen genieten van zon, zee en strand. En die palmen, natuurlijk, om het plaatje even helemaal af te maken.

Op Sint-Maarten of Sint Barth zijn heerlijke zandstranden te vinden, waar het goed toeven is. Beide eilanden hebben echter wel een eigen sfeer. Zo is Sint Barth bijvoorbeeld Frans en doet het luxueus aan. Sint-Maarten en St Martin zijn op één eiland te vinden: een Nederlands – en Frans deel dus! En daarmee is het meteen duidelijk dat er meerdere culturen op dit eiland te vinden zijn.

Kindvriendelijke resorts op Barbados

Op Barbados kan je uit de voeten met Engels. Het eiland biedt de echte ‘Bounty-sfeer’ en je kunt er kiezen voor kindvriendelijke resorts. Hoe relaxed kan je het hebben? Landinwaarts kom je juist heuvelachtig gebied tegen wat ook wel bekend staat als ‘Little England’ vanwege zijn gelijkenis met Engeland.

wat te doen op curacao

Curaçao en kinderen

Maar misschien vind je juist de combinatie van gewoon Nederlands praten én een heerlijk Caraïbisch eiland wel de gouden combinatie. Dan moet je op één van de ABC-eilanden zijn.

Curaçao is een mix van Westerse invloeden en Caraïbische roots. Er valt voor de kinderen van alles te doen. En dat varieert van echte kinderattracties tot spannende acties. Die avontuurlijke tiener van je zal vast de onderwaterwereld wel willen ontdekken of wat dacht je van een bezoek aan de grotten van Hato?

Aruba

Ook ‘ons’ Aruba verdient een welverdiende plek op het lijstje van Caraïbische eilanden voor kinderen. Het eiland straalt één en al kind vriendelijkheid uit. Er zijn prachtige resorts die geschikt zijn voor kinderen en ook nog eens all-inclusief kunnen zijn. Op Aruba kan je naast het strand ook genieten van mooie wandeltochten, bijvoorbeeld De Hooiberg ‘beklimmen’ (165 meter hoog, ongeveer 600 treden!), of je pakt de fiets of je huurt een auto.

Op stap met oudere kids? Misschien is een 4×4 rit dan wel een machtige activiteit! Wat de keuken betreft hoef je ook niet bang te zijn dat de kinderen niet zullen eten. Ook met het eten is er een zeer gevarieerd aanbod. Hier kan je alle invloeden terugzien van de vele culturen die hier op het eiland samengaan. En gelukkig voor de moeilijke eter: ook onze eigen Nederlandse keuken vind je hierin terug. 

Of toch Bonaire met de kids?

Surfers in de familie? Dan is Bonaire dé vakantiebestemming voor jullie. Zowel wind- als kitesurfen kan je hier op een machtige manier uitoefenen. Daarnaast is het bewonderen van de prachtige riffen uiteraard ook een grote aanrader.

Ook hier vind je kindvriendelijke resorts. Het is fijn voor de kleinere kids als ze gewoon Nederlands kunnen praten. De stranden zijn wat kleiner en ruiger.

Actieve vakantie op de Caribische eilanden? Guadeloupe!

Leuk dat strand, maar tussendoor actief bezig zijn met andere dingen is meer jouw ding? Dan is een eiland die beide biedt uiteraard een slimmere keuze. Zowel de surfdude als Tarzan kunnen uithangen, kan op Guadeloupe.

Een avontuurlijke vakantie, want je kunt hier echt de natuur in en die natuur is niks anders dan een regenwoud! Misschien wel enigszins last van keuzestress tijdens jouw verblijf. Want je kunt kiezen voor avontuurlijk snorkelen in zee of gaan jullie liever de jungle in? Een gezin met pubers zal zich hier dan ook zeker vermaken.

Weet jij al welk eiland het beste bij jullie gaat passen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven