Tips om je goed voor te bereiden op carnaval

Carnaval wordt groots gevierd in ons land en dat is zeker niet zonder reden. Het is een feest voor jong en oud, waar veel creativiteit en gezelligheid te vinden is. Na twee coronajaren wordt het dit jaar extra speciaal. Lees snel verder hoe jij je optimaal kunt voorbereiden op Carnaval; het grootste zuidelijkste feest van het jaar.

carnaval voorbereiden

Je voorbereiden op carnaval doe je zo

De elfde van de elfde is al geweest en dat betekent dat het zuiden van Nederland al volop in de carnavalssferen verkeert.

Carnaval is het grootste feest van het jaar als het aan de zuidelijke inwoners van ons kikkerlandje ligt en niet zonder reden!

De gezelligheid is moeilijk te negeren en dat is ook precies de reden dat vele mensen verdeeld over het land én zelfs onze buurlanden graag meedoen aan die gezelligheid.

Maar hoe bereid je je nu goed voor op dit mooie feest? Wij geven je een aantal tips om geheel in klederdracht deel te nemen en er een echt spektakel van te maken.

Zo beleef je carnaval écht

1. Wees creatief in klederdracht

Als je Carnaval zegt, dan zeg je ook creatieve klederdracht. Ieder jaar wordt er veel aandacht besteed aan een creatieve manier van kleden en dat gebeurt vaak in een thema.

En met creatief, bedoelen we ook echt creatief. Zelf je kleding maken is dan ook iets wat vele groepen doen en daardoor is het de hoogste tijd om hier werk van te maken.

Ga eens na wat voor stoffen je nodig hebt om een mooi kledingstuk te maken en kies je stoffenwinkel zorgvuldig uit. Het loont om een keer langs te gaan bij de lokale stoffenzaak en de mogelijkheden te bespreken.

Daarnaast werkt het altijd het beste wanneer je de stoffen daadwerkelijk kunt zien en voelen om de perfecte outfit te maken. Wil je carnaval echt beleven en je goed voorbereiden? Dan maak je zelf je outfit!

carnaval kostuums en emblemen voorbereiden
Bron: Unsplash

En wees je ervan bewust dat kleding, gezelligheid en plezier maken samen centraal staat in tegenstelling tot wat in dit artikel geschreven wordt over vreemdgaan met carnaval.

2. Emblemen op je kledingstuk

Carnaval vier je met elkaar en daardoor komt het vaak voor dat groepen een speciaal embleem op hun outfit plaatsen, om aan te geven dat zij bij elkaar horen.

Naast een mooi kledingstuk loont het dus ook om een embleem van herkenning te dragen, voor het echte groepsgevoel.

Weet je niet waar je moet beginnen om je voor te bereiden op Carnaval met een embleem? Dan raden we aan om naar het mekka van Carnaval te gaan, Den Bosch.

Tijdens Carnaval heet deze stad Oeteldonk. Je kun je jezelf omtoveren tot echte Oeteldonker door een Oeteldonk jasje aan te schaffen en Oeteldonk emblemen op je kledingstuk te laten plaatsen. Hierdoor zit je helemaal in de juiste sferen en kun je echt goed meedoen met Carnaval.  

Daarnaast kan je afkijken hoe het nu zit met die emblemen zodat jullie met je eigen groep de volgende Carnaval helemaal kunnen voorbereiden.

3. Echt voorbereiden op Carnaval? Koop je kaartje op tijd!

Houd er rekening mee dat er duizenden mensen tijdens Carnaval naar Oeteldonk en de Brabantse steden en dorpen gaan. Wil je je hierop goed voorbereiden met Carnaval, dan is dit een belangrijke tip.

Omdat het zo ontzettend druk kan zijn maken veel kroegen en cafés gebruik van een entreebewijs. Zo kunnen ze de capaciteit enigszins reguleren.

Weet je nu al dat je het in een bepaalde stad gaat vieren? Bekijk dan of je hier kaartjes voor kunt krijgen. Zo wordt er op veel plekken gebruik gemaakt van een entreekaart die geldt voor verschillende kroegen.

Zo kun je geheel op eigen houtje (met je groep natuurlijk) een kroegentocht doen en de sfeer erin houden.

4. Carnavalsoptochten

Carnaval is echt een feest voor jong en oud. Het is zeker niet zo dat dit feest alleen in de kroegen gevierd wordt. Er worden bijvoorbeeld ook veel optochten gehouden waar je met elkaar van kan genieten.

Vooral dit laatste is een leuke onderneming om te doen met het hele gezin. De versierde karren en mooie kleding die gedragen wordt tijdens Carnaval is echt een spektakel om te zien. Zeker ook voor de kleintjes wordt dit een dag om je ogen uit te kijken en te genieten.

5. Carnaval na corona, voorbereiden is key

Het belooft dit jaar een extra groot spektakel te worden, omdat na twee coronajaren, er nu eindelijk weer zonder beperkingen Carnaval mag worden gevierd!

Hierdoor is de verwachting dat het feest extra groots en extra speciaal gaat worden, omdat na twee jaar inhouden mensen nu meer dan ooit willen genieten van en met elkaar.

Verwacht dan ook de meest creatieve thema’s en bijzondere wagens. Als er een jaar is om Carnaval te vieren en mee te maken, dan is het wel dit jaar. En met bovenstaande voorbereiding wordt het voor jullie een Carnaval om niet te vergeten!

Vind jij het lastig om te bedenken wat je nu zal aantrekken? Check dan deze verkleedideeën voor themafeesten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven