Carole Bakker-Nunes, working mam van week 38

Ik ben Carole Bakker-Nunes, getrouwd en mama van dochter Puck (5,5) en zoon Remi (bijna 4). Ik werk 32 uur als senior communicatieadviseur bij een gemeente, mijn man werkt 36 uur als marketeer bij de Provincie Zuid-Holland. We zijn allebei een dag thuis en de overige drie dagen gaan de kindjes naar een KDV/BSO. Naast mijn werk en drukke gezin doe ik aan schermen en yoga en.. heb ik een passie voor koken en bakken.

Regelmatig krijg ik de vraag hoe het me lukt zoveel ballen in de lucht te houden en alles schijnbaar (!) strak te organiseren. Tja.. Laat ik allereerst beginnen met zeggen dat ik een leukere mama ben, juist omdat ik werk. Mijn werk vind ik super leuk en ik geniet er enorm van. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat ik thuis zou blijven bij de kinderen.

Alle respect overigens voor de mama’s die dat wèl fijn vinden, hoor! We hebben helaas geen familie in de buurt waar we op terug kunnen vallen en zijn dus echt aangewezen op een zo strak mogelijke planning. Het helpt enorm dat mijn man en ik het echt samen doen. Het is voor ons altijd van belang geweest om het samen te doen en dat de kindjes er niet onder mogen ‘lijden’ dat wij er voor kiezen om te werken. Nou hebben we het geluk dat we hele makkelijke kindjes hebben: ze vinden het beregezellig bij de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, school en buitenschoolse opvang. Ik denk dat dat enorm scheelt. Doordat dat de vaste punten zijn in onze dagelijkse leven, is het makkelijker om daar omheen te plannen en is er tijd elke avond samen te eten (samen ontbijten zit er helaas niet in door de week) en zwem- en balletles van dochterlief èn onze eigen sportmomenten. Mijn lief brengt de kindjes twee dagen ’s ochtends weg en ik haal ze op en kook dan. De andere twee dagen (dochter heeft 4 dagen school) is het ritme omgedraaid. Als de ander dan thuiskomt, eten we gezamenlijk.

Ja, het is druk. Vreselijk druk en als de kindjes ’s avonds (bij voorkeur om 19 uur, met uitloop naar 19.30 uur) op bed liggen, heb ik 9 van de 10 keer geen zin meer in huishoudelijke dingen of romantisch gedoe. Doodop ben ik, en mijn lief al net zo. Hoe we het servies dan toch heel houden en mekaar aardig blijven vinden? We pakken onze momentjes. Naast werkende mama ben ik namelijk ook nog vrouw en heb ik – ondanks de vermoeidheid – ook zo mijn behoeften. Gelukkig heeft mijn lief dat ook.

Ik zou willen dat we zoals andere stellen eens per maand een dag samen dingen konden doen, dat laten de agenda’s en overige sociale verplichtingen (familie incluis!) helaas niet toe. Wat we dus wèl doen? Zo gauw er ook maar een momentje op komt doemen, pakken we die. En ja, soms ben je heel moe, maar ik ben toch altijd heel blij dat ik het moment weer gepakt heb. Dat kan inhouden dat ik soms in het weekend ineens besluit dat we na de balletles van dochterlief gaan picknicken met het hele gezin, of op zaterdagavond met z’n tweetjes die overheerlijke dure fles Italiaanse wijn die we hadden bewaard voor een bijzonder moment tòch openmaken en ervan genieten met bijpassende kaasjes. Of dat mijn lief ons op zaterdagmiddag ineens meesleurt naar het strand voor een fikse strandwandeling (en warme choco aan het eind). En het gebeurt regelmatig dat ik op zondagochtend na het uitgebreide ontbijt een mini-spa voor mezelf in m’n badkamer plan. Kleine genietmomentjes. Soms in m’n eentje, soms met m’n lief en dan weer met het hele gezin. Dus druk? Werken en een jong gezin zwaar? Klopt allemaal, maar je moet wel blijven genieten van de mooie dingen in het leven en elkaar! Mopperen en balen kan altijd nog.

En nu ga ik rennen naar de peuterspeelzaal om mijn jommetje te halen en daarna door naar het schoolplein voor m’n wijffie. De zelfgemaakte pizza’s voor de lunch had ik voor het schrijven van dit stuk al ff snel in elkaar geflanst! Tja, ik blijf wel een werkende en drukke mama die van gezond, zelfgemaakt en lekker eten houdt! 😀

Wil je ook een week lang in de spotlights? Geef je dan hier op!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top