Casper en Emma op safari, een aanrader voor de jonge kijkers

Ik wilde heus met Isa met de trein gaan, maar met mijn chaotische karakter en mijn vreselijke time-management leek de auto me toch beter. En zo geschiedde. Isa was er première-proof gekleed en helemaal klaar voor Casper en Emma op safari. Wel hadden we wat discussie over haar haren en schoenen. Zelf wist ik ook niet wat ik aan moest. Amsterdam, natuurlijk lekker hip! Anderzijds, wie let daar om 10.30 uur op?

casper en emma op safari

Met Haas onder haar arm liep Isa met me mee naar de Filmhallen. Bij het zien van de filmposter begonnen haar oogjes te glimmen. “Kijk dan, mama!” Eenmaal binnen meldden we ons. We kregen 4 munten om consumpties te kopen, wat heel handig bleek, omdat ik gister na het betalen van de oppas mijn portemonnee niet meer terug in mijn tas had gedaan.

Casper en Emma op safari, de movie

We kochten een thee en een Fristi, die natuurlijk omging, maar liever de Fristi dan de thee. Ik kon na het dweilen mooi nog even om me heen kijken. Alle kindjes hadden hun knuffel mee, de een voor de gezelligheid, de ander voor de veiligheid. Het is ook best een beetje spannend om naar de bioscoop te gaan 😉 .

In de zaal lag op iedere stoel een zak popcorn, mmmm, uiteraard werden die allemaal geopend en gegeten. Dat de meeste kinderen hun ontbijt pas net achter de kiezen hadden, leek voor niemand een probleem. Nadat Gallyon van Vessem (presentatrice van Hart van Nederland) om 11.00 uur het evenement op leuke, passende wijze had geopend, ontstond er een gekraak van jewelste.

Toch stil tijdens de film

Tijdens de film was het op wat gekraak na muisstil. Alle kinderen zaten ademloos te kijken hoe Casper en Emma met haar moeder en haar opa mee mocht naar Afrika. Ook Welpje en Mevrouw Konijn waren er natuurlijk bij. Terwijl Emma’s moeder als dierenarts gewoon moest werken, verkenden opa, Casper en Emma samen met Tiri de Afrikaanse wildernis. Ze beleefden een spannend avontuur, waarbij gelukkig ook genoeg te lachen viel.casper en emma op safari

Na 50 minuten merkte je dat aan de concentratie van behoorlijk wat kinderen in rap tempo een eind kwam. Ik vond 75 minuten voor deze doelgroep ook best pittig, maar de grotere kinderen, vanaf 5 jaar, hielden het prima vol. De film was nog best spannend en aan het einde ook wel ontroerend. Terwijl ik met een brok in mijn keel zat, keek ik achterom en meende ik zelfs een ouder te zien die even een traantje weg moest pinken.

Begrijpelijk hoor, alleen al de aanblik van al die blije, genietende kindjes in de zaal was ontroerend, maar zo ook de film. Een echte aanrader en zeker niet alleen voor de echte Casper en Emma fans.

Check de trailer! De film draait vanaf 7 juli in de bioscoop. Wist je trouwens dat de tv-serie van Casper en Emma wordt uitgezonden bij KRO Kindertijd en te zien is op Netflix ? Dit is namelijk al de 4e film van Casper en Emma!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven