Cayla raakt niet uitgekletst en Lotte geniet

Poppen. Lotte is wel een meisje meisje, maar niet echt specifiek een poppenmeisje. Natuurlijk slingert er hier in huis her en der een Barbie en een Bratz pop rond. Maar van groter formaat vind je ze eigenlijk niet tussen haar speelgoed. Tot nu toe, want nu is er Cayla!

Wat heeft Lotte toch een mazzel met het leuke speelgoed wat zo nu en dan uitgprobeerd mag worden. Was het een paar weken geleden nog Zoomer die ons huis kwam verblijden, inmiddels is ook Cayla uitvoerig getest. Filmpje is gemaakt, mèn wat een werk, en ik ben er verre van tevreden over, maar we doen het er maar even mee. Ik beloof beterschap voor de toekomst 😉 .

cayla

Wie is Cayla ?

Haar lange haren hebben al verschillende kapsels ondergaan en de kleren zijn al een aantal keren aan en uitgetrokken, want dat is wat je met poppen doet nietwaar? Maar Cayla kan nog veel meer! Met pop Cayla kunnen kleine poppenmoeders niet alleen urenlang aan de slag met mooie kapsels en outfits, ze kunnen bovendien écht samen met haar spelen. Dankzij de ingebouwde spraakherkenningssoftware kan Cayla antwoord geven op vragen, spelletjes spelen en zelfs samen rekensommetjes oefenen. Het perfecte cadeau voor de feestdagen, toch?

Lotte vind Cayla te gek. Een echte pop die met haar tijd meegaat 😉 . Dankzij de spraakherkenningssoftware kan Cayla dus ècht antwoord geven op de vragen die Lotte aan haar stelt. Nu snapt ze niet alles, want Lotte vroeg haar onlangs wat te vertellen over papagaaien en daar kreeg ze geen antwoord op. De grap is dat Cayla dan ook zegt: ‘daar weet ik niets van, dat moet ik even de juf vragen’ : grin:  . In ieder geval valt er genoeg te kletsen over hobby’s (zoals bv de balletles en het zwanenmeer), dieren en kleuren, maar ook over het weer of wetenswaardigheden over allerlei steden en landen. Cayla vertelt de mooiste verhalen (we moeten nog wel een beetje wennen aan haar stem) en kan bovendien heel goed rekenen, maar ze stelt ook vragen. Nadat ze een vraag heeft gesteld wacht ze duidelijk op antwoord. Lotte vind het antwoord geven nog een beetje vreemd en blijft wat steken bij ‘ja’ en ‘nee’, maar dat heeft wat tijd nodig denk ik. Cayla speelt graag spelletjes, zoals Boter, Kaas en Eieren of Memory, dus daar hoef ik niet meer voor te gaan zitten 😉 . Ook heeft ze diverse fotoalbums waar ze graag van alles over vertelt, bijvoorbeeld over haar bezoek aan de dierentuin of de kermis. Je kan zo’n fotoalbuum bekijken, klikken op een foto en dan verteld Cayla weer wat ze meegemaakt heeft met dat dier in de dierentuin bijvoorbeeld.

Inmiddels is ook Luc geïnteresseerd in wat Cayla te vertellen heeft. Dat zal ongetwijfeld komen door de ipad die we erbij gebruiken (welke overigens binnen no-time in verbinding staat met Cayla), want dat blijft nog altijd zijn favoriete apparaat. Maar praten met Cayla over de dieren is ook leuk!

Veilig internetgebruik
Cayla maakt gebruik van bluetooth en wordt aangestuurd door middel van een (gratis) app op je smartphone of tablet, verkrijgbaar voor zowel IOS als Android. Deze app is eenvoudig te installeren en uitermte geschikt voor kleine kinderen als je kijkt naar de bediening. Alles wijst zichzelf.

Een deel van de activiteiten met Cayla kan ook prima offline gebeuren, zoals samen kletsen, een spelletje met haar spelen of samen foto’s bekijken. Andere activiteiten, zoals wanneer je haar een gerichte vraag wilt stellen of een rekensom wilt laten oplossen, vereisen een internetverbinding via een smartphone of tablet. Dankzij speciale internetsoftware wordt de gesproken tekst omgezet zodat Cayla begrijpt wat er wordt gevraagd en een passend antwoord kan geven. Daarbij wordt gebruikgemaakt van Google SafeSearch technologie, zodat woorden en content die als ongepast kunnen worden beschouwd, worden geblokkeerd.

Bovendien kunnen ouders naar wens extra woorden of zinnen aan deze lijst toevoegen. Mocht een dergelijk ongepast woord toch een keer ter sprake komen, dan verwijst Cayla je dochter door naar je of ze geeft aan dat ze niet begrijpt wat er bedoeld wordt en stelt voor om het ergens anders over te hebben. Zo zijn ouders er zeker van dat de twee nieuwe beste vriendinnen ook écht gezellig samen spelen en betekent dit ook dat je zelf nog steeds aan de bak moet als het gaat over de opvoeding van je kind 😛  . Voorlichting over gevoelige onderwerpen neemt ze helaas niet van ons over 😉 .

Winactie: We hebben nòg een Cayla hier liggen. Wil jij deze winnen? Check dan even het filmpje, dan weet je wat je moet doen. De winactie loopt tot 15 December 2015. Succes!!!

18 gedachten over “Cayla raakt niet uitgekletst en Lotte geniet”

 1. Na het lezen van jullie review over deze prachtige pop werd ik zelf ook meteen super benieuwd en enthousiast en ik wacht nieuwsgierig en vol spanning af om het hopelijk binnenkort zelf met de mijn dochtertjes uit te kunnen testen middels deze leuke actie 🙂

  Geabonneerd op YouTube
  Gedeeld op FB

 2. Avatar foto
  Linda Raaijmakers

  Ik doe graag mee voor Lucas & Eva. Hiervoor volg ik je via alle social media en heb overal even een berichtje achtergelaten 😀 groetjes Linda

 3. Hoi!

  Wat een mogelijkheden heeft deze lieve Cayla.
  Natuurlijk ook even naar Youtube gegaan, speciaal voor jullie 🙂
  Wil stiekem voor mijn kleindochters meedoen.

  Vrolijke groetjes, Tineke

 4. Mijn 4 jarige dochter zal deze pratende pop Cayla geweldig vinden. Ik heb de actie gedeeld via fb (melissa van stipdonk) en geabonneeerd op youtube (melissa van stipdonk). liefs melissa

 5. Mijn dochtertje zal die pratende pop Cayla geweldig vinden. En wie weet zal mijn zoon er (voor het eerst dan…) ook interesse in hebben, al is het dan alleen maar omdat je de in combinatie met een tablet kunt gebruiken.. Ik heb de acties (Youtube abonneren, filmpje gedeeld op FB), uitgevoerd en nu duimen maar!

 6. Dit zouden mijn tweelingdochters Sterre en Nikki heel erg leuk vinden.! Geabonneerd op uw youtube-kanaal (Mirjam Faber) en getweet (@hellingmanm).

 7. Wat een leuk filmpje! Zo krijg je een goede indruk van alle mogelijkheden van deze pop. Ik had er niet eerder van gehoord, maar hij zou vast in de smaak vallen bij onze dochters (4 en 7 jaar). En ook heel leuk; de herkenbare brabantse zachte ‘g’! Ik waag graag een kansje, daarom geabonneerd op uw youtube-kanaal en gedeeld via twitter en Facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven