Center Parcs locaties in Nederland

Heb je zin om er even op uit te gaan en wil je graag weten op welke locaties de prachtige parken van Center Parcs te vinden zijn?

Dan ben je bij dit blog aan het juiste adres. Check voor een huisje in een van de vakantieperiodes, óf juist voor een lekker weekendje weg onderstaande Center Parcs locaties in Nederland.

Zeker weten dat jullie samen met de kinderen heerlijke herinneringen kunnen maken hier!

Het grote voordeel van deze Center Parcs locaties

Nederland heeft 9 Center Parcs locaties waar je terecht kan:

  1. De Eemhof
  2. Het Heijderbos
  3. Park Zandvoort
  4. De Kempervennen
  5. Port Zélande
  6. Het Meerdal
  7. De Huttenheugte
  8. Parc Sandur
  9. Limburgse Peel

Alle parken nemen we even met je door natuurlijk, waarbij we ook gelijk de usp’s van deze locaties aangeven.

Een groot voordeel dat alle Center Parcs parken hebben? Ze hebben allemaal een heerlijk zwembad waar jouw kinderen zich uitstekend zullen vermaken én ongelooflijk veel activiteiten om te doen op de vakantieparken.

Wat onze kinderen betreft is dit ook gelijk het grootste voordeel van de Center Parcs locaties: de zwembaden. Check bijvoorbeeld ook onze review van Village Nature paris!

Het liefst liggen ze de hele dag in het water. Maar gelukkig zijn er nog veel meer leuke dingen te doen op en rondom deze vakantieparken. Plezier voor iedereen dus.

Center Parcs locatie de Eemhof met woonboten

Vakantiepark de Eemhof

Vakantiepark Eemhof is een van de Center Parcs locaties met een heerlijke Aqua Mundo. Het park is onlangs vernieuwd en ligt aan het Eemmeer in Zeewolde, procincie Flevoland.

Hou je van een waterrijke omgeving? Dan zit in je dit vakantiepark zeker goed. Ook de buitenactiviteiten die je hier kan doen zijn ‘waterrijk’. Denk bijvoorbeeld aan Windsurfen, Wakeboarden en stand up paddling. Je kan zelfs flyboardles krijgen!

Is het weer wat minder fantastisch, dan hebben ze een speelhal -genaamd de Action Factory- waar de kinderen zich uitstekend zullen vermaken, naast natuurlijk het indoor speelparadijs en het fantastische zwembad.

Altijd al op de golven willen surfen? Op de flow rider kan je het leren en ik kan je vertellen, dat is écht fantastisch om te doen!

Naast de standaard cottages kan je trouwens op deze Center Parcs locatie ook een woonboot huren om in te verblijven, hoe tof is dat.

Meer informatie over dit vakantiepark vind je hier.

center parcs het heijderbos

Het Heijderbos, een van de Center Parcs locaties met Jungle Dome

Het Heijderbos ligt in Limburg in de gemeente Heijen. Ook dit is een van de Center Parcs locaties waar de cottages vernieuwd zijn. Zo zit je er lekker luxe bij tijdens je vakantie of weekendje weg.

Niet alleen de cottages trouwens, maar ook de Jungle Dome en de Action Factory zijn op dit vakantiepark vernieuwd. De Jungle Dome (een Sumatraanse (speel)jungle) is maar liefst 2500 m² groot. Er staan wel 250 soorten planten in en er leven 40 diersoorten.

Naast het binnen in de jungle spelen kan je trouwens ook buiten een klimparcours tussen de boomtoppen doen. Hoe leuk is dat! Onze kinderen vinden het altijd fantastisch als ze in de touwen kunnen hangen en via een zip wire naar beneden kunnen.

Alle informatie over het Heijderbos vind je hier.

Park Zandvoor Center Parcs

Wil je naar Center Parcs locaties aan zee? Check Park Zandvoort!

Heerlijk vertoeven in een vakantiepark van Center Parcs aan een van de zee locaties? Dan is Park Zandvoort wat voor jou. Wil je graag uitwaaien op het strand dan kom je op deze locatie aan de duinen helemaal aan je trekken.

Alhoewel je natuurlijk op alle Center Parcs locaties aan je trekken komt als je ziet welke faciliteiten ze allemaal hebben.

Maar eerlijk is eerlijk, het strand is altijd heerlijk toch? Vinden wij wel in ieder geval. Heerlijk om het zand tussen je tenen te voelen en de zon te zien ondergaan.

Park Zandvoort heeft overigens ook leuke indooractiviteiten zoals bijvoorbeeld het trampolinepark Jump Town, naast de Action Factory, Aqua Mundo en het indoor speelparadijs die je ook bij de andere Center Parcs locaties ziet.

Park Zandvoort van Center Parcs, hotelkamer met zeezicht

Wil je liever niet in een huisje, dan kan je hier ook een hotelkamer met zeezicht boeken trouwens!

Meer informatie over Park Zandvoort vind je hier

aqua mundo center parcs

De Kempervennen in Brabant

De Kempervennen is voor ons een thuiswedstrijd. Lang geleden heb ik hier nog wel eens met mijn ouders vertoefd, maar nu gaan we eigenlijk alleen naar deze Center Parcs locatie voor een dagje Aqua Mundo.

Wist je dat hier de enige waterglijbaan met looping in Nederland te vinden is?

Ook dit Center Parcs park is overigens vernieuwd dus je zit in lekkere moderne cottages. In de zomermaanden vind je een tof Aquapark in de Kempervennen (dat hebben ze maar op een paar locaties van Center Parcs).

Maar ze hebben hier nog een hele gave activiteit die je kan doen: indoor skieën! Is toch weer even wat anders 😉 .

center Parcs locaties Kempervennen

Naast de vernieuwde cottages kan je ook hier kiezen voor een verblijf in een woonboot.

Meer informatie over de Kempervennen vind je hier

port zelande center parcs

Port Zélande

Aan het Grevelingemeer én aan het Noordzeestrand vind je Port Zélande. Ook hier zijn we al eens met onze hele vriendengroep in het Aqua Mundo geweest.

Weliswaar heb ik de rest van de Center Parcs locaties hier toen niet gezien, maar het zwembad was heerlijk toeven met alle kinderen.

Vanuit dit park kan je leuke uitstapjes maken, zoals bijvoorbeeld naar Neeltje Jans, maar er zijn nog meer leuke speeltuinen in Zeeland.

Dit park is in ieder geval een walhalla voor watersporters en liefhebbers van de zee.

Ook leuk: ze hebben hier ook lodgetenten waar je in kan verblijven!

Meer informatie over Port Zélande vind je hier

center parcs meerdal verzorgpony

Het Meerdal: Center Parcs locatie in het plaatsje America

Nog zo’n Center Parcs park waar ik vroeger met mijn ouders wel eens kwam. Center Parcs Meerdal, of zoals ik het toen kende: Center Parcs America. Ik zei dan ook altijd tegen vriendinnen dat we naar America gingen 😉 .

Ik kan me er overigens verder niet heel veel meer van herinneren, zo lang is het al geleden, behalve dan dat het mooie tijden waren.

Wat tof is aan deze Center Parcs locatie is dat je hier een pony kan verzorgen. Kies je voor de pony cottage dan ligt die namelijk vlakbij de rijbak en kan je kind een pony verzorgen gedurende het verblijf. Echt iets voor de paardenmeisjes en jongens.

Uiteraard is hier ook een enorm binnen zwemparadijs te vinden én kan je een leuk uitstapje maken naar Toverland als je wilt.

Meer informatie over het Meerdal vind je hier

De Huttenheugte

De Huttenheugte bevindt zich in Drenthe, vlakbij Coevorden aan een groot meer. In dit bosrijke gebied kan je heerlijk wandelen als je eens geen activiteit op het park wilt doen.

Want ook hier zijn de Aqua Mundo en alle andere indoor en outdoor activiteiten natuurlijk favoriet bij jouw kinderen. Als het aan hen ligt hoef je waarschijnlijk helemaal het park niet af. Maar een beetje de omgeving checken is ook leuk natuurlijk.

In dit geval zou ik ook zeker de hunebedden bezoeken!

Meer informatie over de Huttenheugte vind je hier

Parc Sandur, center parcs locatie in drente

Parc sandur

Dit is een van de twee locaties van Center Parcs die zich in Drenthe bevindt. Vlakbij Emmen (joehoe, breng ook een bezoekje aan Wildlands Adventure Zoo).

Tof aan dit waterrijke park zijn de cottages die op een schiereiland liggen. Lekker vrijstaand en in een prachtige omgeving.

Je vindt op dit park wel een binnenzwembad, maar géén Aqua Mundo. Desalniettemin een heerlijk park om te verblijven. Vooral voor de natuurliefhebbers.

En er zijn natuurlijk tal van andere activiteiten die je kan doen.

Meer informatie over Parc Sandur vind je hier

center parcs locaties Limburgse Peel

Limburgse Peel

De Peel is fantastisch! Een verblijf bij een van de Center Parcs locaties die in de Peel ligt kan dan ook niet mis. Bezoek Center Parcs Limburgse Peel als je graag in de natuur verblijft.

Uiteraard biedt ook dit vakantiepark alle extra’s die je op de locaties van Center Parcs biedt. Maar mocht je graag willen fietsen of wandelen (of golfen) dan kan ik je deze omgeving zeker aanraden.

Ook Toverland ligt trouwens op een steenworp afstand, dus verblijf je een week op de Limburgse Peel, dan zou ik zeker een dagje Toverland doen.

Meer informatie over de Limburgse Peel vind je hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven