Cenzaa zonnebescherming; welke factor gebruik jij eigenlijk?

Oh wat is het heerlijk als die zon weer schijnt… Zeker in Nederland, waar je ieder straaltje moet meepikken 😉 . En je wilt natuurlijk onbezorgd genieten. Het is lekker om te zonnen, om te fietsen of even op een terrasje te zitten in de zon. Genieten van de zon is belangrijk! Het is belangrijk voor ons humeur en voor de aanmaak van vitamine D. Wat weer goed is voor het behoud van je botten. Maar iedereen weet dat smeren misschien nog wel belangrijker is! Zeker als je een gevoelige huid hebt… Maar eigenlijk voor iedereen. Hier lees je over Cenzaa zonnebescherming.

Lees ook: Kokosolie in je haar – ik heb een wondermiddel ontdekt

Wat doet zonnebrandcrème eigenlijk?

Dat smeren belangrijk is weten de meeste 6-jarigen al in Nederland. En zo hoort het ook 😉 . Maar waar is al dat smeren nou precies goed voor? Een goede zonnebrandcrème beschermt je huid tegen UVA en UVB stralen. UVA stralen beschadigen diep tot in de huid, wat huidveroudering veroorzaakt. UVB stralen veroorzaken de verbranding.

De maximale bescherming tegen UV stralen kan maar voor 97% bereikt worden. Deze 97% wordt al gehaald bij een factor 25-30. Bij een hogere factor, biedt het de huid geen betere bescherming, maar wel meer kans op afsluiting van de huid waardoor er eerder kans op irritatie is. Daarom het advies: gebruik een factor 25-30 en blijf vooral regelmatig smeren.

Cenzaa zonnebescherming

Cenzaa, het klinkt zo exotisch… Maar toch komt dit merk voor zonnebescherming gewoon uit Twente. Ze hebben er trouwens allerlei producten voor huidverzorging. Stuk voor stuk gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Wist je dat er tegenwoordig een heleboel keus is als het om zonnebrand op natuurlijke basis gaat?

Ook bij Cenzaa wordt dus uitsluitend gewerkt met natuurlijke ingrediënten. Maar goed ook, want door sommige types zonnebrand voorkom je niet alleen verbranden… Hij is ook extreem slecht voor de huid. Nogal vreemd voor een product dat die juist zou moeten beschermen. Dat vinden ze bij Cenzaa dus ook, en daarom werken ze alleen met producten van Moeder Natuur. Kan jij onbezorgd die zon in! Maarre, wat zit er dan precies in?

Natuurlijke ingrediënten: wat zit er in die flacon?

Benieuwd wat er in de Cenzaa zonnebescherming zit? Dat waren wij ook! Dus hebben we even bij de kleine lettertjes gekeken… En dan vind je geen parfum of rare E-nummers. De belangrijke ingrediënten bij de Cenzaa Sun zonnebescherming zijn:

  • Witte thee en cranberry
  • natuurlijke zonbeschermers uit macadamia en rode framboos
  • verzachtend aloë vera
  • allantoïne
  • rijstekiem olie
  • sterk hydraterende jojoba-
  • avocado olie
  • anti-oxidanten
  • aquacacteen
  • vitamine C & E

Wil je dit product eens proberen? Of een van de andere huidverzorgingsproducten van Cenzaa? Kijk dan eens op hun website.

Lees ook: Een zonvakantie naar Senegal mét kids? Het kan!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven