Chai Latte, het smaakt net zo lekker als het klinkt

Ik ben een koffiedrinker, maar ook een theedrinker. En een waterdrinker, of wijndrinker 😉 , je kan het eigenlijk allemaal wel aan me slijten. Met thee en koffie ben ik echter wel een beetje een lastige drinker. Ik drink wat ik ken, en iets anders hoeft van mij niet zo. Een beetje een wat-de-boer-niet-kent-dat-drinkt-ie-niet houding. Een Chai Latte was dus wel even een uitdaging.

Chai Latte

De grap is dat ik met koffie en thee het er altijd zo lekker uit vind zien en zo lekker vind ruiken, al die exotische dingen. Maar voordat ik het lust moet ik echt maanden oefenen 😛  . Met mijn koffie was het geval dat ik eerst ben gestopt met koffie drinken. Ik dronk behoorlijk wat koffie op een dag, en alleen maar zwart. Cold Turkey ben ik gestopt. Het was nodig om een switch te kunnen maken. Al jaren smachtte ik namelijk naar een lekkere cappucino, maar ik vond er nooit iets aan omdat ik de sterke zwarte koffie gewend was.  Afijn, na het 3-maanden-Cold-Turkey-afkickproces vond ik de cappucino ineens heerlijk!

Eindelijk een Chai Latte geproefd

Onlangs kreeg ik een Drinke Me Chai Latte toegestuurd. Of dat ik die wilde proeven. Heb je de foto’s goed bekeken? Wie wil dat nu niet! Ik kreeg een soort déjà vu gevoel toen ik de Chai Latte in mijn handen had. Oei, wat zag dat er lekker uit, maar zou het ook zo smaken?

Chai is Indiaas voor ‘thee’, maar staat in de Westerse wereld vooral bekend als een luxe mengeling van gezoete zwarte thee, melk of room en verwarmende exotische kruiden. De perfecte traktatie na een lange herfstwandeling. Of gewoon, als geniet-moment tussendoor. Een lekker ‘bakkie troost’ tijdens de donkere dagen. Ik heb dan ook heerlijk op de bank genoten van een spicy afdronk van deze romige thee. Helemaal lekker! Het 2e zakje wat ik een tijdje later uitprobeerde was een beetje een mislukking. Teveel water erbij waardoor hij nogal slapjes was, een Chai Slappe in plaats van een Chai Latte 😉 .

Maar al met al was ik verbaasd over de smaak en heb ik me inmiddels bedacht dat zo’n echte Chai Latte in een koffietentje best wel eens de moeite waard kan zijn! Wel jammer dat er 62 calorieën in dit drankje zitten, daar kom ik met een gewone thee niet aan 😉 . Dus we houden het voor speciale gelegenheden! Voor wat inspiratie kijk je even op Drinkmechai.

Winactie Chai Latte

Wil je kans maken op ‘een winter lang’ ChaiLatte ? Laat ons hieronder dan weten wat jouw favoriete recept is en deel het artikel op facebook. De winactie sluit op 15 November 2015 en de winnaar ontvangt een samengesteld pakket om lekker van te smullen.  

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Chai Latte, het smaakt net zo lekker als het klinkt”

  1. Avatar foto
    Priscilla Blok

    Als fervent theedrinker liep ik 3 jaar terug tegen een Power Thee op in Berlijn. Geen idee wat het inhield maar naar een dag rondzwerven in Berlijn kon ik wel wat power gebruiken! Het bleek thee met melk te zijn. In eerste instantie baalde ik want thee met melk is vrij Engels en niet wat wij Nederlanders gewend zijn. Maar…het was heerlijk! Terug in Nederland heb ik Indiase Chai gehaald (jeetje wat is dat spul sterk) en ben ik gaan mengen met melk. Het kwam niet eens in de buurt van wat ik in Berlijn gedronken had. Zelfs met koffiemelk geprobeerd, warme, koud…nope, ging’m niet worden. Jammer maar helaas dacht ik, tot in vorig jaar in Haarlem Chai Latte op de kaart zag staan bij een brasserie. En jawel, dit kwam aardig in de buurt. Bij navraag bleek het gewoon om een soort oplospoeder van Nescafe te gaan. Wel weer alleen in grootverpakking via de groothandel te verkrijgen. Maar een week later stond het hier zowaar, in kleine verpakking gelukkig, in de supermarkt. Ik blij, veel ingekocht. En toen was mijn voorraad op en bleken ze voor het ook niet meer te verkopen hier, te weinig animo, te ‘Engels’ misschien? Helaas en hamner genoeg dus geen recept maar als je me vraagt of ik een wintervoorraad wil winnen? Graag, héél erg graag..!

  2. Mijn zusje had 1 of ander apparaat wat de lekkerste chai tea maakte. Maar had dus…. Toen dacht ik laat ik die poederzakjes eens proberen. Met water was het niks, maar met melk wel! Ik ben geen koffiedrinker. Thee wel maar altijd dezelfde smaak, en sinds kort dus een chai tea (met melk 😉 ) drinker! Oh en even het schuim opkloppen!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven