Ik start mijn eigen Challenge en het roer gaat om!

Ik ben niet zo van de goede voornemens aan het begin van het jaar. Niet omdat ik dat niet het juiste moment vind, maar meer omdat ik een beetje een kont-tegen-de-krib-type ben 😉 . Iedereen maakt goede voornemens om het nieuwe jaar mee te starten en ik dus niet. Maar dit jaar maak ik een uitzondering. En wel voor de Health & Body Challenge van Asja Tsachigova!

Geïntrigeerd raakte ik toen ik Asja haar verhaal las. In 1995 werd ze ongeneeslijk ziek verklaart door de reguliere geneeskunde. Door het lezen van een boek over voeding werd ze op een ander pad gebracht en pakte ze haar eigen challenge. Zorgen dat ze bleef leven! Inmiddels geniet ze des te meer van wat het leven haar geeft en geeft ze haar passie door aan anderen. Ze is voedingsdeskundige, lifestylecoach en fysioloog en hoopt met haar levenswijze anderen te inspireren ook een gezondere levensstijl aan te meten.

challenge

Mijn eigen challenge

43 ben ik en ik heb de afgelopen weken de beslissing genomen om niet alleen minder te gaan werken, maar ook om meer van mijn leven te gaan genieten. Dat op zich is voor mij al een hele challenge, want ik zal het maar gewoon zeggen… ik ben een workaholic. En als ik er echt goed over nadenk dan ben ik eigenlijk bizar bezig. Ik ren de hele dag van hot naar her. Ben erg druk met mijn eigen zaak, vergeet dat ik ook goed voor mezelf moet zorgen en voel me alleen maar gehaast. Geen wonder dat ik al maanden met een hernia loop (en toch gewoon lekker doorgaan, want ja zo werkt dat nu eenmaal bij mij). Ik moet gewoon leren ontspannen!

Ik kap ermee en het roer gaat om.

Niet alleen qua werk, maar ook met mijn eetgewoontes. Ik ben toe aan meer energie en daar zal ik toch echt zelf wat aan moeten doen. Dat snap ik. In de zomer vind ik mijn eetpatroon eigenlijk prima, maar in de winter heb ik het er lastig mee. Ik ben niet veel te dik, maar zou best wat kilo’s kunnen missen. Maar dat is niet het belangrijkste. Mijn speerpunt is echt mijn energielevel en het lekker in mijn vel zitten.

Mijn nieuw jaar start dus met een heuse Health & Body Challenge met als doel… vitaal worden en meer genieten van mijn leven! En jullie mogen mee genieten natuurlijk, want ik zal jullie nauwkeurig op de hoogte houden van het online programma wat ik ga volgen 😉 .

Herken jij jezelf in mijn verhaal en denk jij dat je ook een boost zou kunnen gebruiken? Wat houdt je tegen?

 

 

4 gedachten over “Ik start mijn eigen Challenge en het roer gaat om!”

  1. Wat stoer dat je het gewoon gaat doen! Ik ben ook echt een workaholic en dat is al een keer goed fout gegaan. Genieten is de key en oh die rust.. lastig soms!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven