Challenges zonder resultaatsverwachting, dat lijkt me wel wat. I’m inn!

Challenges zonder resultaatverwachting, gaat dat werken of niet? Ik neem deze maand de proef op de som in de hoop dat ik me bewuster word van wat ik wel en dat ik minder het gevoel heb te falen.

Nu ben ik normaal gesproken niet zo van de challenges omdat ik geneigd ben om er een potje van te maken. Ik begin enthousiast maar er komt al snel de klad in door van alles en nog wat. Eerlijk is eerlijk, ik grijp ook vaak iets aan als een excuus 😉 . Was ik vroeger een notoire roker… ik kon accuut stoppen, geen probleem. Sterk karakter riep ik altijd. Maar waar dat gebleven is dat mag joost weten. Ik heb dat sterke karakter blijkbaar aan de wilgen gehangen want er komt he-le-maal niets van terecht op het moment. Of wat zeg ik… al jaren niet eigenlijk. Zo is mijn vandaag begin ik echt voornemen ook een stille dood gestorven.

challenges

Challenges zonder resultaatverwachting

Hoe vaak ik al geroepen heb dat ik ‘ga stoppen met wijn drinken door de week’ of dat ik ‘niet meer zal snoepen behalve soms in het weekend’, ik bak er niets van. En op dat moment zijn er allemaal verzachtende omstandigheden en honderduizend excuses waardoor ik mijn doel toch niet gehaald heb. Maar het resultaat blijft hetzelfde. Het is er namelijk niet. Met als gevolg: het voelt alsof ik gefaald heb. Iedere keer weer. Hierdoor kom ik in een mineur stemming waardoor ik -als vanzelf, hoe kan dat toch (?!)- weer geneigd ben om alles te doen wat slecht voor me is.

De afgelopen maanden deden ook nog eens een extra duit in het zakje als het gaat om niet-motiverende omstandigheden. Maanden met mijn knie in een brace, niets kunnen doen aan sport, een doodzieke vader… het heeft de nodige kruim gekost van mijn lijf en mijn hoofd. Tijd voor wat verandering dus.

Hoe ga ik deze verandering aanpakken in de vorm van challenges?

  • Langzaam
  • Zonder resultaatsverwachting

En nu heb ik dus bedacht dat ik deze maand drie challenges voor mezelf heb. Zonder resultaatsverwachting, hoe vind je die 😛 .

Natuurlijk wil ik met deze challenges wel graag resultaat boeken, maar ik ga er geen einddoel aan hangen en ook geen verwachting aan koppelen. Op deze manier kan ik ook niet falen. Waarom dan de challenges hoor ik je zeggen? Nou simpel, ik wíl natuurlijk wél wat bereiken. En dat probeer ik te bereiken door bewust met de challenges om te gaan.

  1. ik ga ze benoemen
  2. dan schrijf ik ze op
  3. ik neem ze iedere dag door
  4. op het eind van de dag noteer ik de constatering in mijn bulletjournal

Aan het eind van de maand kijk ik hoe ik mezelf door de challenges heen geworsteld heb, en bekijk ik het resultaat. Ben ik tevreden? Dan kan er een andere challenge voor in de plaats komen. Ben ik niet tevreden dan kan het zomaar zo zijn dat ik de challenge nog een maand doortrek. Of niet, als ik er op dat moment niets meer voor voel 😉 .

Gaat dit zo wel werken?

Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik hoop alleen dat het me wat meer motivatie en stimulans brengt zonder dat ik mezelf iedere keer afbrand omdat ik ‘het toch niet red’.

Voel jij er wat voor om met me mee te doen? Dan ben ik benieuwd naar de challenges die jij voor jezelf wilt benoemen! Dit zijn in ieder geval die van mij.

Mijn challenges voor de maand mei

  1. mijn gewicht
  2. hoeveelheid water drinken
  3. minimaliseren en opruimen, iedere dag iets, hoe klein ook

Ik hoop dat je meedoet, met je eigen challenges en dat we elkaar een beetje kunnen stimuleren en motiveren in wat het ook is dat je wilt bereiken <3 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven