Een heerlijke champignonsoep gaat er hier altijd in. Toen ik het recept van deze champignonsoep voor de slowcooker tegenkwam moest ik Anja Kruizenga natuurlijk vragen of ik haar recept met jullie mag delen. Deze soep kan je in 6 uurtjes op low klaarmaken in de slowcooker, hij zit boordevol champignons natuurlijk afgetopt met ui en chilipepers.
Als hobbykok zelf al jaren met de slowcooker, vooral vanwege het gemak, maar ook de veelzijdigheid van slowcooken verbaasd me iedere keer weer.
Geniet van dit overheerlijke champignonsoep recept dat zij zelf in de slowcooker maakt, maar dat je uiteraard ook in de pan kan maken als je dat wilt. Ons hele gezin is fan van dit slowcooker recept.
Champignonsoep slowcooker; lekker voor het hele gezin
Er gaan nogal wat groenten in deze champignonsoep dus het is een lekker gezond soepje zo uit de slowcooker.
De gehaktballetjes heeft Anja trouwens even apart gemaakt om er zo voor te zorgen dat het vet dat hieruit komt niet in de soep terecht komt. Slim! Maar als jij het jezelf nog makkelijk wil maken dan kan je ze er best bij doen natuurlijk.
Liever een andere soep? We hebben nog veel meer tips voor lekkere soep recepten! samen met een hoop andere lekkere recepten heb ik ze gebundeld in mijn slowcooker e-book!
Word een meester in de keuken met de kookcursus van de Kookuniversiteit. Voor meer informatie over deze culinaire reis, klik hier.
Ingrediënten voor deze slowcooker champignonsoep
Dit recept is zeker voldoende voor 4 personen en waarschijnlijk hou je nog over
- 2 grote doosjes champignons
- 1 zak roerbak champignon
- 2 uien
- 1 bolletje knoflook
- 2 chilipepers
- 1 zakje voorgekookte krieltjes (laat de krieltjes achterwege en je hebt een koolhydraatarm recept)
- 2 potten groentebouillon
- 1,2 liter water
- 1 pakje kookroom
- 1 pakje kruidenkaas
- 1 kilo gehakt (met bijvoorbeeld wat gehaktkruiden)
Wil je een wat magerder recept dan kan je eventueel de kookroom weglaten en kiezen voor rundergehakt. Maar half om half gehakt én de kookroom maken dit champignonsoep recept voor de slowcooker wel wat smaakvoller natuurlijk.
Zo maak je deze slowcooker champignonsoep
- Snij de champignons in plakjes
- Pers de knoflook uit
- Snipper de ui
- Maak gehaktballetjes van je gehakt en kruid deze een beetje (met bijvoorbeeld wat gehaktkruiden, maar peper en zout kan ook prima). Wil je de gehaktballetjes koken, net zoals Anja deed? Dan doe je dat vooraf even in water met een bouillonblokje.
- Doe de champignons, de ui en de knoflook in de slowcooker
- Voeg de krieltjes toe, samen met de groentebouillon, het water en eventueel de kookroom
- De twee chilipepers mogen gewoon in zijn geheel in de slowcooker erbij
- Voeg de gehaktballetjes toe
Zet de slowcooker voor 6 uur op low.
- Nu voeg je de kruidenkaas nog toe en kan de slowcooker nog een 30 minuten doorpruttelen
- Vergeet de pepers er voor het serveren niet uit te halen
- Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak
Eet smakelijk!
Variatietip voor champignonsoep in de slowcooker: Snij een aantal bosuitjes in kleine ringetjes voordat je de soep gaat serveren voor een kleine bite.
Als jij deze heerlijke champignonsoep gemaakt hebt, dan hoor ik natuurlijk graag in de reacties hieronder wat je ervan vond! Wil je hem bewaren? Klik dan op het hartje rechts onderin.
Ik vind de champignons roerbak nergens terug in het recept wanneer moet deze erbij
Die mogen samen met de champignons erin.
Ik heb de champignonsoep gemaakt. Hij was heerlijk, maar je moet er wel een mega slowcooker voor hebben als je jouw hoeveelheden aanhoudt.
Voor 4 personen, een kilo gehakt? zakje krieltjes, 2 dozen champignons en dan ook nog een zak roerbak en 2 potten groentenbouillon? Die hoeveelheden kloppen echt niet en het past in geen enkele slowcooker. Een kilo gehakt is ook belachelijk veel.
Maar met van alles wat minder hebben we er heerlijk van gesmuld!
Het kan zijn dat jouw slowcooker inderdaad kleiner is, ik heb een 6 liter. Goed om te horen dat jullie ervan genoten hebben!
wat bedoel je met roerbak champignons, een zakje kant en klare roerbak?
De soep bestaat eigenlijk uit grovere stukken of kan je het ook pureren?
Ja een zakje met roerbakgroente champignons. Pureren kan maar ik zou ook zeker een paar stukken ook erin laten zitten voor de bite.
De championssoep ziet er heerlijk uit! kan deze ook in de vriezer bewaard worden zodat ik een ruimere portie kan maken?
Hi Miranda, je kan de champignonsoep zeker invriezen hoor, geen probleem!