Chantal Groot Kormelink, working mam van week 1 en eigenaresse van @RetroCamper

Ik ben Chantal Groot Kormelink (38 jaar) en getrouwd met Ger. We hebben samen drie prachtige kinderen; Lotte en Isis zijn 9 jaar en Jort is 7 jaar. En dan hebben we nog hond Max, poes Tommie en de konijnen Witje en Zwartje.

Ik werk als Director Diversity & Inclusion bij Essent (want mijn overtuiging is dat er meer diversiteit nodig is in het bedrijfsleven, meer vrouwen in de top, want diverse teams leveren betere resultaten op!).

En samen met mijn man ben ik eigenaar van www.retrocamper.nl.  (omdat ondernemen heel erg leuk is!) We verhuren Volkswagen T2 campers (je weet wel, van die hippe busjes uit de jaren zeventig) voor een heerlijke vakantie of weekend. Vooral voor jonge gezinnen zijn de RetroCampers erg leuk want kinderen vinden het reizen en slapen in een RetroCamper altijd fantastisch!

Na de geboorte van onze tweeling Lotte en Isis gingen mijn man en ik allebei van 5 dagen werken naar 4 dagen. En wat gebeurde er? Mijn man kreeg applaus (wat goed dat je dat doet!) en ik kreeg heel veel commentaar (zou je dat nu wel doen, 4 dagen is wel veel hoor). Ik heb me daar elke keer weer over verbaasd. Bijzonder toch dat we allebei precies hetzelfde deden en toch hele andere reacties kregen?  Ik geloof dat moeders niet minder ambities krijgen als ze kinderen hebben maar juist meer. Namelijk qua werk en qua gezin! Mijn tip is om zaken uit handen durven te geven, je kinderen voor een deel los te laten om zo ruimte te creëren om je meervoudige ambities waar te maken. Ik geloof dat het belangrijk is goed voor jezelf te zorgen (ik doe dat door veel te sporten), dat het verstandig is financieel onafhankelijk te zijn, dat werken leuk is en je veel brengt. Work-life-integration is in mijn ogen dan ook een veel betere term dan work-life-balance, want je leeft toch terwijl je werkt en je werkt toch terwijl je leeft? Waarom moet er zo’n nadrukkelijke scheiding zijn?

En verder word ik vrolijk van: Hardlopen (vorig jaar heb ik de marathon van New York gelopen, een geweldige ervaring!) / Wandelen in het bos met onze hond Max (een energieke labrador) / De waddeneilanden, kosmopolitische steden en reizen door verre landen (favoriet zijn Vlieland, Parijs en Thailand) / Een avond eten en praten met vriendinnen (heeeel belangrijk!) / Mooie gesprekjes met mijn kinderen / Plannen maken en ambities waarmaken / Dromen, durven, doen!

Volg me op twitter via @chantalgk of @RetroCamper als je meer over mij wilt weten!

Wil jij de volgende working mam in de spotlight zijn, of geef je graag iemand anders op ? Kijk dan hier

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top