Checkpoint Theater: een spectaculaire interactieve familievoorstelling

Checkpoint Theater is een interactieve familievoorstelling vol proefjes en zelfs ontploffingen. Een voorstelling waarbij je als publiek mee mag doen, zowel op het podium als in de zaal. Een voorstelling waarbij je kind niet stil hoeft te zitten! Klinkt goed, toch? Ik ging met mijn kinderen (10, 8 en 6 jaar) naar het theater in Nieuwegein voor een spectaculaire Checkpoint Theaterervaring.

‘Zet je veiligheidsbril en gehoorbeschermers op, want er komen ontploffingen’

checkpoint theater veiligheidsbrillen

Zodra je dit hoort, moet je je veiligheidsbril en gehoorbeschermers opzetten. Deze krijg je bij binnenkomst en heb je gedurende de voorstelling regelmatig nodig. Superspannend natuurlijk! Zodra het alarm afgaat, zitten de kinderen vol spanning te wachten op wat komen gaat. En natuurlijk is de voorstelling veilig, wees gerust. Dat proefjes doen en interactiviteit ontzettend goed aanslaat bij kinderen, dat weten we inmiddels allemaal.

Lees ook: Verjaardagsfeestje thuis vieren? Mad Science slaat in als een bom!

Checkpoint Theater: proefjes waar we van leren

Presentatrice Rachel Rosier en haar twee assistenten laten ons kennismaken met de wereld van proefjes in het Checkpoint Theater. Ondertussen wordt er een zinderende strijd geleverd tussen de jongens en de meisjes. Wie zijn de beste in de tests? Dat zorgt voor een kleine verdeeldheid in ons kamp. Ineens is het moeder en dochter vs. de twee broers 😉 .checkpoint theater

Er worden verschillende soorten wetenschappelijke proefjes gedaan tijdens de voorstelling. Van kleine explosies tot versieren met bladblazers. En nog leerzaam ook! Wist jij bijvoorbeeld dat je over water met maïzena kan lopen? Of hoeveel ballonnen je nodig hebt om een mens te kunnen dragen? Hoeveel krantenvellen je nodig hebt om een vallende bowlingbal van 2,5 meter hoogte tegen te houden?

Tijdens de voorstelling leren we niet alleen veel, maar genieten we ook van de tests waar de kinderen in de zaal aan mee mogen doen. De hovercraft zweeftest, met een klittenbandpak jezelf tegen de muur plakken, aanwijzingen geven bij het richten van een rookkanon…we zijn geen moment verveeld!

De kracht van de voorstelling

De kracht van Checkpoint Theater is de interactiviteit van de voorstelling. Je mag staan, aanwijzingen roepen en als je geluk hebt ook meedoen op het toneel. Er gebeurt 1,5 uur lang van alles op het podium en de tijd vliegt voorbij. Na afloop lopen de kinderen vol adrenaline de zaal uit. Hun rode wangen verraden hun enthousiasme. “Dit was echt vet, mam!”, zegt Oudste Zoon. Zijn zusje en broertje knikken beamend. Eenmaal thuis vertellen ze hun vader enthousiast wat ze allemaal gezien hebben. Wat ze die middag niet vertellen, komt de volgende ochtend bij het ontbijt ter sprake.

Conclusie

Kortom, wij hebben genoten van deze interactieve voorstelling. Hoewel de voorstelling vanaf 8 jaar is, vond Jongste Zoon van 6 jaar het ook ontzettend leuk. De aandacht verslapte geen moment, doordat de voorstelling vloeiend in elkaar zat en proefjes elkaar snel opvolgden. Hulde ook aan het team achter de schermen, dat alle spullen snel klaar moest zetten en opruimen tijdens de voorstelling.

checkpoint theater

Ook naar het Checkpoint Theater?

Heel simpel, dit is een er-op-uit-tip die ik iedereen wel kan aanbevelen. Wil je ook naar het Checkpoint Theater? De voorstelling is nog t/m eind mei 2017 te zien in verschillende theaters in Nederland. Klik hier voor de speeldata en tickets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven