Chili con carne uit de slowcooker, eenvoudig te maken en heerlijk gezond

Ik vind het een dijk van een recept, deze chili con carne uit de slowcooker. Je kan hem -bij gebrek aan een slowcooker- ook gewoon in de pan maken trouwens, maar chili con carne leent zich uitstekend voor bereiding in de crockpot.

Naast bruine bonen, gehakt en macaroni groenten voeg je ook nog champignons, kidneybonen, tomatenpuree, paprika, tomatenblokjes en aubergine eraan toe. Dan 6 tot 8 uur op low en je overheerlijke chili con carne uit de slowcooker is klaar!

chili con carne slowcooker

Chili con carne slowcooker, lekker makkelijk recept

Je zal misschien denken dat dit een heus winters recept is, maar eerlijk gezegd vind ik dat best meevallen. Chili con carne uit de slowcooker kan ik het hele jaar door wel eten. Nou ja, misschien niet hoogzomer, maar zeker in voorjaar en najaar.

Al mijn slowcooker recepten vind je hier. En wil je ze allemaal gebundeld hebben kun je hier mijn e-book vol slowcooker recepten bestellen!

Slowcooker e-book(s)
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-books:
heerlijke slowcooker recepten
Ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
60 recepten (e-book 1) en 31 (e-book 2)

slowcooker recepten e-books

 
Gebruik code
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Ingrediënten chili con carne

Wat heb je allemaal nodig voor de chili con carne? Dat kan je deels zelf bepalen, maar ik zal je aangeven wat ik er doorheen doe. Ook dat wisselt nog wel eens trouwens, soms is het ook maar net wat ik in huis heb. Maar ik heb wel basis ingrediënten voor de chili con carne in de slowcooker, dus die geef ik je zeker mee.

 • 500 gram gehakt
 • 1 zakje macaroni groenten van 500 gram
 • doosje champignons
 • blikje rode kidneybonen (250 gr)
 • 2 blikjes tomatenpuree van 70 gram
 • gele paprika
 • aubergine
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 blikje of pakje tomatenblokjes of verse tomaten in stukjes gesneden
 • blikje bruine bonen (425 gr)

Maar je kan er zelf natuurlijk ook nog een prei door doen, extra uien, wortel, bleekselderij of een courgette. Het maakt eigenlijk niet zo heel veel uit, maar doe er vooral lekker veel groenten door.

Dat is niet alleen heel gezond, maar zo wordt de chili con carne uit de slowcooker ook lekker smaakvol. Verder kan je mooi je restjes opmaken, ideaal!

Probeer ook: Lekkerste hachee recept slowcooker

Kruiden voor de chili con carne uit de slowcooker

 • 1 theelepel chilipoeder
 • 1/2 theelepel cayennepeper
 • 1/2 theelepel paprikapoeder
 • 2 theelepels gemalen komijn
 • 1 theelepel kaneel
 • lepeltje koriander (liefst vers)
 • scheutje balsamico azijn
 • zout en peper naar smaakchili con carne uit de slowcooker

Hoe maak je chili con carne uit de slowcooker?

Ook het maken ervan is relatief eenvoudig. Eerst braad je het gehakt even aan in de pan, boter heb je hier niet voor nodig want gehakt zit voldoende vet in. Wel even erbij blijven voor het beste resultaat.

Als je gehakt geruld is dan doe je dat in de slowcooker. Voeg alle groenten erbij en meng ook de knoflook en de kruiden er doorheen. Scheutje balsamico azijn erbij en klaar ben je. Laat de slowcooker de rest van het werk doen.

Bereidingstijd chili con carne slowcooker

 • Slowcooker stand low: 6 tot 8 uur
 • Slowcooker stand high: 5 tot 6 uur

Probeer ook: zalige spareribs marinade met een zoetje

Chili con carne bereiding in de pan

Ook chili con carne maken maar geen slowcooker? Dan gewoon in de pan!

Mijn eerste advies zou zijn… schaf een slowcooker aan 😉 , maar ik ben dan ook licht bevooroordeeld omdat ik dat ding zo fijn vind.  Afijn, wil je de chili in de pan maken? Dan gaat dat ongeveer zo:

Voel je je niet meteen als een koningin in de keuken, maar koester je wel die wens? Deze online kookcursus kan zomaar de betovering zijn die je nodig hebt. Ontdek hier meer over dit culinaire avontuur!

Rul het gehakt in pan, voeg de tomatenpuree toe en d knoflook toe. Voeg er daarna de groenten bij en alle kruiden. Als laatste voeg je de tomatenblokjes en de bonen toe. Ongeveer 1,5 zachtjes laten sudderen en klaar is ie. Kom je in de tussentijd wat vocht tekort dan mag je dat een beetje toevoegen.

Wat serveer je bij de chili con carne uit de slowcooker?

Je kan de chili con carne op verschillende manieren serveren. Dit keer deden wij dit met een pitabroodje, maar je kan er ook rijst bij serveren. Een dikke klodder crème fraiche en wat geraspte kaas maakt het ook erg lekker trouwens. En dan alleen maar nacho’s erbij, succes gegarandeerd, ook bij je kinderen!

Ik hoop dat het jou net zo gesmaakt heeft als het ons altijd smaakt. Laat je weten in de reacties wat je ervan vond?

9 gedachten over “Chili con carne uit de slowcooker, eenvoudig te maken en heerlijk gezond”

 1. Hallo Joyce,
  Lijkt me een lekker recept die chili.
  Inmiddels zit alles in de slowcooker maar
  Ik liep tegen een probleempje aan.
  Toen ik alles in de pot wilde doen bleek m’n pot te klein voor jouw recept.
  Ik heb de bruine bonen er dus tijdelijk uit gelaten. Die voeg ik er later wel bij.
  Misschien is het een idee om aan te geven hoe groot jouw pot is…?!

  Groetjes. Ank.

 2. Hoi Joyce,
  Even voor de zekerheid … Het lijkt me een heel erg lekker voedzaam recept, maar bonen uit blik ook nog eens 6 a 8 uur op low of 5a 6 op high? kook je ze dan niet helemaal tot gort? Ik kwam een ander slowcooker recept tegen voor een chilli waarbij de bonen pas helemaal op het einde toegevoegd werden met de instructie dat die toch alleen maar warm hoeven te worden.

  1. Hi Mike, ik snap helemaal dat je deze vraag stelt. Toch heb ik ze zelf ongeveer 6 uur opgezet en zoals je ziet ging dat prima. Ik moet overigens wel aangeven dat ik zelf de slowcooker altijd op low zet, nooit op high. Misschien dat de tijd op high wel ietsje aan de hoge kant is? Maar wat je zegt klopt natuurlijk, de bonen hoeven alleen maar verwarmd te worden en zou je er ook op het laatst nog bij kunnen doen.

 3. Avatar foto
  Miriam Welberg

  Hallo Joyce,
  Ik heb de crockpot express multicooker aangeschaft. Wat ik jammer vind, is dat er maar zo weinig recepten in het bijgevoegde boekje staan. Op internet kun je alleen maar Engelse recepten vinden. Dit vind ik erg lastig omdat mijn Engels niet zo goed is en de Engelse maten anders zijn dan de Nederlandse. Je moet dan gaan omrekenen. Heb jij recepten voor de crockpot express in het Nederlands?
  Groeten,
  Miriam Welberg

  1. Helaas niet Miriam, dat is inderdaad een beetje zoeken. Maar ik heb inmiddels weer een heerlijke soto gemaakt en die verschijnt binnenkort op de blog. De hoeveelheid slowcooker recepten moet hier natuurlijk flink omhoog, dus kom gerust terug voor inspiratie en als je zelf een lekkere aanvulling hebt dan hou ik me aanbevolen!

   Ik hoop in ieder geval dat je er veel plezier van gaat hebben. Ik maak morgen de hachee weer eens, krijg eters en die slaat altijd heel goed aan 😉

   Ps… in deze Facebookgroep kunnen ook recepten gedeeld worden: https://www.facebook.com/groups/364238990608984/about/

   1. Avatar foto
    H van der Kuij

    Hallo.
    Dit recept gevonden en gemaakt.
    Vroeg mij alleen af op hoeveel personen het recept is gebaseerd?
    Vriendelijke groet,
    H van der Kuij

    1. Gemaakt voor mijn eigen gezin, dus 4 personen, maar uiteraard is het teveel 😉 . Daar heb ik met mijn kookgedrag altijd een handje van. Gelukkig is deze Chili con carne heel goed in te vriezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven