Dit keer een Chili Con Carne als uitprobeersel. Ook zoiets wat ik zelf nooit maak, en de reden? Beats me! Want geloof me… het is een klein feestje. Het snijden van de hoeveelheid tomaten in dit gerecht viel me een klein beetje tegen qua tijd, maar ‘gelukkig’ was ik wederom te laat begonnen en kwam manlief al binnen van zijn werk… kon hij meteen aan de slag 😉 .
Ingrediënten Chili Con Carne (4 personen)
- olijfolie
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 rode puntpaprika’s
- 500 gram rundergehakt
- 250 gram kidneybonen uit blik
- geraspte kaas
- 8-10 tomaten
- tortilla’s
- beetje water en eventueel rode wijn
Kruiden voor Chili Con Carne
- 1/2 theelepel chilipoeder / cayennepeper
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel koriander
Bereidingswijze Chili Con Carne
Snipper de ui en fruit die met de fijngehakte knoflook. Voeg de klein gesneden puntpaprika toe en bak totdat het glazig wordt. Kruiden toevoegen, doorroeren en gehakt erbij doen en rullen.
Kidneybonen afspoelen en laten uitlekken en terwijl de tomaten snijden (dit is het meeste werk). Als gehakt gaar is de bonen en tomaten toevoegen. Wijn en water erbij en een 20 tot 30 minuten laten pruttelen onder af en toe roeren. Blijft het tussentijds te vochtig, dan doe je de deksel van de pan. Te weinig vocht? Beetje water of bouillon erbij!
Maak in de laatste 5 minuten de Tortilla’s warm in de magnetron, en voilà… de chili con carne is klaar om te serveren! De geraspte kaas pas na het opscheppen erop doen, paar tortillachips erbij, klaar!
Lekker voor erbij, maar niet persé nodig
Wat ik natuurlijk zelf niet bijtijds bedacht had maar wat ons aan tafel te binnen schoot is dat je dit nog kunt opleuken door… een beetje zure room om de tortilla’s mee in te smeren en een beetje mais bijvoorbeeld nog door de chili. Steek er wat tortillachips bij en je kinderen zijn om!
#bereidingswijze
Eenvoudig te maken. Gemberpoeder had ik niet standaard in mijn kruidenpotje dus dat moest even gehaald worden ;). Tomaten snijden is het meeste werk.
#smaak
Aan het eind heb ik even geproefd en wat ons betreft mocht het iets pittiger. Nog wat chilipeper en een beetje zout toegevoegd en toen was het helemaal naar onze zin.
#kindvriendelijkheid
Onze kids waren er helemaal weg van. De bonen zijn op zich geen favoriet, maar worden eigenlijk niet geproefd in het geheel. Daarbij komt dat de Chili con Carne van zichzelf nog wat vochtig is, waardoor het probleem van ‘een droge bek door de bonen’ geen issue is. Wraps doen het altijd goed!