11 tips voor het inrichten van een chillruimte voor pubers

Mocht je de mogelijkheid hebben om een chillruimte in je huis in te richten voor pubers, dan hebben zij (en jij!) mazzel. Uit ervaring weet ik dat het echt heel fijn is om zo’n ruimte in je huis te hebben. Dat geldt voor jongere kinderen, maar dat geldt ook zeker voor pubers en jong volwassenen die nog in huis wonen!

Ik geef je dan ook graag tips over wat er onmisbaar is in de chillruimte voor pubers.

Een chillruimte inrichten? Onderstaande is handig en ‘haast’ onmisbaar

Een lijstje dus over wat super handig is als je een chillruimte wilt gaan inrichten. Er zijn een aantal dingen waar je goed over na moet denken en wellicht een aantal open deuren in dit artikel. Maar hé, die tv mag dan wel een open deur zijn, onmisbaar is hij echt!

chillruimte inrichten tips

1. De televisie

In een speelkamer voor jonge kinderen kies je misschien niet direct voor een tv, maar in de chillruimte voor je tieners en pubers is een televisie écht onmisbaar. Niet alleen om met vrienden Mario Kart of welk ander spel dan ook te kunnen spelen, maar ook gewoon om lekker te bankhangen en tv te kijken.

Zelfs onze 18 jarige doet dit nog heel graag met vrienden.

2. Eerste vereiste in een chillruimte? Een bank en wat zitzakken!

Heb je geen plek voor een volledige bank? Maak dan zelf zo’n palletbank. Kost bijna niets en deze nemen duidelijk minder ruimte in beslag. Of gooi gewoon een matras op de grond, ook dat vinden ze prima.

Rondom de bank is het lekker om nog een of twee zitzakken te plaatsen als je daar plek voor hebt. Zo kunnen de pubers echt in eigen stijl chillen als ze met meerderen zijn.

3. Wat plaids op de bank

Hier vinden ze het heerlijk om in de chillruimte rond te hangen en dan het liefst ook nog onder een dekentje te kruipen. Net als dat wij op de bank doen, haha. We hebben dus een aantal plaids op de bank liggen die ze kunnen pakken en die ook makkelijk in de was kunnen.

4. Geen vloerkleed neerleggen

Mijn advies is om in een chillruimte die voor iets oudere kinderen bedoeld is geen vloerkleed neer te leggen. Ja, het kijkt heel gezellig. Maar als ik zie wat er hier in het weekend op de grond eindigt in de chillruimte dan is een vloerkleed echt niet handig.

En inderdaad, het zijn hier al 18+ ers, dus later op de avond worden ze ook steeds minder oplettend. Maar ook als onze 13 jarige haar vrienden en vriendinnen over de vloer heeft is een vloerkleed geen goed idee.

5. Kies een makkelijke vloer in de chillruimte

Wat wél een heel goed idee is, is een vloer in de chillruimte die heel eenvoudig schoon te maken is. Dus als je nog een vloer kan kiezen, denk daarbij bijvoorbeeld aan een pvc vloer. Zo heb je een vloer die heel eenvoudig te dweilen is, maar toch een stuk minder koud aanvoelt dan een tegelvloer.

chillruimte inrichten met een biljart

6. Hang een dartbord op (en bij genoeg ruimte: plaats een biljarttafel)

Het is hier een onwijs succes, het dartbord aan de muur. Niet alleen de jeugd geniet in de chillruimte van het dartbord, maar ook wij -als ouders- willen graag wat pijltjes gooien als we een feestje hebben.

En niet alleen dat, onze biljarttafel is nog veel meer in trek. Iedere week wordt er hier gebiljard door Luc en zijn vrienden. Zo gezellig! En regelmatig doet Frank een potje mee. Of een van onze vrienden als wij ook visite hebben.

Maar het geeft vooral veel ’te doen’ in de chillruimte. Zo hoeven de pubers niet alleen te hangen maar kunnen ze ook ene potje poolen tijdens het kletsen.

7. Zorg voor goede muziek

Een ander heel belangrijk item in onze chillruimte is de muziek. Nu heb ik hier een aantal échte muziekliefhebbers in huis die de hele dag door muziek luisteren dus aan hen is het wel besteed. Wij hebben dan ook een toffe partybox van Sony staan.

Een waanzinnig ding waar iedereen zijn telefoon op aan kan sluiten en een afspeellijst op kan afspelen. Dat – in combinatie met de karaoke op de tv- is ook een echte aanrader.

8. Zorg voor een keukentje of koelkast

Het grote voordeel van een chillruimte voor pubers is dat ze de kamer niet meer af hoeven, zeker niet als je bij het inrichten rekening houdt met een klein keukentje, of een bar die je kan plaatsen. Heb je daar allemaal geen plek voor? Dan kan gewoon een koelkast ook al heel leuk zijn.

9. Een bar of wat statafels bij de inrichting van de chillruimte

Heb je de bank en wat zitzakken staan? En ook een dartbord hangen en toch nog wat plek over? Voor pubers, jongvolwassenen én ouderen is het helemaal lekker als je er dan ook nog een bar in kwijt kan. Of anders in ieder geval nog een paar statafels?

Tip: kies voor inklapbare statafels als je niet veel ruimte hebt.

Bron Metal signs
Bron: Shein

10. Neon verlichting en andere accessoires

Wil je de chillruimte ook echt gezellig inrichten? Dan past het toch wel heel goed om er ook wat neonverlichting in te hangen. Daarnaast voeg je ook liefst wat leuke accessoires toe aan de inrichting van de chillruimte.

Denk bijvoorbeeld aan van die toffe retro metalen bordjes voor aan de muur.

11. Last but not least bij het inrichten en in gebruik nemen, een geurtje in de chillruimte

Als jij denkt dat je er met bovenstaande bent, dan heb je het helemaal mis, want er is nog iets dat écht onmisbaar is bij het inrichten en in gebruik nemen van de chillruimte.

Een heerlijke huisparfum die de lucht een beetje verfrist, en dan het liefst interieur dupes natuurlijk. Ik zal je even uitleggen waarom.

Als je die chillruimte namelijk volgens mijn tips hebt ingericht, dan garandeer ik je dat deze ruimte veelvuldig gebruikt gaat worden. Door tieners en pubers. En wat doen tieners en pubers die in een chillruimte chillen met elkaar? Stinken.

Het klinkt een beetje raar misschien, maar diegene van jullie die pubers hebben, die weten precies waar ik het over heb. Er hangt een soort penetrante lucht om ze heen, terwijl ze zich netjes iedere dag douchen, dat is het probleem niet. Het is puberzweet.

En om de ruimte dus een beetje begaanbaar te houden is het heel erg fijn om de huisparfum klaar te hebben staan. Zodat je op ieder willekeurig moment even kan sprayen of een geurkaars aan kan steken. Maar dan liefst niet te duur natuurlijk en daar gebruik je dan de interieur dupes voor! Handig of niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven