4 stikgoede redenen om dit gezonde chocolade mug cake recept te maken!

Een chocolade mug cake recept, hoe kan dat nu gezond zijn hoor ik je denken. We gaan het je verklappen. Soms heb je ineens zin in iets lekkers. Dan loop je naar de keuken, check je de kastjes maar ligt er niks wat je lekker vindt. Herkenbaar? Als je op mij lijkt, dan check je alles nog een keer. En soms nog eens, maar dat terzijde 😉 .

Het kan natuurlijk ook dat je misschien uit voorzorg geen zoetigheid in huis hebt gehaald? Dan kan dit gezonde chocolade mug cake recept de oplossing voor je zijn! Je maakt deze mug cake namelijk met slechts een paar ingrediënten die je altijd in huis kan hebben.

chocolade mug cake recept

Chocolade mug cake recept

Dit recept is voor 1 portie. Heb je er meer nodig? Een simpel optelsommetje! Maar in je eentje genieten is zeker aan te bevelen.

Ingrediënten voor deze gezonde mug cake

  • 1 rijpe banaan (bijvoorbeeld met bruine vlekjes)
  • 1 eitje
  • een eetlepel tarwemeel
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • ¼ theelepel bakpoeder (onmisbaar!)

Bereiding van dit chocolade mug cake recept

  1. Prak de banaan fijn in een kommetje tot deze helemaal zacht is. Voeg nu het eitje toe en roer goed door elkaar.
  2. Doe het tarwemeel, de cacaopoeder en het bakpoeder bij het banaan/ei mengsel en roer goed door elkaar tot je een glad beslagje hebt.
  3. Vet de mok in met een beetje boter of olijfolie. Giet het beslag in een mok die in de magnetron kan, en zet deze nu aan op 750 watt, ongeveer 3 a 4 minuten. De mug cake is klaar als een sateprikker er droog uit komt.
  4. Laat de chocolade mug cake nu een minuutje afkoelen en eet deze zo op uit de mok.

Wil jij de mug cake liever op een bordje eten? Dat mag natuurlijk ook! Zet dan een bordje bovenop de mok, keer nu om zodat het bordje op de tafel staan en geef een tikje tegen de onderkant van de mok. De mug cake laat als het goed is nu los. Doe er bijvoorbeeld een beetje Griekse yoghurt overheen om het extra romig te maken. Rasp eventueel nog een klein beetje pure chocolade over de Griekse yoghurt heen en je heerlijke mug cake is ready to eat!

Tip: een klein beetje rood fruit over deze chocolade mug cake smaakt uiteraard ook heerlijk!

Natuurlijk kan je ook lekkere glutenvrije chocolade muffins maken of een heerlijke speculaas chocolade cake of deze onweerstaanbare chocolademousse.

gezonde chocolade mug cake recept

Wanneer maak je dit chocolade mug cake recept?

Je hebt een aantal momenten waarop dit chocolade mug cake recept als geroepen komt. Ik zal je vertellen wanneer, ook al weet je dat ongetwijfeld zelf ook wel.

1. Een vrije dag

Heb je een lekker dagje vrij en zijn de kids op school? Maak dan dit snelle beslag, doe het in een (magnetron bestendige) mok en zet het in de magnetron. Zet ondertussen een lekker bakje koffie (of overheerlijke cappuccino) en geniet van je lekkere chocolade mug cake. Die trouwens ook nog eens vol goede ingrediënten zit. Klinkt goed toch?

2. Op woensdagmiddag als de kinderen thuis zijn

Je hebt helaas geen momentje voor jezelf want de kinderen zijn thuis.Daar komt nog een bij dat ze je de oren van je kop af zeuren om iets lekkers. Dan maak je gewoon voor hun ook een eigen mug cake! Iedereen blij en toch binnen korte tijd allemaal genieten van je eigen ‘taartje’. Geen beslagkommen nodig, geen bakvorm, geen lange wachttijd in de oven maar gewoon binnen enkele minuten klaar uit de magnetron. Lekker!

3. Onverwachtse visite

IIIIIIIEEEEE, je schoonouders staan plotseling voor de deur! Je hebt nog net tijd om je jogging uit te trekken, je haar in een warrige knot te duwen en een tandenborstel over je gebit te jassen. Terwijl je met rode wangen jezelf opkalefatert voor deze onverwachtse visite bedenk je ook nog eens dat je geen boodschappen hebt gedaan en dus níets in huis hebt om bij de koffie te doen. Naast loedermoeder ben je ook nog eens een slechte schoondochter. Foei 😉 . Dit chocolade mug cake recept is je redding!

4. Het is dié periode van de maand

Je bent knorrig. Het is weer eens die specifieke periode van de maand en je hebt niet vooraf bedacht dat je nu wel echt een berg chocolade in huis nodig hebt. BUMMER! Gelukkig helpt dit mug cake recept met chocolade je er snel weer bovenop.

Minder gezond, maar ook heerlijk en snel klaar… dit chocoladecake recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven