Chocolade shot behoeftes, ik geef je mijn 5 redenen waarom

Chocolade. Welke vrouw houdt daar nu niet van? Nou ik kan je zeggen, ik ben geen ultimate die-hard chocolade liefhebber. Maar er zijn momenten dat mijn honger in chocolade niet te stillen is. Waar ligt dat nou aan?

Al jaren weet ik van mezelf dat ik op specifieke momenten een chocolade shot nodig heb, maar ik had me er nooit echt in verdiept wanneer nu precies en waarom dan. Nu weet ik dat inmiddels wel èn ik zet de 5 redenen hier voor jou op een rijtje, misschien herken je er een paar!

chocolade

Mijn chocolade shot momenten

Reden 1; mijn maandelijkse happening van ‘vrouw zijn’

Mijn ongesteldheid zorgt ervoor dat ik een ontembare behoefte beleef aan chocolade. Daar waar ik normaal aan een heel klein stukje genoeg heb, is in deze tijd van de maand de chocolade niet aan te slepen en kan ik ook regelrecht chagerijnig worden als ik het niet in huis heb.

Maar wist je dat dit een fysieke reden heeft? Als je moe -of ongesteld- bent, dan heeft je lijf behoefte aan magnesium. En chocolade bevat magnesium. De behoefte en het gevoel als je chocolade pakt worden in de loop van de tijd door je hersenen aan elkaar gekoppelt als zijnde een ‘match’.

Reden 2; na intensief sporten

Bij mij komt de zin in choclade vaak voor nà het sporten, ik voel me dan ook minder schuldig omdat ik toch al mijn best heb gedaan om calorieën te verbranden, maar feitelijk gezien werkt het eten van een stukje chocolade vóór het sporten waarschijnlijk veel beter. In chocolade zit namelijk epicatechine en dit stofje zorgt ervoor dat de zuurstofopname in de spieren beter wordt. Hierdoor gaan de spieren zich ook beter ontwikkelen. Dit is overigens bij mensen nog niet bewezen, maar wel bij muizen. Anyway… ik vind het een mooie reden! Who cares!

Reden 3; na het eten

Een van de gewoontes die ik ècht heb moeten doorbreken is het eten van iets zoets na mijn avondmaaltijd. Chocolade bijvoorbeeld! Na mijn avondeten was het eerste wat ik altijd deed iets zoets pakken. Dat kan ook weer komen door een magnesiumtekort, maar wordt op een gegeven moment pure gewenning natuurlijk.

Reden 4; tijdens mijn zwangerschappen

Onweerstaanbaar vond ik chocolade tijdens mijn zwangerschappen. Geen wonder ook dat ik tijdens mijn beide zwangerschappen een soort van menselijke olifant werd. Beide keren kwam ik (bijna) 30 kilo aan! Natuurlijk niet echt gezond, maar aan de andere kant is wel onderzocht dat baby’s van mama’s die chocolade tijdens de zwangerschap eten blijere baby’s zijn en daar doen we het voor toch 😀 ?

Reden 5; sinds er hands off my chocolate is

Bijna alle bovenstaande gewoontes met betrekking tot chocolade eten kan ik redelijk in de hand houden, totdat ik Hands off my Chocolate in huis heb… al eerder heb ik een reep Hands Off My Chocolate Seriously Dark mogen proberen die ik erg lekker vond en ook nog eens een redelijk bewuste keuze is. Dit keer lagen er echter 2 Hands off my Chocolate Caramel Macchiato repen in de bus. Màn, wat zijn die lekker! En met zijn 3 kleurenlaagjes is hij ook nog eens prachtig om te zien…

Weetje over chocolade

Wist je dat we gemiddeld per persoon 5 kilo chocolade eten per jaar? Als je dat omrekent naar de hoeveelheid calorieën die daar inzitten, dan zou je daar twee hele weken op moeten kunnen ‘leven’ 😉 .

Chocolade winactie

Ben jij ook zo’n chocolade liefhebber? Vertel ons over jouw mooiste, leukste, meest bijzonder chocolade shot moment en maak kans op één van de 3 repen die we van Hands off my Chocolate mogen weggeven! De winactie loopt tot 5 Januari 2016.

30 gedachten over “Chocolade shot behoeftes, ik geef je mijn 5 redenen waarom”

 1. Joyce van de Pas
  Joyce van de Pas

  De winactie is inmiddels al even geleden afgelopen en we hebben de winnaars getrokken.
  Tamara TS, Marina en cbdkl GEFELICITEERD! Jullie mogen je adresgegevens even doormailen naar info@mamsatwork.nl zodat we ervooor kunnen zorgen dat er zo’n heerlijke chocolade reep naar je toe komt.

 2. Mijn chocolade moment!!! Dan gaan we even terug in de tijd. De tijd dat ik klein was en van mijn opa chocolade kreeg. Dan zat ik helemaal onder de chocolade en zei opa “ga maar snel naar huis en niet zeggen dat je chocolade hebt gehad hé”. Waarop ik dan knikte en versteld stond dat mijn moeder telkens zei “heeft opa je weer verwend met chocolade”. Niet wetende dat ik helemaal onder zat.

 3. Mijn dochter van 2,5 jaar onthoudt beter hoe de chocoladevoorraad erbij staat dan ik.. en ze is dan dus ook enorm boos en teleurgesteld als de chocolaatjes die er gisteren toen ze naar bed ging nog waren, ineens weg blijken te zijn.. Ik heb dus inmiddels mijn eigen voorraadje op een geheime plek..

 4. Mijn grootste guilty pleasure EVER zijn de AH Excellent truffels.

  OOOOOOOOO MIJN GOD.

  LIFE. PERIOD.

  “Anything is good if it’s made of chocolate.”
  ― Jo Brand

  VERSLAVING… IS… GROOTS.

 5. Chocolade (pure dan wel) maakt endorfine aan, wat zorgt voor een gelukkig gevoel. Altijd een goede redenering om toch nog een stukje te eten. Ik zou graag, samen met mijn gezin, de Hands off my Chocolate reep proberen.

 6. Neem ik een praline in een papiertje op het werk, steek die in mijn zak, want ik wil er koffie bij drinken… resultaat een platte praline door de warmte in mijn zak… maar ja, ik eet ze toch nog op hoor !!! Dit klinkt misschien gek, maar chocola is chocola, of die nu hard of mals is :-).

 7. een dag zonder een stukje chocolade is als een dag niet geleefd hihi. It makes me feel good en het is ook gewoon TE lekker ;-D

 8. Ik ben op 1 april bevallen van mijn eerste dochtertje. Net voor ik binnen in het ziekenhuis ging (20:30) had ik een weddenschap afgesproken met mijn schoonbroer. Als ik op 1 april beval dan kreeg ik een vis. Ik dacht altijd die vis bokaal kuisen pff. Ik antwoordde hierop: het is goed maar het moet een vis van chocolade zijn. Ik had heel mijn zwangerschap ongelooflijk veel chocolade gegeten vandaar. Ik ben om 22u31 bevallen van mijn dochter Ellatje. Mijn schoonbroer mocht dus op zoek. Na heel wat bakkerijen af te lopen uiteindelijk een bakker gevonden die chocolade vissen maakt. Nu iedere keer met haar verjaardag krijgt ze telkens een vis voor haar verjaardag.

 9. Als ik me ongelukkig voel of niet zo goed in mijn vel zit, dan grijp ik altijd naar chocolade. Ze zeggen, daar wordt je weer gelukkig van, toch.
  Heb altijd wel wat in huis.

 10. Avatar foto
  J. van der Heijden

  Mijn vriend en ik hadden onze favoriete chocolade in de aanbieding gekocht. Die lagen dus netjes te wachten in de keukenkast. Tot ik op een avond uit eten ging met een vriendin. De dag erna merkte ik dat alle chocolade weg was. Ik heb mijn vriend dus echt op het matje geroepen. Hands of my chocolate!!! Zijn excuus was dat hij zonder mij geen rem had op iets lekkers en toen hij er eenmaal aan begonnen was…. Ik herinner ‘m er nog wel eens aan en tot nu toe lukt dat aardig. Zo genieten we elke dag van een stukje chocolade…

 11. Ik ben een echte chocoholic, en dat weet mijn partner ook. Na de bevalling van ons zoontje toe hij even naar huis ging om spullen te halen etc. en toen kwam hij terug met een heerlijk chocoladepakket!

 12. Vroeger bij mijn oma stond altijd een schaaltje met chocolaatjes erin. Als we dan bij haar op bezoek waren dan mocht ik dat schaaltje pakken en iedereen een chocolaatje geven. Mijn oma is inmiddels al 25 jaar overleden maar dat schaaltje staat nog altijd bij mij op een speciaal plekje, met uiteraard chocolaatjes erin.

 13. Mijn mooiste en vooral grappigste chocolade moment was vorig jaar rond deze tijd. We hadden chocolade kerstballen in de kerstboom hangen. Met de jongens hadden we de afspraak gemaakt dat ze die er niet zomaar uit mochten halen, maar dat we die bv als toetje na het eten zouden nemen, of gewoon als we lekker spelletjes aan het doen waren. “Oke!”, dat was afgesproken.

  Vorig jaar, half december, op zondagochtend… hmmm… het was toch wel stil bij de jongste (toen 3jaar) op de kamer. Meestal kwam hij meerdere keren onze slaapkamer op. Toen hij kwam, zei ik “Luc, wat ben je aan het doen?”, “niks!” was zijn antwoord. Ik had al wel gedacht dat hij stiekem naar beneden was gelopen en moest er van binnen ook wel om lachen. Ik ging eruit, ging naar zijn kamer. Ik zag niks… Tòt het moment dat ik zijn bed opensloeg; allemaal stukjes folie van de chocolade kerstballen…. ik denk als je fanatiek zou puzzelen, dat het wel een bal of 7 was! “Luc… Wat ligt hier in je bed?”, “dat weet ik niet! Dat heb ik niet gedaan!” oooh echt… dat gezicht… een stalen gezicht vol met chocolade vlekken……… ik kon echt niet boos op hem worden….. 😉

 14. De dag dat ik na 1 jaar rondreizen in India weer op Schiphol échte chocolade (Toblerone) kon kopen. Zo lekker! De aziatische chocolade smaakt namelijk echt anders dan de Europese. Afgestemd op andere smaakpapillen. Daar kwam ik op reis pas achter…

 15. Mijn mooiste chocolademomentje moet nog komen….deze reep delen met mijn Engelse lief die ik eindelijk weer ga zien binnenkort!!!

 16. Mijn mooiste chocolademomenten kreeg ik vroeger elk jaar met Pasen. Dan mochten we met onze moeder mee naar het chocoladefabriekje van Rousseau in Sittard. (Ze hebben nu overal in het zuiden winkels, maar vroeger ging je dan echt naar de fabriek.) En dan mochten we een gigantisch paasei uitzoeken.
  Voor de kinderen van nu lijkt dat misschien niet zo’n traktatie, maar voor ons was het daar de hemel op aarde, zeker omdat er van Carnaval tot Pasen niet gesnoept mocht worden vanwege de vastenperiode.
  Daar stond je dan, een uur te kijken naar al die soorten chocolade en wist je van gekkigheid niet meer welke je moest kiezen. Mijn broertje had zo’n ei binnen het half uur op, maar ik deed er makkelijk een week mee, terwijl mijn broertje stond te zeuren om een stukje van mijn ei. Natuurlijk kreeg hij er dan niks van… Mocht ik nu winnen, dan zou mijn broertje de snoepkont de reep van me krijgen, als extraatje voor zijn komende 30e verjaardag, ik denk dat hij er in die paar minuten voor het op is, toch heel veel plezier van heeft.

 17. Na het eten van iets hartigs krijg ik aaaaltijd trek in chocola. Ik probeer af te kicken omdat het echt te veel begon te worden, maar er is gewoon niks dat chocola kan vervangen, haha.

 18. De chocolade genen worden hier doorgegeven, helaas? Kids hadden met pasen een choclade paashaas gekregen. Meisje was erg zuinig, had voorzichtig even gelikt aan zn oren en hem toen weggezet voor een moment dat ze er echt van ging genieten. Jongetje echter kon niet stoppen met snoepen…..paashaas op! Maar de volgende morgen…..iedereen kwam naar benenden voor een paasontbijt, totdat gekrijs van meisje het gekwebbel overstemde. Daar stond ze met een paashaas, tot aan de buik opgegeten! En een heel schuldig kijkend jongetje ernaast! Je begrijpt een drama in de dop! Deze hands off hebben we nog niet geprobeerd, dat willen we wel eens een keertje heel graag doen, en dan zal mama delen!

 19. ik weet niet één bijzonder chocolademoment. We vinden het hier in huis allemaal erg lekker, van hagelslag tot pure chocoladepasta en zelfgemaakte chocoladevla. Ook maak ik weleens “gezonde chocolade” zelf. Maar ik zou toch heel graag een reep minder gezonde chocolade willen winnen en voor mijn maandelijke periode bewaren.

 20. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  de eerste kerst met mijn kleindochter ebij, een chocoladefontein als toetje, er zat meer chocolo op mijn kleindochters snoetje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven