Zo maak je heerlijke chocoladecake die klaar is in 7 minuten!

We zijn allemaal drukke mama’s. En we hebben liefst dat onze kinderen niets tekort komen, zeker niet qua voeding. Verse groenten en fruit, evenwichtig eten. En toch mag er af en toe iets lekkers bij, vind je niet? Een lekkere chocoladecake bijvoorbeeld. Maar als je dan nog moet gaan beginnen met zelf bakken kruipt er toch gauw heel wat tijd in. Zo ook hier bij ons. Mijn kinderen zijn het gewend dat ik vaak bak, maar ik heb er zelf niet altijd even veel zin in, of tijd voor. Vandaar dat ik een chocoladecake recept heb ontwikkeld wat snel klaar is, in 7 minuten! Probeer hem uit en je zal niet anders meer willen 😉 .

chocoladecake recept snel klaar

Chocolade cake recept wat snel klaar is

Maar dit recept van een heerlijke chocoladecake is in een mum van tijd klaar. Daarnaast kan je het bakken terwijl je eten staat te koken en tijdens het eten zelf staat de cake af te koelen. Hoe handig is dat? Heb je meteen een vers dessertje achteraf als je dat wilt 😉 . En er komt geen oven aan te pas! Dus zelfs met een kleine keuken zonder oven is deze chocoladecake geen probleem. Je hoeft geen keukenprinses te zijn en ook niet naar de buurvrouw te hollen. Je hebt enkel een magnetron nodig, en wat ingrediënten natuurlijk 😀 . En een soort van siliconen bakvorm die zowel in oven als magnetron mag. Het is het recept voor een chocoladecake die klaar is in 7 minuten!

Lees ook: Traktatie cupcake ijsjes, eenvoudig te maken en super lekker!

Chocoladecake in 7 minuten

Het is niet veel, maar uiteraard heb je wel wat nodig om deze overheerlijke cake van chocolade te maken. Wat je nodig hebt, en hoe je deze lekkere cake maakt, dat laat ik je hieronder zien.

Welke ingrediënten heb je nodig voor dit chocoladecake recept?

200 gram zwarte chocolade
100 gram boter
100 gram suiker
100 gram zelfrijzende bloem
3 eieren
75 ml water

Bereiding van dit chocoladecake recept

Zoals gezegd is het Easy Peasy om deze chocolade cake te maken. Met dit recept doe je dat tussen neus en lippen door!

Doe de chocolade en de boter samen met het water in de magnetron en laat deze smelten. Opgepast, niet te lang en op geen te hoog wattage (600 Watt gedurende een 2-tal minuutjes is voldoende).

Meng terwijl de bloem, de suiker en de eieren in een kom. Meng het gesmolten chocolademengsel bij het bloemmengsel in de kom. Roer alles goed door elkaar zodat je een mooie egale brei hebt.

Lees ook: een heel eenvoudig toetje met vanillavla

Chocoladecake in de magnetron

En nu de verrassing in de bereiding van dit chocolade cake recept. Giet alles in de siliconen bakvorm en zet 6 minuten in de magnetron op 750 Watt (ongeveer). De chocoladecake is klaar als je er bovenaan kan aankomen en er hangt niets meer aan je vingers, dus als hij droog is. Draai hem om op een roostertje om af te koelen en klaar!

Tip: De chocolade cake is uiteraard erg lekker bij een kop koffie of thee, maar is ook uitstekend als toetje te eten. Je kunt er eventueel een bolletje ijs en/of slagroom bij doen en hoppa, je toetje is klaar! Je kan er ook nog een beetje glazuur over doen als je dat wilt. Ik geef hem (natuurlijk niet iedere dag) ook zo mee naar school met de kinderen.

Wil je dus snel een lekkere cake op tafel zetten omdat er onverwachts visite komt? Ga dan voor dit chocoladecake recept. Versier de cake nog om hem op te leuken (of laat het je kinderen doen) en smullen maar.

Eet smakelijk! ps… mocht je hem geprobeerd hebben, laat je mij dan weten wat je ervan vindt?

 

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here