Cijfers en getallen leren met de educatieve app van Juf Jannie

“De jeugd van tegenwoordig zit alleen nog maar voor (of achter) een scherm, die komen niet meer buiten”. Daar ben ik het dus dubbel niet mee eens. Ten eerste spelen onze kids wel degelijk buiten 😉 . Ik ken er geen die dat niet doen. Ten tweede zitten ze wel met enige regelmaat op de tablet. Maar dat hóeft toch helemaal niet negatief te zijn? Er zijn genoeg leerzame apps voor kids te vinden. Zo ook de app van Juf Jannie. Daarmee kunnen kindjes van 2 tot 6 jaar cijfers en getallen leren. Kennen ze die? Dan wordt het tijd voor de volgende stap: leren rekenen.

Lees ook: Leren tellen oké, maar tellen de niet-toetsbare talenten van mijn kind ook?

Cijfers en getallen leren

Peuters en kleuters zijn van nature geïnteresseerd in getallen. Er draait in de wereld veel om getallen en daar beginnen we ook al vroeg mee. Twéé snoepjes is nog altijd beter dan 1, nietwaar? 😉 Bovendien is cijfers en getallen leren een must als je wilt meetellen in onze maatschappij. Zelfs nu er smartphones zijn die al het rekenwerk voor je kunnen doen. Je wilt toch niet dat je kind bij ieder kleinigheidje een rekenmachine nodig heeft?

Leren tellen is nodig om te kunnen hoofdrekenen. Veel peuters en kleuters vinden het sowieso leuk om met getallen bezig te zijn. Maar niet allemaal, natuurlijk 😉 . Tenzij je het leuk maakt. En daar is de app van Juf Jannie voor bedoeld. Spelenderwijs cijfers en getallen leren. .Om straks in groep 3 te leren rekenen is het handig als kinderen een bepaalde basis hebben en daar kan de app mee helpen. De app van juf Jannie is geschikt voor kindjes van 2-6 jaar. Hier krijg je alvast een voorproefje… En wij ook trouwens, want wij hebben hem voor je getest. Of liever gezegd: m’n mini-me.

httpv://youtu.be/eVmp3KmQ834

De app van juf Jannie: de proef op de som

We nemen de proef op de som met dochterlief van 4. Een zeer geïnteresseerde meid, die graag met getallen bezig is en daarbij samen met haar broer van 9 een passie heeft voor techniek om het zo maar te noemen. Ideale combi dus om de app uit te proberen. De app opent met een vrolijk scherm en dito liedje.

Dochterlief begint meteen te klikken op een van de cijfers waardoor er automatisch een spelletje start. Een spel om te leren tellen. Maar niet alleen om te leren tellen, ook om andere zaken te leren kennen. Een van de eerste vragen waar ze tegenaan loopt is dat ze aan moet geven in welke winkel groente en fruit gekocht kunnen worden. Het wordt meteen een combinatie van logisch nadenken, getallen herkennen en actie ondernemen. Dat nodigt uit! Ook de vrolijke belonende stem na een goede keuze spreekt aan. Ze moet even zoeken hoe het spelletje ‘afgelopen’ is om vervolgens direct over te stappen naar het volgende spel. Cijfers en getallen leren vindt ze in ieder geval erg leuk op deze manier!

Cijfers en getallen leren: 1 en 1 is…

Al met al wordt de app van Juf Jannie met regelmaat opgestart om weer een oefenrondje te maken. Leuk en leerzaam tegelijk. Maar is dit nu echt nodig? Voor dochterlief is het niet nodig, maar ik zie wel dat ze er met plezier mee oefent. Nu ben ik nieuwsgierig wie van jullie dit ook handig lijkt voor haar kinderen. Of vind je dat ze al zoveel moeten leren terwijl ze zo jong zijn en vind je het daarom absoluut niet nodig ? Vertel het ons!

Lees ook: Squla Flitsquiz: spelenderwijs leren voor groep 1 t/m 3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven