Circle with Disney: eenvoudig ‘handhaven’ van de digitale wereld

De Circle with Disney, ideaal om zonder ‘woorden’ het online gebruik van je kinderen een klein beetje te monitoren en bij te sturen. Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen. Dat is wat ze altijd roepen toch? Hoe ouder je kinderen worden, hoe meer zorgen je hebt over je kind. En ik kan je verklappen, het klopt! Je stressniveau ontwikkelt zich vrolijk met de kids mee. Gaan ze kruipen, en daarna lopen? Sterkte. En alsof het ontdekken van de echte wereld nog niet genoeg spanning voor ouders met zich mee brengt, gaan onze kinderen ook de virtuele wereld ontdekken. Wat doet jouw kind online? En wat weet jij daar eigenlijk van? Met Circle with Disney van Meet Circle houd je grip op het online gedrag van je kids. En zo weten ze zelf meteen wanneer het tijd is om weer offline te gaan.

circle with disney, meet circle

Smart kids

Ze worden steeds zeldzamer: kinderen zonder mobiele telefoon. Niet dat we zelf nou het goede voorbeeld geven… maar je zet wel de deur open naar een digitale wereld van onbegrensde mogelijkheden voor je kind. En binnen no time zijn ze vaak handiger in het bedienen van hun smartphone dan wij zelf. Smart kids, dat zeker! Maar is dat wel veilig? Heb jij het met je kind wel eens over de gevaren van internet gebruik? En hoe serieus nemen ze dat?

Lees ook: Verslaafd aan internet

Afgezien van de gevaren van internet voor je kinderen, is het ook een gevaar voor mama’s bloeddruk. Vanwege enge mannetjes, maar óók omdat je wel vijf keer kan roepen voor iedereen netjes aan tafel zit. Het internet levert dus niet alleen gemak, maar ook frustraties én soms zelfs gevaar op. Bij Meet Circle vonden ze het tijd om daar wat aan te doen. En hebben ze een wel heel handige gadget uitgevonden. Met Circle with Disney houd je het internetgebruik van je kids onder controle.

Circle with Disney van Meet Circle

Iets wat niet mag is altijd het spannendst. Zoals een website met vieze plaatjes, of surfen na bedtijd. Dat hoeven we jou als ouder vast niet uit te leggen, ook wij gingen stiekem lezen als we eigenlijk moesten slapen, toch? Dus hoe je ook afspraken maakt, eigenlijk vraag je er een beetje om dat die gebroken worden. Ben je het beu om te moeten controleren of er niet toch een tablet mee naar bed is gesmokkeld? Of om op ieder apparaat een nieuwe filter te moeten installeren? Dan is Circle with Disney wat voor jou. En zelfs je kinderen kunnen er van genieten, als ze nog in de Disney fase zitten. Ik ontvang de Circle with Disney en ging voor jullie aan de slag met testen.

circle with disney

Wat is Circle with Disney precies?

Circle with Disney is een kleine vierkante box, die je koppelt aan alle apparaten in huis. Je hebt maar 5 minuten nodig om hem te installeren. En opeens is je ouderlijk toezicht op het internet gedrag van je kids compleet! Ging dat in de ‘echte wereld’ ook maar zo gemakkelijk! De box heeft een modern design en past zonder problemen in ieder interieur.

Het installeren van de Circle with Disney

De installatie is in een poep en een scheet gebeurd, om het maar eens even plat uit te drukken. Zoals hierboven aangegeven heb je echt maar 5 minuten nodig om aan de slag te gaan. The Circle communiceert via Wifi met alle apparaten in huis. De devices in je huis melden zich als ‘vanzelf’ aan bij de Circle. Toegegeven, het ene apparaat is wat makkelijker te herkennen dan het andere 😉 . Mijn eigen telefoon bijvoorbeeld werd direct herkent als zijnde van mij. Maar er waren ook wat apparaten die Frank aan de hand van het MAC adres erbij moest zoeken. Gelukkig had hij hier al tijden geleden een overzichtje van gemaakt, dus ook dat was zo gepiept.

Per familielid maak je een profiel aan en aan dat profiel kan je de bijbehorende apparatuur koppelen. Luc zijn Huawei bijvoorbeeld is ook echt gekoppeld aan zijn eigen profiel. Op deze manier krijg je een heel duidelijk overzicht van het gebruik van apparatuur per gezinslid.

Enigszins confronterend kan ik wel zeggen 😛 , zeker in de vakantieperiode!

Wat kan je allemaal regelen met de Circle with Disney?

Zodra je profielen hebt ingesteld en apparaten hebt gekoppeld begint het leuke werk 😉 . Je kan met de Circle with Disney onder andere:

  • Per gezinslid de totale tijd op internet instellen
  • Bedtijd instellen (met andere tijden voor het weekend)
  • Tijd per dag instellen voor een bepaalde website of app (bv 1 uur youtube per dag)

Alleen al met de bovenstaande instellingen kan je dus regelen dat je kind per dag bijvoorbeeld 2 uur online mag zijn, waarvan het 1 uur op youtube mag zitten. Ongeacht op welk apparaat dan ook. Handig!

Maar je kan nog veel meer. Standaard staan er een aantal filters ingesteld voor kinderen (en volwassenen) in 4 leeftijdscategorieën.

Deze filters zijn uiteraard aan te passen naar eigen smaak. Verder kan je specifieke websites toevoegen aan de filters én bijvoorbeeld advertenties blokkeren. Zo is het bijvoorbeeld ook heel handig dat je -ook al is de tijd voor al de online speeltijd voorbij- je de app Magister (waar het huiswerk in staat) tóch nog gewoon bereikbaar hebt.

Lees ook: Veilig internetten voor jongeren

Alles onder controle

Gebruik de leeftijdsfilters om per gezinslid en per apparaat aan te geven wie waar gebruik van mag maken. Door het instellen van de bedtijd per kind ben je ook van deze discussies af. Even lezen voordat ze gaan slapen wordt dan weer normaal 😉 .

Misschien ook slim om hem voor het hele gezin in te stellen. Tijd voor een spelletje in de avond of wat quality time voor papa en mama. Willen de kids niet komen ontbijten? Dan zet je de wifi toch even op ‘pauze’? Zal je zien dat ze zo aan tafel zitten!

Of heeft je puber het huiswerk nog niet af, en moet zijn zusje de hond nog uitlaten? Pauzeer bij hun het internet gebruiken even in plaats van de wifi voor iedereen uit te schakelen.

Rapportages voor meer inzicht

Dat ons internet gebruik tegenwoordig confronterend is dat weten we allemaal. Hoe confronterend? Dat kan je exact in de rapportages zien. Je ziet in één oogopslag hoeveel tijd er op een website of app doorgebracht is.

Dat Disney van een mooi verhaal hield wisten we, maar Circle with Disney klinkt toch wel echt als een sprookje. Circle with Disney is te gebruiken voor alle apparaten die verbonden zijn, bedraad óf draadloos.

Check:Circle with Disney werkt via Wifi. Hebben je kinderen 3G (of 4G) dan zal je misschien wel in de gaten moeten houden dat ze de Wifi niet uitzetten en verder gaan met hun databundel… Dit geeft ook gelijk aan dat -zodra ze uit huis zijn en buiten bereik van de Wifi- de Circle with Disney geen invloed meer kan uitoefenen en ook niet meer kan registeren. Circle with Disney werkt dus alleen in je eigen huis, bij je eigen wifi. Wil je ook buitenshuis controle uitoefenen, dan kan je nog een stapje verder gaan met de Circle Go.

Eindconclusie Circle with Disney in het gebruik

Ik kan wel net doen of je helemaal geen discussie meer met je kinderen hebt, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar 😉 . Vooraf heb ik dan ook duidelijk met de kinderen afgestemd hoeveel online tijd ze van ons krijgen op een dag. Als je daar duidelijke afspraken over gemaakt hebt, dan wordt ook eenvoudiger geaccepteerd dat ‘ineens’ de tijd op is. De installatie is inderdaad erg eenvoudig, daar hoef je geen nerd voor te zijn.

Kanttekening: Op internet lees ik wel wat uitdagingen met de Experia box van KPN, het managen van alle apparaten zorgt daarmee voor issues. Niet alle apparaten managen, maar bijvoorbeeld de apparaten voor de volwassenen in de unmanaged categorie laten zitten blijkt wel werkbaar te zijn. Wil je zeker weten welke routers compatibel zijn? Dan vind je die informatie hier.

Aanschaf Circle with Disney

De Circle with Disney kost € 119,00 en is te bestellen op de site van Meetcircle. Meer informatie over veilig internetten nodig? Check het gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Veiligheid en Justitie / Nationaal Cybersecurity Centrum, ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en het bedrijfsleven.

 

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

Ik heb dit apparaatje aangeboden gekregen om te reviewen. Dit is op geen enkele manier van invloed op mijn mening, die eerlijk en oprecht is.

3 gedachten over “Circle with Disney: eenvoudig ‘handhaven’ van de digitale wereld”

  1. Ik denk er idd over na om de ‘Circle’ aan te gaan schaffen voor zoon (14) en dochter (10). Zijn mijn kinderen eigenlijk niet te oud hiervoor of is het juist handig voor deze leeftijd? Het gaat mij vooral om de strijd te verminderen bij het stoppen van een game of filmpje omdat er huiswerk gedaan moet worden of dat we aan tafel gaan.

    1. Hi Naradie,
      Ik denk niet dat je kinderen er snel ’te oud’ voor zullen zijn. Als het moeilijk is om andere afspraken te maken en als het steeds strijd oplevert kan ik me heel goed voorstellen dat je hiertoe over gaat. Succes, met welke keuze je ook gaat maken. Ik hoop dat het snel weer gezellig wordt voor je!

  2. Hoi Joyce,

    Ik merkte inderdaad lichte problemen bij het gebruik met de Experiabox. Nu zitten wel bij T- mobile en werkt het maar deels.Bij jullie werkte het dus goed. Welke router/provider hebben jullie?
    Groetjes,
    Lonneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven