Close-up van Esther Verhoef

Hoe ver ga je voor de liefde?

De tweeëndertigjarige Margot Heijne heeft een nare scheiding achter de rug. Ze probeert haar leven op orde te krijgen en haar zelfvertrouwen terug te winnen. Haar nieuwe leven komt in een stroomversnelling terecht als ze Leon Wagner ontmoet, een mysterieuze, dominante man met een bijzondere vriendenkring, die wel erg veel invloed op haar krijgt….

Close-up werd bekroond met de Zilveren Vingerafdruk 2007 en genomineerd voor de Gouden Strop 2007 en de NS Publieksprijs 2007.

Ik had het boek al een poos in huis, maar was er nog niet aan toe gekomen het te lezen. Eerder las ik “Alles te verliezen” van Ester Verhoef en dat vond ik een spannend boek. Dus begon ik aan “Close-up”.

Het boek pakte me vanaf de eerste bladzijde, want meteen was me duidelijk dat het hier ging om een slinkse moordenaar, die nergens voor terugdeinsde en zijn moorden doordacht pleegde. En er zijn genoegen uit haalde.
Ik meende ook al snel te weten wie het was en dat de hoofdpersoon, Margot Heijne, slachtoffer zou worden. Nou, daar zat ik me toch even mooi mis met de dader. Pas aan het eind komt de verrassende dader uit de bus. Werkelijk super spannend vond ik dit boek en had op dit einde niet gerekend.

Naast de gedachtengang van de moordenaar, die als een rode draad door het verhaal loopt, volgen we Margot. Ze is toe aan iets geheel nieuws in haar leven, maar durft zelf de stap niet te zetten. Door haar ontmoeting met Leon Wagner verandert haar leven zo snel zo veel, dat de twijfel niet uitblijft en flink toeslaat.

Conclusie: moord, romantiek, spanning en een zinderende climax!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top