Cola life hacks: waar cola allemaal wel/niet goed voor is

Cola. Als kind was ik er dol op. Tegenwoordig probeer ik mijn eigen kids er vooral bij weg te krijgen. Want net als alle frisdranken is het natuurlijk niet al te gezond. Of eigenlijk gewoon zwaar ongezond. We schreven al eens een artikel over minder suiker gebruiken. Laat je de frisdrank achterwege, dan zit je wat dat betreft al keurig op schema 😉 . Wat je dan met al die flessen limonade in de voorraadkast moet doen? Wegspoelen is zonde: met deze cola life hacks doe je toch nog wat nuttigs met je bubbels!

Cola life hacks

Waarom ze het frisdrank noemen is me een raadsel. Eigenlijk is zo’n glaasje prik allesbehalve fris. Niet dat ik mijn kids het nooit laat drinken. Als ze in het weekend een bakje chips en een glaasje cola krijgen, is het feest. En dat wil ik eigenlijk graag zo houden: cola drinken we als het ‘feest’ is. Wat je dan met alle restjes moet doen? Neem onze cola life hacks maar eens door. Snap je meteen waarom ik de cola consumptie van mijn kinderen tot een minimum wil beperken. Je kan het goedje namelijk voor de gekste dingen gebruiken.

Schoonmaken van (bloed)vlekken

De eerste van onze cola life hacks: cola als schoonmaakmiddel. Voor de meest lastige vlekken zelfs! Iedere mama weet dat een bloedvlek, als je mini-me weer eens gevallen is, niet zo gemakkelijk weer verdwijnt. Tot je de cola erbij pakt, tenminste. Was het kledingstuk met een blikje cola en de gebruikelijke hoeveelheid wasmiddel en de bloedvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Pas wel op met witte kleding, die kan door de cola juist een beetje gaan verkleuren.

Ontdooien van je autoruit

Ook zo’n pesthekel aan het krabben van je autoruit in de winter? No worries, met onze cola life hacks is de redding nabij 😉 . Giet gewoon een blikje cola over de ruit heen, wacht een paar minuten en je kan de bruine drab zo van je autoruit spoelen. Hij kan er een beetje plakkerig van worden dus zorg wel dat je ruitensproeier gevuld is 😉 . Maar het scheelt je toch weer een paar minuten in de vrieskou!

Cola als compost

Een vreemde eend in de bijt in onze lijst cola life hacks. Wist je dat je cola ook als compost kan gebruiken? Gooi wekelijks een blikje cola in je compost hoop. Door de suikers groeien alle micro-organismes daar een stuk sneller. En door het zuur in de cola wordt compost sneller afgebroken. Schijn je een prachtig groen gazon van te krijgen! Je schijnt de cola ook direct bij je bloemen te kunnen gieten, als bloemenmest.

Een schoon toilet: all you need is cola

Hier wordt het wat mij betreft een beetje griezelig. Normaal gebruik je de meest chemische middelen om je wc pot weer schoon te krijgen. Maar een blikje cola volstaat dus ook. En je hoeft niet eens hard te boenen. Giet gewoon een blikje cola in het toilet, even wachten en doorspoelen maar. Als je wc er zó schoon van wordt kan het toch haast niet gezond zijn?

Roest? Cola!

De laatste van onze cola life hacks, en weer een bewijs dat het cola echt ongezonder is dan velen van ons denken: cola als anti-roest. Een trucje dat misschien wel zo oud is als de uitvinding van cola zelf 😉 . Leg je roestige muntje, oorbel of schroef eens in een badje met cola. Laat het minstens 24 uur liggen, en je zal zien dat je zo van de roest af bent.

Zelf nog handige tips om cola eens ergens anders voor te gebruiken? Dan horen we die graag!

 

 

3 gedachten over “Cola life hacks: waar cola allemaal wel/niet goed voor is”

  1. wat een SUPERtip. Ik haal morgen meteen een fles.
    En dan te bedenken dat ik hooguit zelf onder de colaspatten zou komen te zitten. Nu gebeurd het met nog veel te vaak dat ik “effe snel” het toilet borstel met bleek en altijd zitten mijn nette of nieuwe kleren dan onder die bleekspatten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven