Een poedertje om je huid te verbeteren en rimpels te verminderen, werkt dat?

Wat doe jij om je rimpels aan te pakken? Er zijn talloze methoden, van gezichtsgymnastiek tot collageen poeder. Maar werkt dat nou, zo’n poedertje? Dat is uiteraard het eerste wat ik me bedenk op het moment dat ik het eerste collageen poeder zakje open maak. Dat was ruim 14 dagen geleden. Ik kan me voorstellen dat jij dat ook denkt, vandaar dat ik je graag vertel hoe het collageen poeder van RevitalTrax me bevalt.

collageen poeder gebruiken

Collageen poeder om van binnenuit je huid en haar te verbeteren

Ook al voel ik me nog zo jong, aan mijn huid is duidelijk te zien dat ik een dagje ouder word. Dat jonge frisse gezicht van een 10-tal jaren geleden heeft plaatsgemaakt voor een ietwat doorleefdere uitstraling. Ik kan er nog mee leven hoor, maar jammer vind ik het wel. Zeker ook met het oog op de toekomst. Mijn moeder had namelijk behoorlijk wat rimpels en als ik daar maar een beetje van heb meegekregen, dan kan ik mijn lol op. Vandaar ook dat ik nieuwsgierig ben naar de werking van collageen poeder om van binnenuit je huid te verbeteren.

Als je wat rondleest op internet dan weet je dat het smeren van een crème met collageen veel minder effectief is aangezien dat niet zo diep de huid indringt. Een collageen poeder drankje zou dan veel beter zijn werk moeten doen aangezien dat van binnenuit opgenomen wordt. Ik neem dus de proef op de som.

Wat is collageen nu precies?

Collageen is een eiwit wat je lichaam van nature zelf aanmaakt. Ongeveer 30% van alle eiwitten in je lichaam bestaat uit collageen, niet geheel onbelangrijk dus. Collageen ondersteunt je huid, je haar, het kraakbeen en de pezen. In het kort gezegd zorgt collageen eigenlijk voor de stevigheid in heel je lichaam.

Waarom heb je extra collageen nodig als je ouder wordt?

Vanaf je 30ste jaar ongeveer verandert de collageenproductie in je lichaam. Ieder jaar verlies je zo’n 1,5-2% en na je overgang nog eens 30%! Daar schrok ik wel van toen ik dat las. Want ik ben inmiddels niet alleen een jaartje ouder, maar ook vervroegd in de overgang. En dat blijkt dus een extreem effect op je collageenproductie te hebben. Geen wonder dat mijn moeder zoveel rimpels had… ook zij was heel vroeg in de overgang.

Afijn, als ik even doortel bij mezelf, dan is mijn natuurlijke collageenproductie inmiddels op de helft van wat het geweest is. Hoog tijd dus om dit met collageen poeder op te vangen.

Afbraak van collageen door je levenswijze

Naast dat je lichaam zelf minder collageen produceert als je ouder wordt zijn er ook een aantal zaken die het collageen in je lichaam per direct afbreken:

  • roken is niet alleen heel schadelijk voor je lijf, maar breekt ook collageen af
  • suiker; snelle suikers hechten zich aan het collageen waardoor dit beschadigt
  • zon zorgt ook voor collageen afbraak

Je wilt zo lang mogelijk van je lichaamseigen collageen profiteren, dus is het belangrijk dat je bovenstaande zaken vermijdt. En uiteraard gebruik je zoveel mogelijk een goede zonnebrandcrème.

RevitalTrax collageen poeder

Zoals gezegd heb ik inmiddels een paar weken het RevitalTrax collageen poeder gebruikt. Vooralsnog ga ik je geen wonder verhalen vertellen, maar durf ik wel te zeggen dat ik lichte verschillen merk. Mijn gezichtshuid lijkt voller en strakker. Dat -samen met alle positieve reviews die ik op internet over dit poeder gevonden heb- geeft mij goede hoop!

Placebo onderzoek collageen poeder

De fabrikant van dit gepatenteerde collageen poeder heeft een placebogecontroleerd onderzoek uitgevoerd. Onder 114 personen in de leeftijd van 35-65 jaar is gecheckt wat het collageen poeder voor uitwerking had op de groep die RevitalTrax gebruikte en de groep die een placebopoeder gebruikte. De RevitalTrax groep bleek na 4 weken al een vermindering van rimpels waar te nemen en na 8 weken was deze vermindering 3x zoveel als bij de placebogroep. Dat stemt positief, nietwaar?

Het RevitalTrax Anti-Aging Collagen Complex voor huid, haar en nagels blijkt dus een positieve invloed te hebben. En dat met het gebruik van één zakje collageen poeder per dag.

Extra toevoegingen aan dit collageen poeder

Naast dat het poeder collageen peptiden bouwstenen bevat die sneller opgenomen worden in vergelijking tot andere collageen poeders bevat een zakje RevitalTrax nog andere bouwstoffen. Biotine is toegevoegd als extra versterker voor haar, nagels en huid. Maar ook een speciale vorm van Vitamine C is toegevoegd, de zogenaamde Ester-C welke het immuunsysteem ondersteunt en helpt de huidkwaliteit te herstellen.

Andere positieve effecten van dit poeder

Naast dat je rimpelvermindering ziet zijn er nog andere positieve effecten die opgenoemd worden:

collageen poeder

Collageen poeder review RevitalTrax

Ik ben momenteel nog niet zover dat ik echt met duidelijkheid kan zeggen dat mijn rimpels sterk verminderd zijn. Maar dat is ook niet zo raar, ik gebruik het product pas 2,5 week en eigenlijk wordt aangeraden het 48 dagen onafgebroken te gebruiken voor het beste resultaat. Ik ga dus nog even door en hou je op de hoogte!

Verder kan ik je wel melden dat ik het niet te drinken vind in combinatie met water 😉 . Ik gebruik het dus in combinatie met vruchtensap. In de ochtend pak ik altijd wat yoghurt met verse sinaasappelsap en daar doe ik het zakje doorheen. Dan proef ik er niets van! Je zou het ook eventueel door een smoothie kunnen doen.

1 gedachte over “Een poedertje om je huid te verbeteren en rimpels te verminderen, werkt dat?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven