Drie dametjes op vakantie naar Egypte

En daar gingen we dan. Na een hoop stress waren onze koffers eindelijk  ingepakt en zaten we in de auto op weg naar Schiphol. “Wat hebben jullie in vredesnaam allemaal meegenomen”, riep mijn man wanhopig toen hij onze koffers in de auto tilde. Ik voelde dat ook hij gespannen was en hield wijselijk mijn mond. Natuurlijk zag hij er best wel een beetje tegenop om zijn drie dametjes weg te brengen, maar hij had deze reis wel zelf voor ons geboekt. Wij wilden tenslotte eens een keer iets heel anders. Geen bergen beklimmen en al helemaal geen kerken bekijken.

Nee… Wij wilden nou eens heerlijk de hele dag lekker lui in en aan het zwembad hangen in een vier sterren Resort in Egypte en DAAR had hij geen zin in. “Lekker rustig hoor!” riep hij al weken van te voren tegen familie en vrienden, maar ondertussen vermoedde ik dat hij ons best een beetje zou gaan missen.

We zwaaien bij de paspoort controle nog één keer en toen was het zover: Onze vakantie kon beginnen. Nadat ik op één van de monitoren had  gekeken hoe laat en vanaf welke Gate ons vliegtuig zou gaan vertrekken, haalde ik opgelucht adem. Het eerste wat mijn dochters van 12 en 16 wilden, was eten bij Mac Donalds. De luxe winkeltjes met de dure merken en luchtjes interesseerden hen nog niet echt, al wil mijn oudste dochter toch wel even in ÉÉN winkeltje kijken naar een tasje. “Weet je wat die tas kost”, vertrouwde ze me even daarna toe: “Driehonderd vijftig euro!” Ik leg haar uit dat ze een echte Prada in haar handen had en hem beter voorzichtig terug kon zetten in het schap. Samenzweerderig keek ze me aan, “Nou… die gaan wij toch in Egypte kopen, hè mam?” Toen we even daarna naar de Gate liepen zag ik de waarschuwingsborden boven ons: “Kijk uit met het invoeren van replica design artikelen!” Gelukkig had ik me van te voren laten inlichten en daardoor wist ik dat je drie nep artikelen per persoon in mocht voeren.

De vlucht ging prima en mijn jongste dochter die bij het raampje zat keek haar ogen uit. “Kijk dan mama”, riep ze enthousiast en terwijl ik vanaf mijn stoel bijna mijn nek verrekte maakte zij, met haar net nieuwe camera, de twintigste foto van het prachtige uitzicht.

– Wordt vervolgd –

1 reactie op “Drie dametjes op vakantie naar Egypte”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top