Combineren werk en privé blijft ingewikkeld

Het combineren van werk en privé wordt door veel Nederlanders tegenwoordig als een ‘ingewikkelde’ combinatie getypeerd. We hebben het dan over mensen die een baan hebben van meer dan 28 uur per week. Men weet de balans maar zeer moeilijk te vinden. Slechts 8% van de Nederlanders is van mening dat zijn of haar leven echt goed in balans is.

Dit is het resultaat van een onderzoek van Maurice de hond uitgevoerd onder ruim 1500 Nederlandse werknemers.
Maar 13% van de werknemers combineert werk en privé moeiteloos. En hebben ze kinderen onder de 12 jaar, dan ligt dit percentage op 4%.

De groep mensen die het het moeilijkst heeft werkt tussen de 28 en 34 uur per week. 40% van de ondervraagden heeft moeite met het in de lucht houden van alle ballen. Typisch is ook dat juist de mensen die het meeste moeite hebben met de combinatie werk en privé het liefst zijn of haar tijd besteed aan het huishouden, aan niets doen, en aan vriendschappen. De relatie met de partner komt hier pas op de 5e plaats. Dit terwijl juist die relatie met de partner van zo’n groot belang is om deze balans goed te herstellen.

Bij het maken van overuren komt de groep werknemers met kinderen vanaf de puberteit op de 1e plaats. Maar de èchte workaholic is juist diegene met kinderen die nog naar de basisschool gaan. En ook dit heeft effect op het gehele gezin. De extra druk met betrekking tot de zorg voor het gezin komt namelijk hierdoor weer bij de partner te liggen.

Hoe gaat dit bij jullie eigenlijk? Is dit onderzoek voor jouw/jullie representatief?

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven