Complex, door Ingrid de Bruijn

Al op vrij jonge leeftijd worden ons de meest vreselijke complexen aangepraat. Of laat ik het zo zeggen, laten we ons deze aanpraten. Het enige wat je hoeft te doen is een willekeurig damesblad openslaan om te constateren dat de eerste tien pagina´s worden gevuld met reclames voor de meest uiteenlopende cosmetische artikelen.

Ook tijdens het bladeren door diverse tijdschriften stuit je op verschillende artikelen gewijd aan hoe wij slanker, mooier, stralender en beter in balans voor de dag kunnen komen.

Vooral in de maanden april en mei, als de zomer er aan zit te komen, wordt je doodgegooid met dit soort artikelen. Je kunt er gewoon niet om heen. Voor de zekerheid worden er een paar monsterexemplaren in de tijdschriften geplakt om de twijfelaars onder ons over de streep te trekken. Om eerlijk te zijn krijg ik er zo langzamerhand meer dan genoeg van. Wat we ook smeren, sporten, hoeveel yogalessen we ook nemen zo rond de veertig begint het grote verval. Natuurlijk begint het al veel eerder. Zo rond de tijd dat je je eerste kind hebt gebaard begint het een en ander te hangen.

Vooral rond je 45ste moeten we wel heel erg gaan uitkijken. Dan schijnt het mooie er heel snel van af te gaan. Laatst zei mijn kleine buurmeisje heel lief, ach weet je, schoonheid zit van binnen.

Dacht iedereen er maar zo over.

Het ergste is dat we er massaal intrappen. Aan het begin van de zomer rennen we naar de sportschool om ons daar aan te laten praten dat zij die vetrollen en die putten in je benen wel weg krijgen. Als je maar vaak genoeg komt en hard genoeg traint. Geloof je het zelf? Volgens mij is het gewoon een kwestie van aanleg en erfelijkheid. En een beetje gezonde levensstijl wil misschien ook wel helpen.

Inmiddels ken ik genoeg vrouwen die zich een slag in de rondte sporten. Iedere dag verschijnen ze op het schoolplein in sportkleding. De ene dag om te tennissen, dan weer om te golfen of te gaan paardrijden. Pilates daar doen ze ook aan, want dat is tegenwoordig heel modern. De rest van de week brengen ze door in de sportschool om wat kilometers te rennen of te fietsen. Met in hun hand het onvermijdelijke flesje water. Want die twee liter per dag is een absolute must. Geen kraanwater uiteraard, dit moet merkwater zijn.

Ook bij die vrouwen heb ik enorme putten in hun benen gespot als ze in hun tennisrokje op het plein rondlopen. Bovendien ben ik er van overtuigd dat ze naast het sporten ook nog eens hun lijf vol smeren met anti cellulitis crème en antirimpel crème. Alles wat wordt voorgeschreven door de damesbladen is ongetwijfeld op hun wastafel, als het daar al op past, terug te vinden.

Nu moet ik toegeven dat ik laatst ook gezwicht ben. Bij een abonnement op de Linda werd een heel beauty pakket weggegeven, met daarin de meest revolutionaire crèmes, een mascararoller die je wimpers dikker maakt, verlengt en ook nog eens waterproof is. Ook een lipgloss die volgens de bijsluiter minimaal zes uur houdt kreeg ik er gratis bij.

Nadat ik mijn kind naar school had gebracht en was overvallen door een fikse regenbui zat de mascara op mijn onderkin vermengd met de lipgloss die niet langer dan een kwartier blijft zitten.

Uit diverse onderzoeken is inmiddels gebleken dat de Aldi dag- en nachtcrème nog steeds als beste uit de test komt. Maar daar willen we natuurlijk niet gezien worden met in onze kar een pot van die crème. Bovendien staat een potje van een duur merk mooier op je wastafel. Nee ,we geven liever een kapitaal uit aan de nieuwste snufjes op cosmetica gebied. Misschien is het wat om een keer een dure pot te kopen, er extra van te genieten en als hij leeg is hem te vullen met een potje Aldi crème. Het enige waar je het aan zult merken is aan je portemonnee.

Neem dan die kerels. Die hebben genoeg aan een tandenborstel, tandpasta, een deodorant, scheermes en een aftershave. Een heel enkele wil ook nog wel een crème op zijn gezicht smeren. Hoewel die van mij bij voorkeur in mijn potten staat te roeren. Verder hebben ze geen last van cellulitis en al helemaal geen last van complexen. Want die dikke buik, ach die zien ze gewoon als een teken van welvaart. Mocht je er al een keer wat van zeggen dan kijken ze je aan met een blik van “mens waar maak jij je druk over”. Ze bestellen nog een biertje en halen hun schouders op. Proost heren, ik denk dat wij dat ook maar eens moeten gaan doen.

Meer lezen van Ingrid? Kijk dan hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven