Compostemmer gebruiken om het milieu én je tuin een handje te helpen

Een compostemmer, hoor ik je denken? Is dat niet een tikkeltje ouderwets? Dat kan je natuurlijk vinden… Maar onze opa’s en oma’s hadden er niet voor niks een 😉 . Het is goed voor het milieu, en ook nog eens voor je tuin. Met een compostemmer hoeven je vingers namelijk opeens een stuk minder groen te zijn!

Lees ook: Kinderen energie bewust maken doe je met deze tips

Composteren kan je leren

Denk jij bij compost ook meteen aan de mesthoop in de groentetuin van je opa? Best logisch, want composteren is een beetje ‘uit de mode geraakt’. Terwijl het juist heel mooi in deze tijd past, waarin velen van ons toch een steentje bij willen dragen aan een beter milieu. Maar hoe komt dat dan?

Ten eerste wordt er vaak gedacht dat een compostemmer of -bak stinkt. Je bent immers wel je afvalresten aan het opsparen. Maar niets is minder waar! Compost ruikt naar bosgrond. Vind je het toch een beetje stinken? Zet dan je compostemmer wat verder weg 😉 . Al hebben we een exemplaar gevonden die je liever gewoon in de spotlight zet… Maar daarover later meer.

Composteren, wat is dat precies?

Composteren is het op natuurlijke wijze afbreken van tuin- en keukenafval. De dingen die je normaal gesproken in je groenbak gooit dus. Die doe je in plaats daarvan in de compostemmer… En je laat het geheel lekker een poosje ‘broeien’. Het resultaat? Je zelfgemaakte, natuurlijke kunstmest. Een hele kunst, maar geheel natuurlijk 😉 . Daar is dus niks kunstmatigs aan.

Ben jij geïnspireerd geraakt? En wil je zelf ook gaan composteren? Of ben je er al fan van, maar raak je een beetje uitgekeken op de groene gifbak die je ervoor gebruikt? 😉 . Dan hebben we nog een shoptipje voor je: de pretty in pink compostemmer.

De compostemmer die gezien mag worden

Met deze mooie retro compostemmer die je zo op je aanrecht kunt zetten, word je extra gemotiveerd om je eigen compost te maken. Ook is het een mooi tussenstation voor keukenrestjes voordat je ze weggooit in een groene container.

Restjes van groente en fruit, koffiefilters en theezakjes zijn bijvoorbeeld prima geschikt om te composteren. Organisch recyclen kan iedereen, ook al heb je maar een balkon of dakterras. De planten in je moestuin en je siertuin zullen er erg blij mee zijn. Wist je trouwens dat de Belgen een ster hierin zijn? Eén op de drie Belgen doet aan thuiscomposteren.

Kortom: “Do not throw it, compost it!”

De compostemmer bevat een makkelijk te reinigen plastic binnenemmer met handvat en een deksel met luchtdichte afsluiting tegen nare luchtjes. De Retro compostemmer is voor €19,95 verkrijgbaar bij www.kitchengardenshop.nl.

Lees ook: Wat kan je zelf eigenlijk allemaal doen voor een beter milieu?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven