Continium Kerkrade en Columbus: ’n leerzaam uitje voor het hele gezin

De oneindigheid van het universum: ik heb het nooit kunnen bevatten. De enige oneindigheid die ik kan bevatten is dat ik er oneindig lang over na kan denken. En wat zeg je dan als je kind je vragen gaat stellen over de ruimte, en de planeten? Mijn lessen natuurkunde lijken opeens wel erg lang geleden. Dat geldt overigens ook voor geschiedenis, wiskunde en scheikunde en techniek ;). Vakken die jouw kind (nu of straks) gewoon op school krijgt. “Pap, mam, helpen jullie me met mijn huiswerk?”. Misschien is een bezoekje aan Continium Kerkrade in de meivakantie geen slecht idee… leest u even mee?

Continium Kerkrade

Voor het beantwoorden van alle vragen van je kind (en vooral het opwekken van nieuwe, want een brede interesse is natuurlijk altijd goed!) hebben we dit keer wat leerzame uitjes voor je opgezocht. En niet alleen de kinderen kunnen er wat van opsteken ;). Zo hoeft het hele gezin zich tijdens de vakantie niet meer te vervelen.

Ontdek de wereld… in Kerkrade!

Op het Museumplein in Kerkrade kan je al langer terecht voor leerzame dagjes uit. Ons oog is echter gevallen op twee wel heel interessante uitstapjes, voor het hele gezin. Hoeft er eindelijk eens niet gediscussieerd te worden over de grote wat-gaan-we-vandaag-doehoen vraag 😉 . Sinds oktober vorig jaar zijn de deuren geopend van Continium Kerkrade en het eerste omgekeerde planetarium ter wereld, Columbus.

Continium Kerkrade

Continium Kerkrade: een eyeopener voor jong en oud

Dat leerzaam wel degelijk ook heel leuk kan zijn zie je bij het Continium Discovery Center, een interactief doe- en ontdek museum waar je kind én papa en mama van alles kunnen leren over het verleden, het heden en de toekomst. Leer hoe mijnwerkers vroeger leefden, of ga de strijd aan met echte robots. Bij Continium Kerkrade zijn vaste tentoonstellingen en wisselende expo’s, dus kijk vantevoren even op de website wat je kinderen (of jouzelf natuurlijk 😉 ) zal aanspreken. Volg een interactief college of ga lekker met je handen aan de slag. Hoe dan ook: je kids zullen gegarandeerd als een roosje slapen na een dagje in dit interactieve museum, want ze zullen er de hele dag bezig zijn. Bijvoorbeeld met het maken van hun eigen technische gadget. Dan zullen ze de volgende dag hopelijk ook opstaan met een fris gewekte interesse voor de wereld om hen heen!

continium kerkrade

Op buitenaards avontuur in de meivakantie?

Bij het Columbus Earth Theater, ook aan het Museumplein, bekijk je de wereld vanuit een wel heel bijzonder perspectief. Deze ervaring gaat wel een stapje (of liever gezegd, heel wat stappen) verder dan een bezoekje aan de gemiddelde bioscoop. Vanuit een ronde zaal kijk je als een ware ruimtevaarder vanuit de sterren neer op de wereld. Komt niet alleen de droom van zoonlief, maar ook die van manlief toch nog een beetje uit 😉 Vanuit het heelal zoom je langzaam in op onze aarde en ga je op een ware ontdekkingsreis naar onontdekte oorden. Ook NatGeo heeft pareltjes uit haar filmcollectie geleverd, die je in de bovenste zaal van Columbus in 3D-kwaliteit bekijkt. Of breng een bezoekje aan de Sea Monsters. Geen geld of tijd voor een cruise tijdens de meivakantie? Of heb jij een kleine astronaut in spe die dadelijk weer een weekje schoolvakantie heeft? Dan zet deze maar vast op de agenda! Wil jij bij je kinderen al jong een brede interesse wekken, dan gaat dat zo wel heel gemakkelijk. Een echte aanrader!

Psst… Me-time?

Wil je eens een dagje weg zonder kids? Dan nog is een bezoekje aan Continium Kerkrade of Columbus een aanrader, maar kunnen we ook zeker een bezoekje aan Cube aanbevelen, het eerste designmuseum van Nederland. Misschien een idee voor als de meivakantie er weer op zit?

Winactie

Kaartjes winnen om zelf een kijkje te nemen op het museumplein in Kerkrade? Dat kan! Vertel ons wie je met deze kaartjes wilt verrassen en deel dit bericht via een van de onderstaande social media knoppen. De winactie duurt tot 30 april 2016.

 

 

 

12 gedachten over “Continium Kerkrade en Columbus: ’n leerzaam uitje voor het hele gezin”

 1. Avatar foto
  Linda vergouwen-vermaire

  Ik zou hier heel graag met mijn twee zoontjes naartoe gaan, beiden dol op alles wat met techniek te maken heeft!! Een museum waar je heerlijk overal aan mag zitten en mee kan doen.. Ik denk dat ze de dag van hun leven zouden hebben!! Dus doe graag voor mijn techneutjes mee

 2. Dit lijkt me super om met de kinderen heen te gaan als we iin de meivakantie in Gulpen vakantie vieren!! Ik ga heel hard duimen dat ik win!

 3. Daar zou ik graag mijn zoontjes mee willen verrassen.
  Ze hebben nu de leeftijd dat ze veel leren en dingen onthouden, maar ook met veel vragen komen, waar ik (en papa) het antwoord vaak niet op weet. Dit zou dus een leuk, leerzaam en interessant uitje voor ze zijn.
  Voor ons naast de deur, maar we zijn er nog niet geweest. Dat wordt nu dus hoog tijd.
  Zeker weten dat ze er nog iets van opsteken wat op school nog niet behandeld is en ze zo al trots kunnen vertellen hoe en wat 🙂 hahaha..
  En zeker weten dat papa en mama ook nog wat zullen leren. Doe dus graag mee voor dit leuke educatieve uitje

 4. Avatar foto
  Sonja Hubregtse

  We zouden graag met onze 2 kids gaan. Onze oudste mag in de klas soms proefjes/testjes doen van de “pittige plustoren”. Dat vindt hij geweldig. Eerst logisch nadenken wat er zou kunnen gebeuren, daarna kijken of het klopt.Ook thuis komen regelmatig de “leukste” proefjes aan bod. De jongste heeft in zijn woordenboek alleen het woord “waarom?” staat 😉 Hij vraagt vaak… “waarom?” dus zal ook zeker nieuwsgierig hier naar zijn. Ook al is het voor ons best een eindje rijden, ik kan met zekerheid zeggen dat we er heen zouden gaan. Ze zouden zo genieten…

 5. Jaaaaaa dit is kortbij voor ons maar we zijn er helaas nog nooit geweest! Het lijkt me geweldig voor de boys (groot en klein)! Mijn kleinste kanjer van 5 heeft al geregeld “mad science” op school (groep 2) en de proefjes moeten dan thuis met papa herhaald worden. Niels van 10 (ons petekind) vindt dit ook het einde en de beide heren vullen zich hier goed in aan. Senne stelt met zijn 5 jaar al zoveel vragen, vindt dit allemaal heel interessant dus ik weet zeker dat hij zijn ogen uit zal kijken en heel geinteresseerd aan alles mee zal doen. Eerlijk is eerlijk…wij (papa en mama) vinden dit ook super leuk, dus het zou een SUPER uitje worden met ons viertjes waar we eens niet ver voor hoeven te rijden. Dat laatste is wel een nadeel als je in het uiterste zuiden van het land woont 😉

  Heel graag waag ik een kansje om de boys te mogen verrassen!! Heel veel plezier alvast voor jullie!

 6. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  kleindochter arwen is een echt natuurkind, ze is gefascineerd door alles wat ze buiten vindt,
  als lid van IVN denk ik dat ze hier heeel erg blij van zou worden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven