Dyson ventilator voor warme zomerdagen; review van dit technisch vernuft

We hebben deze coole Dyson ventilator al enige weken in huis en gelukkig ook al uitgebreid kunnen testen tijdens de snikhete dagen in het voorjaar. Genieten hoor, dat lekkere weer. Maar een slaapkamer op het zuiden zonder goede ventilator levert dat kleffe, klamme nachten op. Je kent het vast wel. Tijd voor een review van de Dyson ventilator dus.

In de ochtend gooi je alle ramen gauw even open om te luchten en te verfrissen. Vervolgens ren je twee uur later alweer de trap op om alles af te dichten omdat de zon al vroeg laat zien en voelen wat ze kan. Tenminste, zo gaat dat bij mij. Soms, heel soms, wil ik nog wel eens het lef hebben om ’s nachts de deur naar ons dakterras open te zetten, als laatste redmiddel.

Uiteraard heb ik dan al lang en breed afscheid genomen van dekbed, pyjama, laken, en ondergoed. De hele ratteplan is dan al dagen verwijderd van mijn lijf. En dat laatste redmiddel dat probeer ik maar één keer per jaar! De ochtend daarop moet ik het namelijk bekopen met tientallen rode bulten op mijn lijf en enorme jeuk… Juist ja, muggen!dyson ventilator

Wat een prachtexemplaar deze Dyson ventilator

Enfin, tijd voor iets anders. Een ventilator. Ik kende ze tot op heden alleen als ‘uggly witte gevaartes’. Maar wat ben ik verrast door deze Dyson ventilator zeg. Een mega stoer en strak design wat zeker niet misstaat in ons huis. Ik hou van stoer en strak, en nu dus ook van Dyson 😉 .

Buiten het feit dat deze ventilator zijn smoeltje mee heeft, is hij ook nog eens vriendelijk voor mijn oren. Natuurlijk maakt hij geluid, maar het is niet te vergelijken met het geluid van andere ventilatoren die ik ken. In de eerste 5 standen hoor je een ruisje op de achtergrond wat al snel niet meer tot je doordringt. Op de hoogste stand (stand 10) is het geluid meer aanwezig, maar dit is dan ook een stand die wij alleen gebruiken om de ruimte voor te koelen, dus ook daar heb je geen last van.

Lees ook: nog meer tips tegen muggen

Rouleren met de Dyson Cool ventilator

Op warme dagen gaat de Dyson ventilator bij ons van kamer naar kamer! Eerst bij dochterlief, want die gaat het vroegst naar bed. Twee uurtjes van te voren starten we met de Dyson ventilator en als ze naar bed gaat hebben we geen geklaag over de hitte en kan onze meid gewoon zonder al te veel  problemen in slaap vallen in plaats van dat ze vijf keer boven aan de trap roept ‘Maaaaaammm, ik kan niet slapen het is zo warm’.

Als ze een kwartiertje ligt te slapen sluip ik haar kamer in om onze coole vriend op de kamer van zoonlief zijn werk te laten doen. Het enige waar hij over klaagt als hij naar bed gaat is het feit dat hij naar bed moet 😉 . Hij is inmiddels elf en vindt zelf dat hij tegelijk met ons naar bed mag. Het fijne van de ventilator is ook dat hij zo ontzettend licht is. Verplaatsen is dus geen probleem.

Als laatste is onze slaapkamer aan de beurt. Wij gaan altijd vrij laat naar bed dus er is nog voldoende tijd om onze kamer weer een klein beetje aangenamer te maken voordat wij ons op bed laten vallen. Daarnaast hebben we de luxe dat hij bij ons in de kamer ‘mag blijven staan’. De sleeptimer zorgt ervoor dat hij ergens in de nacht vanzelf uitgaat en we niet onnodig veel energie verbruiken.

Veiligheid Dyson ventilator

Nu zijn onze kids niet meer zo heel klein en lopen we met ventilatoren niet meer zoveel risico, maar toch heeft deze wel sterk mijn voorkeur. Al steekt mijn zoon in een gekke bui zijn hoofd er doorheen, dan nog gebeurt er niets. Geen roterende bladen meer die grijpgrage vingertjes te grazen nemen en dus geen bescherming meer nodig. Nou ja, misschien dat de ventilator zelf nog beschermd moet worden tegen loslopend wild dat wil zien hoe hufterproof de apparatuur in huis is. Maar kinderhandjes zijn veilig.

We love de Dyson Cool ventilator

Het is eigenlijk heel simpel. Hij doet zijn werk geweldig, maar bovenal heeft hij iets wat ik héél belangrijk vind en iets wat manlief héél belangrijk vindt. Hij is zeer eenvoudig schoon te houden, voor mij een must want ik ben niet zo’n poets. En hij heeft een afstandsbediening! En je weet wat ze zeggen over mannen en een afstandsbediening toch?

Ook op zoek naar deze knapperd? Je vindt hem bijvoorbeeld bij Bol.com of bij Dyson zelf.

Wist je trouwens dat een ventilator ook prima werkt tegen de muggen? Ze houden niet van de wind en blijven zo mooi uit de buurt!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven