Corine Veen, working mam van week 49

Toen ik de oproep las voor de spotlight in “Mams at Work” dacht ik bij mezelf: “Waarom zou ik een mam in de spotlight moeten zijn”? Zelf ben ik normaliter niet zo van mezelf schouderklopjes geven maar anderen vragen me heel vaak HOE ik het nou toch allemaal doe… 60 a 70 uur, soms 80 uur, werken en ook nog een gezin draaiende houden met 2 kinderen die beiden een dubbele ‘stoornis’ hebben. Vaak worden ze al moe als ze van mij op Social Media tools iets lezen over mijn aankomende dag- of weekagenda.  Er niet teveel bij stilstaan is denk ik “hoe ik het doe” maar vandaag sta ik er toch heel even bij stil:

In 2006 begon is als Weddingplanner mijn eigen onderneming op fulltime basis. Sinds 2010 is daar een weddingplannerschool bij gekomen. Deze laatste is zo succesvol dat het weddingplannen zelf niet meer mogelijk is, anders zou ik meer dan 80 uur moeten kunnen werken, en uiteraard is dat zelfs voor mij niet weggelegd! Maar als ik het zou kunnen…

Toen ik mijn eigen bedrijf begon waren de jongens nog klein, resp. 8 en 6 jaar. Mijn bureau was thuis gevestigd en daarom kon ik het gemakkelijk combineren. Mijn jongens hebben beiden ADHD en daarbij heeft de oudste er het syndroom van Asperger (vorm van autisme) bij en de jongste ODD (oppositioneel gedrag) dus hebben meer aandacht nodig dan het gemiddelde kind. Thuis werken was daarom ideaal, zeker in de periode dat de jongens nog gediagnostiseerd moesten worden of nog ingesteld moesten worden met medicatie en/of cursussen volgden.

Sinds november 2010 heb ik een kantoor buitenshuis, omdat de weddingplannerschool nu eenmaal niet in ons huis gevestigd kan worden. De jongens zijn dan ondertussen 10 en 12 en redelijk zelfstandig. Wij hebben namelijk er nooit in geloofd te gaan roepen dat ze nu eenmaal niet opgevoed of zelfstandig kunnen worden omdat ze ADHD + Asperger/ODD hebben. Altijd hebben we hard gewerkt aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Nu zijn ze 11 en 13 en reizen geheel zelfstandig, hebben een mobiel bij zich om altijd bereikbaar te zijn, iets wat mij rust geeft qua veiligheid.

De school is ondertussen hard gaan draaien en dan wordt op een gegeven moment de lijn tussen werk en privé heel erg dun. Maar ik geloof in oplossingen en niet in problemen. Het niet vaak thuis zijn moest dus opgelost worden op een andere wijze. Daarom heb ik in het pand waarin we gevestigd zitten een extra kamer gehuurd en daar een huiskamer van gemaakt. Deze is omgedoopt als de WeddingplannerLounge om zelf te relaxen, (zakelijke) gasten te ontvangen, met studenten één-op-één gesprekken te houden en van 15.00 tot 17.45 uur is het de huiskamer van de kinderen. Soms gaan ze zelf naar huis, omdat ik niet op de zaak kan zijn die dag of omdat de jongens zelf graag naar huis toe willen. Daarin zijn ze vrij.

Woensdagmiddag houd ik af en toe vrij om met ze er op uit te gaan. We hebben een abonnement op Diergaarde Blijdorp dus met goed weer even lekker daar rondstruinen, kost maar 2 a 3 uur en dat is voor mij en de jongens quality time! In de weekenden probeer ik zo weinig mogelijk te werken. De oudste vind mijn werk erg leuk en interessant dus hem neem ik nog wel eens mee naar bijvoorbeeld een Bruidsbeurs (daar staan altijd gave auto’s J ).

Huishouden is een ander ding, dat is belangrijk maar voor mij zeker niet het belangrijkste, dat zijn de kinderen. Maar voor het huishouden hebben we wel een redelijke taakverdeling. Iedereen heeft een taak, ook de kinderen. Ook daar zit een stukje zelfstandigheid in en ik geloof er in dat de jongens wanneer ze op zichzelf gaan wonen niet afhankelijk van een vrouw moeten zijn. Natuurlijk doen ze geen grote klussen maar zelf slaapkamer stofzuigen en opruimen, vaatwasser om beurten uitruimen, dieren eten geven zijn prima taken voor kinderen van deze leeftijd.

Mijn dagen als moeder en ondernemer zijn nooit saai of rustig, maar daar gedijen wij heel goed onder. Ik heb een hechte band met mijn jongens en zorg er altijd voor dat ik er voor ze ben als ze mij nodig hebben. Zij staan op nr. 1 voor me, maar naast MAM zijn mag ik ook van mezelf gewoon Corine zijn die een leukere mam is doordat ze doet wat ze leuk vind.

Wil jij de volgende working mam in de spotlight zijn, of geef je graag iemand anders op ? Kijk dan hier

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top