Ons coronajaar tot nu toe; ik heb de mooiste herinneringen vastgelegd.

Het lijkt inmiddels inderdaad ‘het nieuwe normaal’ te zijn geworden. Corona maakt onderdeel uit van ons leven en de vraag is voor hoe lang. Ondanks dat er heel veel mensen direct geconfronteerd zijn met de nare gevolgen van Corona moet ik je zeggen dat wij hier gelukkig tot nu toe niet zoveel last van hebben (gehad). Ik heb de mooiste herinneringen aan dit coronajaar tot nu toe vastgelegd in een fotoboek om ook het goede gevoel aan dit jaar te bewaren.

Want toen ik van Smartphoto de vraag kreeg of ik ons coronajaar vast wilde leggen in een fotoboek vond ik dat eigenlijk een heel goed idee! Ik maak bijna nooit fotoboeken, maar ik maak wel heel veel foto’s. Maar omdat dit jaar tóch een bijzonder jaar is bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn om hier het een en ander van vast te leggen. Ook om de goede dingen van dit jaar te kunnen herinneren. Voor ons én voor de kinderen later.

coronajaar fotoaboek om herinneringen vast te leggen

Een fotoboek van ons Coronajaar tot nu toe; zo ‘saai’ was het helemaal niet!

Natuurlijk zijn wij ook op momenten verplicht thuis geweest, en uiteraard heb ik ook de kinderen maanden thuis gehad in plaats van dat ze naar school konden. En konden ze niet naar oma toe. As we speak is Lotte trouwens ook thuis omdat ze verkouden is. Maar doordat ik van huis uit werk brengt dit niet veel ongemakken met zich mee… het past prima in ons patroon. In die zin is 2020 dus in principe gewoon een prima jaar. Ondanks dat we misschien ook veel dingen moeten laten zijn er toch ook mogelijkheden.

Je zou namelijk bijna geneigd zijn om te bedenken dat 2020 een jaar is waarin we helemaal ‘niks’ hebben kunnen doen, maar als ik zo terug kijk dan valt dat voor ons heel erg mee. Wij hebben eigenlijk nog heel veel ondernomen. In en om huis, maar ook buitenshuis. Natuurlijk hebben we dit jaar ook consessies moeten doen. Zo zijn onze vriendenweekenden bijvoorbeeld niet doorgegaan en een familiebarbeque viel in ’t water door corona. Maar onze vakanties hebben we wel door kunnen laten gaan. Die vielen precies in periodes dat het beter ging en er geen oranje gebieden waren in het buitenland. Sterker nog… tijdens onze wintersport waren wij ons nog helemaal niet bewust van de Corona gevaren. Pas de dag dat we terug kwamen begon het nieuws ‘dichterbij’ te komen.

Wat wij allemaal gedaan hebben in 2020 tot nu toe

Ik ging er dus voor zitten om eens even te kijken wat we allemaal ondernomen hebben dit coronajaar om dit in een fotoboek vast te leggen.

Wintersport Oostenrijk, fotoboek van  corona wintersport

Wintersport in Oostenrijk

Ik start hiermee met onze wintersport in Oostenrijk waarbij Lotte een week van te voren geblesseerd raakte en niet kon gaan skieën. What’s new? Op de wintersport raakte ze ook nog eens helemaal de kluts kwijt door haar enorme bloedneuzen. Een paar keer met zeker 50 minuten aan één stuk een zware bloedneus en bloed dat uit haar ogen kwam. Daarmee zat de schrik er voor ons goed in. Achteraf bleek na onderzoek dan hemolacrie niet ernstig is gelukkig. Frank en Luc hebben gelukkig wel veel kunnen skieën, ik ben veel bij mijn meissie gebleven.

Zomervakantie in Oostenrijk in dit coronajaar

In de zomervakantie brachten wij ook een week door in Oostenrijk. Dit keer in Landal Bad Kleinkirchheim waar we ons uitstekend hebben vermaakt. We hebben dan ook weinig van corona meegekregen hier, behalve dan dat we op een paar momenten een mondkapje op moesten. Zoals in de liften naar boven, en onderweg in de tankstations in Duitsland. Natuurlijk horen ook deze momenten in ons fotoboek over dit coronajaar.

Maar wat hebben we hier heerlijk gewandeld, genoten van de natuur, lekker gegeten en fijn gekletst met elkaar.

fotoboek van ons tuinproject in coronajaar 2020

Ons enorme tuinproject in het fotoalbum van ons coronajaar

Ik snap dat je het misschien apart vindt dat ik ook de tuin in het fotoalbum heb opgenomen. Maar aangezien dit zo’n enorm project was (maanden hebben we in de zooi gezeten hierdoor) vond ik eigenlijk dat deze niet mocht ontbreken in ons coronajaar fotoboek. Ook die tuin hoort bij onze herinneringen en ook al heeft het wat kruim gekost, nu kunnen we er enorm van genieten.

Luc is dit jaar geslaagd voor zijn VMBO!

Uiteraard mag deze gebeurtenis niet ontbreken! Luc is geslaagd voor zijn VMBO, woehoe! Een bijzonder examenjaar voor hem, zonder de zenuwen die er normaal bij komen kijken bij de examens. Maar ook zonder een gala en een eindejaarsfeest. Erg jammer natuurlijk, maar het is een feit, dus we doen het ermee. We hebben er toch nog een klein feestje van kunnen maken gelukkig.

Fotoalbum herinneringen coronajaar 2020

Dagjes uit die coronabestendig zijn

Niet alleen onze vakanties hebben we gewoon door kunnen laten gaan. We zijn ook een heel aantal dagjes weg geweest die goed corona bestendig zijn gebleken. Een boottochtje door de grachten van Amsterdam met Starboard Boats en een gps autotocht met elektrische auto’s van Renzy. Verder zijn we nog naar Wondr Experience geweest en daar hebben we echt de meest fantastische foto’s gemaakt, hieronder een paar pagina’s uit ons fotoalbum.

foto's wondr experience in fotoboek coronajaar 2020
herinneringen vastleggen coronajaar in fotoboek

We zijn trouwens ook nog naar Paleis ’t Loo geweest, ook dat is prima te doen in dit coronajaar, ik ben het alleen vergeten op te nemen in ons fotoboek. Maar je kan er goed afstand houden van elkaar en het is lekker buiten.

weekendje Breskens in coronajaar fotoalbum om mooie herinneringen vast te leggen voor later

Weekendje Breskens met het gezin in coronajaar fotoboek

Ons weekendje Breskens mag uiteraard ook niet ontbreken bij onze vakantieherinneringen. Een weekend waarin Lotte en Frank op de motor naar Breskens reden en Luc en ik een dag later met de auto onderweg gingen. Een weekend van strandwandelingen, uitwaaien, met het pontje naar Vlissingen en lekker eten. Alleen op de pont moesten we de mondkapjes op, maar verder was het gewoon genieten.

Conclusie van het vastleggen van onze uitstapjes en activiteiten van ons coronajaar in een fotoboek

Zoals ik hierboven al had aangegeven maak ik eigenlijk nooit geen fotoboeken. Bij het maken van dit fotoalbum van ons coronajaar werd ik eigenlijk al overspoeld door alles wat we nog hebben kunnen doen. Maar stiekem was ik ook een beetje zenuwachtig in afwachting van de post. Zou ik het wel goed gedaan hebben? Geeft het boek hetzelfde gevoel weer als ik ervaren heb tijdens het maken ervan? Bij het in handen krijgen van het fotoaboek met harde kaft waren mijn zenuwen direct van de baan. Wat een prachtig boek is het geworden vol foto’s van al onze belangrijkste momenten dit jaar. Ook de kinderen waren direct enthousiast, zelfs Luc die zichzelf nooit goed op de foto vindt staan 😉 .

Al met al ben ik dus superblij met dit topidee van Smartphoto. 2020 blijkt tot nu toe een bewogen jaar geweest, maar we hebben ook enorm veel leuke dingen kunnen doen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het ‘bewijs’ staat hier te pronken in de kast!

Fotoalbums online maken met terugwerkende kracht

Het was best wat werk, dat moet ik toegeven. Het uitzoeken van de mooiste foto’s is eigenlijk de grootste klus. Het maken van het fotoboek zelf is daarna eigenlijk best simpel. Het gevoel dat dit boek me gaf op het moment dat ik het voor het eerst opensloeg heeft ervoor gezorgd dat ik -met terugwerkende kracht- de afgelopen 15 jaar in online fotoalbums wil gaan ‘vatten’. Het zal een hele klus zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat dit toch fantastisch is. Voor ons voor nu, maar ook voor de kinderen voor later.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven