De tofste houtopslag ever; een aanwinst voor je tuin!

Zoals jullie weten hebben wij het afgelopen jaar heel hard gewerkt in de tuin. Van het ingraven van beregening tot het leggen van gras. En van het verwijderen van oude (lees: ouderwetse) boompjes tot aan het planten van nieuwe planten in de grote bloembakken. Wat er echter nog ontbrak was een mooie houtopslag, maar die heb ik inmiddels gevonden! Een cortenstalen houtopslag in de vorm van een honinggraat!

Cortenstalen houtopslag in de tuin

Ik heb me wat afgezocht naar een mooie cortenstalen houtopslag die je niet overal ziet. Uiteraard heb ik inspiratie opgedaan op Pinterest, maar uiteindelijk heb ik de leverancier van onze cortenstalen houtopslag gevonden via marktplaats. En man wat ben ik blij met deze prachtige eye catchers van staal-atelier VuuR. Nog nergens heb ik dit soort exemplaren gezien en aangezien ze bij ons als afscheiding dienen tussen de voortuin en de achtertuin komen ze heel goed tot hun recht. Daarnaast dienen ze ook direct als soort ‘inkijkbeschermer’ tegen alle mensen die voorbij komen lopen. Niet dat alle inkijk weg is nu, maar dat hoeft ook niet. Wat vinden jullie ervan?

Houtopslag; praktisch én mooi

Tegenwoordig zie je de cortenstalen houtopslag redelijk wat terugkomen in modernere tuinen. Maar meestal is dat een vierkante of rechthoekige variant. Ook heel mooie trouwens, maar deze houtopslag viel me direct op door zijn bijzondere vorm, de honinggraat. En bij het veranderen van onze bestaande tuin zocht ik nog wat bijzonders.

Vaak zoek ik -als ik zelf op zoek ben naar inspiratie voor iets in ons huis of onze tuin- op Pinterest naar de mogelijkheden. Maar een andere manier om te zoeken naar mooie producten is door op afbeeldingen te zoeken in Google. Daar vind ik uiteraard niet altijd wat ik zoek, maar deze keer heb ik mazzel gehad met onze houtopslag. Tussen alle afbeeldingen van houtopslagen vond ik namelijk die van staal-atelier VuuR uit Oldenzaal op Marktplaats. Bij deze leverancier maken ze allerlei producten van cortenstaal en aan creativiteit is er geen gebrek, dat blijkt wel.

Honinggraat cortenstalen houtopslag

Voor ons dient het plaatsen van de houtopslag twee doelen. Ten eerste willen we ons hout natuurlijk op een fatsoenlijke manier opslaan, en niet in het oude konijnenhok zoals we eerst deden. Daarnaast zochten we ‘iets’ waardoor we de inkijk konden verminderen maar wat toch een mooie look en feel heeft. Een gewoon tuinscherm past hier niet omdat we geen echte afscheiding willen. We willen juist de voor- en achtertuin in verbinding laten staan met elkaar en dat is nu goed gelukt met deze cortenstalen houtopslag.

De reden dat we voor cortenstaal hebben gekozen is de match met het moderne, terwijl we toch een extra aspect toevoegen aan de tuin. De combinatie van cortenstaal met het groen van het gras is prachtig vind ik. Daarnaast past het heel mooi met de strakke betonnen tegels, maar óók bij de oude klinkers die we op deze plek hebben liggen.

houtopslag van cortenstaal, honinggraat model

Hoe maken we de opstelling?

We hebben even gepuzzeld met de opstelling. De honinggraat houtopslag is namelijk 1.50 meter breed en hoog. We hebben 2 hele honinggraten en 2 halve. Leuk om op elkaar te stapelen bijvoorbeeld zoals je hier op de afbeelding hierboven ziet die ik op Google had gevonden.

Zo hebben we het in eerste instantie dus ook neergezet, zie hieronder.

cortenstalen houtopslag

Heel mooi vond ik, maar nog voordat we hem gevuld hebben met hout, hebben we er toch voor gekozen om de houtopslag in een andere opstelling te plaatsen. En dat is het gave van deze honinggraat cortenstalen houtopslag. Hier kan je lekker mee variëren. Als ik het een keer op mijn heupen krijg, dan kan ik het zo weer verplaatsen als ik wil!

cortenstalen houtopslag voor in de tuin in hononggraat model, 1.50 meter breed en stapelbaar
Dit is zoals we hem op het moment hebben staan.

Zoals je ziet zijn in de onderste plaat van de houtopslag gaten geboord zodat het water weg kan lopen. Heel handig natuurlijk. Wij hebben er nog een extra gat bij moeten boren omdat ons terras hier afloopt naar beneden en het water nog net in het hoekje van de houtopslag bleef staan. Door hier nog een gaatje in te boren loopt het water ook hier weg.

Op de eerste foto hierboven is de houtopslag net afgeleverd door de leverancier en nog volledig van staalkleur. Nu, een paar weken later begint het cortenstaal al mooi op kleur te komen! Nu moeten we alleen nog zorgen voor wat mooi hout om erin te leggen en natuurlijk mogen de halve honinggraten ook nog gevuld worden. Dan kijkt het helemaal tof. Maar Frank had geen zin meer om nog te zagen 😉 .

Normaal gesproken zie je een houtopslag overigens vaak met één zijde richting een muur of schutting geplaatst. Dat is in principe een mooie manier om de inslag van regen enigszins te beperken. In ons geval is deze opstelling misschien een nadeel, maar omdat dat alleen om oppervlakkige nattigheid gaat is het niet zo’n probleem. En het voordeel van deze opstelling is natuurlijk weer dat het heel goed kan doorwaaien om te drogen.

Zoek jij ook een bijzondere cortenstalen houtopslag? Kijk dan zeker eens op de website van staal-atelier VuuR

Wil je dit idee graag bewaren? Pin dan onderstaande afbeelding op Pinterest

prachtige cortenstalen houtopslag
houtopslag van cortenstaal
cortenstalen houtopslag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven