Cottona tafelkleden maken van ieder diner een feestje

Ben jij nog op zoek naar een sfeervol tafelkleed? Bij webshop Cottona vindt je prachtige exemplaren die van ieder diner een feestmaal maken… ’s Zomers of in de winter. Tenminste, als ze kids zich aan tafel een beetje willen gedragen 😉 .

Lees ook: 3 Tips om (gezins)stress bij het avondeten te voorkomen

Gezellig zomers buiten tafelen of juist met de kaarsjes en kachel aan

Het eerste weekend van november brak het warmterecord met plaatselijk 22 graden. Wat hebben we genoten van de zon! Bizar, maar het terras was the place to be. En nee, niet verstopt in een dikke winterjas, maar hoogstens in een vestje. Oké, je hebt van die rasoptimisten (ik zeg: tikkeltje overdreven en verlegen om aandacht) die direct weer de ultrakorte zomerjurkjes of shorts uit de kast trekken. Kortom: het was voor iedereen prachtig (het weer dan he)!

Toch komen nu dan toch echt die donkere dagen. Donker, omdat je denkt dat het nog middernacht is wanneer de wekker gaat om 6.30 uur en je op het punt staat, gezien de duisternis, je kinderen in bed te krijgen terwijl het pas 18.30 uur blijkt te zijn. Die korte dagen brengen toch ook wel weer veel gezelligheid. Wintergezelligheid. Kaarsjes aan, wijntje met wat borrelsnacks…of gewoon ongegeneerd met een zak chips onderuit hangend in de bank The Voice of Holland kijken. Een heerlijk warm sfeertje terwijl buiten de regen met bakken uit de hemel valt. Wat hebben we het goed.
Buitencollectie: UV- en weerbestendige tafellopers.

’t Oog wil ook wat

Steeds meer mensen zoeken de gezelligheid bij elkaar op. Borreltje, hapje, spelletje of filmpje. En in plaats van uit eten, wordt er gezellig voor elkaar gekookt. Het is een feest op zich. Nieuwe recepten ontdekken en proeven. En hé, je kookt samen, dus geen kookstress.
Babbelen, borrelen en koken kunnen wij héél goed samen. Een mooi gedekte tafel maakt het plaatje wel af, vind ik. Zoals je dat altijd ziet in die interieurbladen. Servies, bloemdecoratie, glimmend bestek, kaarsjes aan voor een extra effect op de kristallen wijnglazen, gevouwen of opgerolde servetten met een servetring.
Appeltje eitje. De basis van dit alles is echter wat lastiger te vinden: het tafellinnen. Terwijl het juiste tafelkleed of tafelloper een dinertafel zo mooi afkleedt. Maar zie maar eens een winkel te vinden die een heel assortiment in huis heeft. Want ja, bij modern servies hoort geen klassiek kleed, of net andersom.

Glamourcollectie
Glamourcollectie

Cottona tafelkleden

Mieke Bos, eigenaresse van Cottona, liep exact tegen hetzelfde probleem aan en bedacht voor ons de oplossing.  Een webshop met kwalitatief hoogwaardig en praktisch tafellinnen voor dagelijks (of periodiek) gebruik voor een mooie prijs. Ze hebben het grootste assortiment in alle maten en stoffen als katoen, linnen en damast maar ook  een glamour-, kerst- en buitencollectie. Vind je een placemat praktischer en/of leg je die, net als ik, op het tafelkleed om het extra aan te kleden (en knoeiers in de kiem te smoren)? Ook daar is aan gedacht! Net als matchende servetten en servetringen. Handig en vaak niet overbodig is de op maat te knippen tafelbeschermer. Wil je chique dineren in de klassieke sfeer van de Hermitage Amsterdam? Dat kan!

Damas Hermitage Amsterdam Limited Edition
Damas Hermitage Amsterdam Limited Edition

Onlangs kreeg Cottona het verzoek tafellinnen te leveren voor de jubileumexpositie ‘Dining with the stars’ van museum Hermitage Amsterdam. Speciaal voor deze gelegenheid maakte Cottona klassiek damast in de kleur roomwit. Deze roomwitte limited edition is nu exclusief verkrijgbaar in de webshop.

Voor je het weet staat het kerstdiner weer voor de deur…

Lees ook: Relaxed het kerstdiner doorkomen doe je zo

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven