Counting Flowers: unieke sjaals en eerlijke handel

Webwinkel Counting Flowers is een initiatief van Elike van Sluis en verkoopt prachtige handgemaakte sjaals uit landen in ontwikkeling. Alle winst uit de verkoop komt ten goede aan onderwijsprojecten voor met name meisjes in diezelfde landen.

Het doel van Counting Flowers is om vrouwen coöperaties, weeffamilies en andere kleinschalige creatieve ondernemers uit arme landen een betrouwbare afzetmarkt te bieden. Tegelijkertijd bieden ze jou een exclusieve handgemaakte sjaal die je nergens anders kunt vinden.

Iedere sjaal is uniek en volledig met de hand gemaakt van natuurlijke materialen als zijde (gewone zijde, eri zijde en wilde zijde), cashmere, mohair, alpaca, yakwol en katoen.

Waarom sjaals?

Een sjaal is een mooi product omdat het door de armste mensen in de wereld gemaakt kan worden. Vaak door vrouwen, in de periode dat de landbouw minder inspanning vereist. Je hoeft er niet voor te kunnen lezen en schrijven. Weeftechnieken zijn in veel gevallen generaties oud en worden vaak van moeder op dochter overgeleverd.

Garen en verf zijn goedkoop en weven kan al op simpele apparaten. Een bijkomend voordeel is dat sjaals gewoon thuis gemaakt kunnen worden en dus niet de familieband doorbreken. Het ontwerpen, weven en verven van een sjaal vereist vooral veel tijd, fysieke inspanning, ervaring en creativiteit.

Zo ontstond Counting Flowers: unieke sjaals en eerlijke handel.

Benieuwd naar hun sjaals of wil je meer lezen over de makers? Kijk dan hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven