Courgetti, heerlijke gezonde courgette spaghetti

Spaghetti van courgette… courgette spaghetti, spagettini, courgetti … mmmm. Het maakt niet uit hoe je het noemt, het smaakt heerlijk! Ik heb er al een paar keer verlekkerd naar staan kijken, naar recepten waar courgette gebruikt wordt als pasta. Afgelopen zomer heb ik mijn best gedaan met het voedselzandloper dieet. Goed te doen en met prima resultaat.

Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik dat in de zomermaanden ook wel een stuk makkelijker vind. Inmiddels zitten we weer midden in de winter en kan ik na die lekkere Decembermaand wel weer even een beetje gas terugnemen met de koolhydraten vind ik zelf.Courgette spaghetti

Courgette spaghetti à la olivia

En courgette spaghetti maakt daar voor mij onderdeel van uit. Ik ben namelijk he-le-maal gek van pastagerechten. Heerlijk met rode saus, of met een beetje olijfolie en knoflook. Maarja… die spaghetti hè… vól met koolhydraten zit die! Van de week heb ik dus voor het eerst de proef op de som genomen om ‘spaghetti’ te maken van courgette. De kinderen en manlief aten friet, voor mij een goed moment om eens even te experimenteren. Mijn kunsten zette ik op Facebook en dat resulteerde vanzelf weer tot vragen over het recept.

Vandaar bij deze voor de smulpapen die toch ook graag een beetje op willen letten.

Lees ook: meer recepten voor de werkende moeder

Wat heb je nodig voor de courgette spaghetti?

Benodigdheden per portie:

  • 1 courgette
  • 10 kleine cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/3 bakje pijnboompitjes
  • 2 theelepels pesto
  • 1 zalmfilet
  • snufje zout

Bereidingswijze courgette spaghetti

Allereerst begin je met het reepjes snijden van de courgette. Je schaaft de gewassen courgette eerst in plakjes met een kaasschaaf om vervolgens de plakjes met een scherp mes in reepjes te snijden. Persoonlijk heb ik echter de insteek ‘gemak dient de mens’, en probeer ik dat waar ik kan door te voeren om ook wat tijd te besparen, vandaar dat ik voor de toekomst een spiraalsnijder heb besteld. Werkende moeders hebben nu eenmaal geen uren de tijd om te koken toch? De reepjes bestrooi je met een klein beetje zout als je dat wilt.

Vervolgens kan de zalm gebakken of gestoomd worden (ik ben zelf gezegend met een stoomoven, heerlijk èn vetvrij). De cherrytomaatjes gaan 10 minuutjes in de oven op 180º (ik heb ze vooraf even bestreken met knoflookolie), en terwijl rooster je even kort de pijnboompitjes.

Verwarm wat olijfolie in de wok en doe daar de knoflook bij. Daarna de reepjes courgette spaghetti toevoegen en even lekker wokken. Niet te lang, dat is niet nodig. Als de courgette bijna klaar is voeg je de pesto toe en de pijnboompitjes. Nog even omscheppen en voilà, het kan op je bord. Tomaatjes uit de oven halen en bovenop de courgette spaghetti leggen. De zalm toevoegen en een lekker glas wijn voor jezelf inschenken… je eten is klaar!

Heerlijk van smaak, enorm gezond en je bent voor de hele avond voorzien van een volle maag!

Ben jij ook zo fan van courgette ? Ik schreef al jaren geleden mijn recept voor courgette soep op, favoriet bij onze kinderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven