Couscous salade met fêta; fantastisch met warm weer!

Is jouw inspiratie ook snel op, als het dagenlang zo’n heerlijk warm zomerweer is? Zodra de zon schijnt en de temperatuur richting de 25 graden loopt, heb ik vaak geen zin meer om te koken. Het liefst eet ik dan een couscous salade met fêta of iets dergelijks, maar daar zijn de kinderen het helaas niet altijd mee eens 🙂 . Alhoewel… als er couscous doorheen zit dan valt de salade altijd beter dan zonder couscous.

Couscous salade met fêta

Een van mijn favoriete salades is dus deze couscous salade met fêta. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens voedzaam én uitermate geschikt voor het opmaken van restjes! Als je bijvoorbeeld wat bloemkool of broccoli over hebt, kun je die even voorkoken en daarna kleingesneden toevoegen. Heerlijk!

couscous salade met feta

Wat heb je nodig voor een couscous salade met fêta voor ongeveer 4 personen?

Ingrediënten:

  • 300 gr couscous
  • Bouillonblokje
  • 1 of 2 avocado’s (in blokjes)
  • Bakje cherryomaatjes (in vieren) of een bosje radijsjes
  • Komkommer (in blokjes)
  • Zakje rucola (ongeveer 100 gr)
  • Fêta, hoeveelheid naar smaak
  • Gerookte kip (klein gesneden)
  • Olijfolie, 2 eetlepels
  • Citroensap, 1 eetlepel

Tip: Gebruik eens granaatappelstukjes zoals hierboven voor een extra fris effect. En vergeet niet het restje te bewaren als lunch voor de dag erna of als een van de favoriete picknick recepten te gebruiken.

Hoe maak je couscous salade met fêta klaar?

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg in plaats van zout eens een bouillonblokje toe aan het kookvocht, dat is ook erg lekker. Laat de couscous afkoelen. Snijd alle het andere klein en roer het door elkaar. Meng de olie met het citroensap en meng het door de salade. Klaar!

Lees ook: een lauwwarme maaltijdsalade die kant en klaar is

Variëren in je couscous salade met fêta

Je couscous salade met fêta is uitstekend geschikt om mee te variëren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende ingrediënten die ook echt een andere smaaksensatie geven:

  • Blikje abrikozen of ananas
  • Rozijntjes/kleingesneden dadels
  • Doperwtjes/ boontjes
  • Kikkererwten
  • Lente-uitjes
  • Flink wat verse kruidenzoals koriander, peterselie, bieslook – i.p.v. gerookte kip kun je ook kiezen voor bv: garnalen, feta, gebakken of gerookte tofu, blokjes ham, enz.

Kijk gewoon eens wat je nog in de (koel)kast hebt staan en varieer lekker! Deze couscoussalade met fêta is ook heerlijk als aanvulling bij de bbq. Doe er dan geen extra vlees in, maar neem er dan bijvoorbeeld een lekker kipspiesje bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here