Jiehaa, de cowboylaarzen trend is weer volop zichtbaar, count me in!

Vanaf het moment dat ik ze weer in de winkel zag begon het te kriebelen. De cowboylaarzen zijn weer helemaal trendy en die mogen dan ook niet in mijn kast ontbreken! Alhoewel ze nooit echt helemaal ‘uit de mode’ zijn geweest steekt het gevoel van ‘vroeger’ nu direct de kop weer op. Ik weet niet of mijn vroeger een andere is dan jouw vroeger. Maar toen ik een jaar of 20 was toen zag je bij ons bijna niet anders dan cowboylaarzen! Dames en heren!

cowboylaarzen

Trends herleven; cowboylaarzen mag weer!

En ik hou er zo van! Ik roep mijn hele leven al dat ik in een verkeerde tijd geboren ben. Ik had ergens op de prairie geboren moeten worden toen het enige vervoermiddel paard en wagen was. Denk ik dan hè. Alhoewel ik ook wel weer wat moderne gemakken van nu zou missen en de dames in die tijd waarschijnlijk he-le-maal geen cowboylaarzen droegen. Maar als ik mezelf toesta om weg te dromen, dan is het naar zo’n soort tijd.

Time to catch up

Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden om de sfeer van paarden, stoere mannen en klakkende laarzen te beleven. En dat begint uiteraard bij cowboylaarzen. Ik weet niet of jij net zo’n freak bent als ik, maar als dat zo is dan hoor jij ook vast dat deze laarzen anders klinken als je erop loopt dan andere laarzen. Ze zien er niet alleen stoer uit, ze klinken ook stoer!

Droeg ik in mijn duistere verleden dit soort laarzen met een versleten spijkerbroek (damn… ook die zijn nu weer in) en een geknoopte zakdoek om mijn enkel, nu moet ik toch verstek laten gaan voor wat betreft de zakdoek. Ik vind het nog wel leuk, maar die trend heb ik niet meer terug gezien en ik vermoed dan ook een honend lachsalvo als ik mezelf zo op straat laat zien.

Het blijft dus bij de cowboylaarzen, een deels versleten spijkerbroek, én met een beetje mazzel een leuke hoed erbij. Alhoewel dat laatste nog meer sfeer geeft is die wel afhankelijk van de rest van de outfit.

Hoe draag je cowboylaarzen?

Uiteraard moet je helemaal zelf weten hoe je ze draagt, maar persoonlijk vind ik ze het mooist staan met een ietwat versleten jeans óf met een kek jurkje.

Cowboylaarzen met jeans

Kies je voor de jeans dan moet dat wel een skinny jeans zijn die ook strak om je onderbeen zit. Of je kiest juist een model met wijd uitlopende pijpen waar je je cowboylaars onder draagt. Hier wat voorbeelden van stoere outfits.

[apsp-pin-image image_url=’https://nl.pinterest.com/pin/24277285469338603/’]

[apsp-pin-image image_url=’https://nl.pinterest.com/pin/531424824763975358/’]

Het in je cowboylaarzen proppen van je wat wijdere spijkerbroek vind ik persoonlijk helemaal niks!

Cowboylaarzen met een jurkje

Je kan ervoor kiezen om in het voor- of najaar een vrolijk jurkje te combineren met blote benen en stoere boots eronder. Óf je gaat voor de winterlook met een dikke maillot of panty. Ook dat kan prima. Hieronder wat voorbeelden van hoe je de cowboylaarzen kan dragen met bijvoorbeeld een romantisch jurkje.

Heb je opvallende cowboylaarzen (zijn ze er ook minder opvallend dan 😛 ? ), kies er dan voor om de rest van je outfit basic te houden. We willen geen kermis, maar juist één of twee opvallende items! Hoe vind je die blauwe boots hieronder dan? Te gek toch!

[apsp-pin-image image_url=’https://nl.pinterest.com/pin/345932815106361842/’]

[apsp-pin-image image_url=’https://nl.pinterest.com/pin/302233824976442244/’]

Mijn cowboylaarzen

De cowboylaarzen waar ik onlangs voor gevallen ben zijn van het ‘voorzichtige’ soort. Niet zo heel erg opvallend waardoor ze erg makkelijk te combineren zijn. Ze zijn wel wat besmettelijk omdat ze van suède zijn, dus ik wil er wel een beetje voorzichtig mee doen. Alhoewel dit soort laarzen één groot voordeel hebben: cowboylaarzen zijn de enige laarzen die ook ‘afgetrapt en oud’ nog steeds heel tof zijn om te zien! Misschien zijn ze dan zelfs nog wel mooier! Hieronder draag ik ze met een strakke jeans. Ik heb ze ook al eens aangehad met een camouflage print jurkje, ook tof. Je kan echt enorm leuk variëren met deze laarzen van Sacha.nl.

cowboylaarzen sacha

Het andere paar cowboylaarzen wat ik nog in de kast heb staan is er namelijk al een van het opvallende soort. Die heb ik onlangs nog aangehad naar het Oktoberfest hier in het dorp 😉 , maar ik draag ze ook graag bij een zwarte outfit, of inderdaad een wit jurkje. Hieronder een foto van ons Oktoberfest-outfit, niet van de beste kwaliteit maar dat wijden we in dit geval aan de fotografe, sorry!

cowboylaarzen zwart

Als ik bakken met geld had dan zou ik zo nog een aantal opvallende laarzen kopen die niet misstaan met een paar sporen er omheen. Lekker in een paar felle kleuren, én een paar egaal zwarte!

Vertel, heb jij ook een zwak voor cowboylaarzen of vind je het eigenlijk helemaal niets? En als je ze wel hebt… hoe zien die van jou er dan uit en wat is jouw favoriete outfit erbij? Ben je van kleur, of juist niet?

 

 

1 gedachte over “Jiehaa, de cowboylaarzen trend is weer volop zichtbaar, count me in!”

  1. Dankjewel voor deze blogpost! Vind cowboy laarzen ook helemaal geweldig. De roze laarzen van jou zijn echt mooi. Ik draag mijn laarzen het liefst met een jurkje en mijn Patrizia Pepe tas. Voor mij het perfecte zomeroutfit!!
    Grtjs Anne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven