Crayola en SOS Kinderdorpen: ’n veilig thuis, daar teken je toch voor?

Het acht uur journaal is bezig. Een jong meisje maakt, vanuit oorlogsgebied, met haar moeder video’s over de strijd in Syrië. “We are still alive!”, zegt ze stralend. Ik kijk naar mijn eigen kids. Zoonlief, die op de tablet zit te gamen. En mijn eigen lieve meisje, druk in de weer met waskrijtjes en stiften. Het puntje van haar tong steekt uit, zo geconcentreerd is ze. Een rilling trekt over mijn rug. Wat hebben we eigenlijk een geluk dat we hier in Nederland wonen. En wat staan we daar weinig bij stil. Een veilig thuis, dat is voor veel kinderen in de wereld helemaal niet zo vanzelfsprekend als voor die (oké: ietwat verwende) kids van mij. En daar organiseert Crayola nu een heel mooi initiatief voor: tekenen voor een betere wereld.

crayola actie sos kinderdorpen

Met Crayola tekenen voor een betere wereld

Crayola maakt al sinds 1903 waskrijtjes. Sindsdien zijn er nog talloze andere creatieve producten voor kids bijgekomen. Lekker creatief spelen staat bij hen hoog in het vaandel. Toch zijn er wereldwijd ontzettend veel kinderen die niet echt de kans hebben om zich daar mee bezig te houden, omdat ze met heel andere zaken geconfronteerd worden. Wist je dat er wereldwijd naar schatting 30 miljoen kinderen op de vlucht zijn? Bij dat besef sta ik niet dagelijks stil, maar het komt wel extra hard binnen als mijn eigen spruiten lekker zitten te spelen. Mooi: de kids kunnen zich nu spelenderwijs inzetten voor al die kindjes die geen veilig thuis hebben.

Een veilig thuis door de ogen van een kind

“En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet”… Bij ons is het een populair kinderliedje, maar over de hele wereld zijn er talloze kinderen die niets liever zouden willen dan een veilig thuis om naar terug te keren. Daarom organiseert Crayola een tekenactie waarvan de opbrengst naar SOS Kinderdorpen gaat. SOS Kinderdorpen zet zich al jaren in om kinderen, die het zonder de steun van hun ouders moeten redden, een veilig thuis te bieden. Dikke kans dat jouw kind ook niet al te regelmatig stil staat bij al die arme kindertjes. Op zich maar goed ook, want ze hoeven ook niet dagelijks met die ‘druk’ om te gaan.

Stilstaan én vooruitgang door te tekenen

Maar zo nu en dan is wel belangrijk, dat stilstaan bij andersmans zorgen. En dan is dit een mooie mogelijkheid om dat eens wél te doen. Je zoon of dochter moet namelijk een veilig thuis op papier zetten. Hoe zou dat er uit zien door de ogen van een kind? Wij zijn benieuwd!

Is je kind tussen de 4 en 12 jaar en woonachtig in Nederland of België? Haal dan het waskrijt, de verf en de kleurtjes maar tevoorschijn en zet je zoon of dochter aan het werk/denken. Koud kunstje toch, zo’n kunstwerk maken? Of heb je toch nog inspiratie nodig? Kijk dan deze video nog maar even 🙂 .

Mama, ik ben klaar!

Kunstwerk klaar? Dan kan je er een foto van maken en hem hier uploaden.  Vanaf 31 oktober zijn alle inzendingen te bewonderen op deze website van Crayola.

Het doel van de actie

En nog mooier, vanaf het moment dat alle tekeningen bewonderd kunnen worden, kan er ook gedoneerd worden! Deze actie om allemaal tekeningen te verzamelen om vervolgens te kunnen doneren is namelijk een serieuze crowdfundingsactie die gestart wordt op www.crayolahelpt.nl.

Na het uploaden kan je via Social Media (#Crayolahelpt) eenvoudig je tekening delen zodat familie en vrienden allemaal je meesterwerk kunnen zien en je een donatie voor SOS Kinderdorpen kan vragen natuurlijk. Wie weet gaat jullie kleurige meesterwerk wel viral én doe je meteen een goede daad. Daar teken je toch voor?

In actie voor de actie

Handen uit de mouwen en meedoen, de herfstvakantie is aan de gang, dus tijd genoeg om even lekker creatief bezig te zijn! Laat je het ons weten als je een tekening hebt gemaakt? Nog leuker… post hem op onze facebookpagina! Onder de deelnemers die via ons aan de actie hebben meegedaan hebben we namelijk nog een kleinigheidje te verloten!

 

Andere artikelen die interessant zijn om te lezen vind je hier:

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

crayola actie sos kinderdorpen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven