7x creatief met komkommer, voor de leukste (eenvoudige) traktaties

Creatief met komkommer. Aan leuke kinder traktaties geen gebrek. Dacht ik vroeger dat zo’n komkommerkrokodil best lastig was… eigenlijk valt dat allemaal wel mee. Zolang je het allemaal maar niet zelf hoeft te bedenken ben je al een heel eind. En waar zouden we zijn zonder bijvoorbeeld pinterest. Je hoeft maar even te zoeken en je vindt de leukste creatieve creaties met komkommer. Creatief met komkommer dus 😉 . We hebben een aantal leuke voorbeelden voor je op een rijtje gezet. De een bruikbaar als tussendoortje, de ander als traktatie.

Off we go!

Creatief met komkommer lijkt saai

De komkommer: het lijkt een beetje een saaie groente. Of vrucht, zelfs daar zijn we nog niet helemaal over uit. Maar saai? De inhoud van komkommer is wel een beetje saai: hij bevat eigenlijk vooral water. Maar ook vitamine C, en lekker weinig calorieën, waardoor het weer een heel gezond tussendoortje wordt. Voor lijnende mama’s, maar ook voor hun kids. Leuk om te trakteren op school, maar ook lekker om thuis creatief mee aan de slag te gaan. En er zijn niet veel kinderen die geen komkommer lusten, ook dat is een plus.

Water als verplichte kost op school

 5x Creatief met komkommer

Als je je creativiteit de vrije loop laat kan je van een komkommer een heel gezellig hapje maken. Waar de kids van kunnen smullen terwijl jij nog even bezig bent. Als tussendoortje bijvoorbeeld, of voor bij de lunch. Je kan ze overigens zelf ook aan het werk zetten. Hoe leuk is het om samen onderstaande traktaties te maken? Deze hapjes zijn overal te maken en je hoeft niet eens culinair onderlegd te zijn.

1. Geen zin in vis? Maak een walvis van komkommer!

Ten eerste is een walvis geen vis. Het is een zoogdier. Ten tweede is deze walvis gemaakt van komkommer! Het snijwerk vergt helemaal niet zo heel veel oefening, alhoewel de vinnen best een beetje lastig kunnen zijn. Maar hé, die kan je natuurlijk ook gewoon los insteken. Easy peasy, dat creatief met komkommer. Decoreer je komkommer walvis met wat woeste golven. Bijvoorbeeld van geraspte wortel en kaas. Een spetterend feestje op een bordje, en nog een gezond tussendoortje ook.

2. Een cactus voor tijdens een prikkelbare bui

In een prikkelbare bui? Geef eens gehoor aan je gevoel met deze komkommer snak! Gelukkig is dit cactus komkommerhapje absoluut sfeerverhogend. Snijd een boterham in de vorm van een bloempotje, en decoreer je bordje met alles wat je lekker vindt. Als het maar een béétje gezond blijft 😉 . Krijg je spontaan weer goede zin van toch?

creatief met komkommer

3. Een komkommer trein

Deze komkommertrein werkt op de lachspieren, nietwaar? Een puik staaltje creatief met komkommer! Toch blijkt -als je goed kijkt- ook deze traktatie niet zo lastig als gedacht. Werk gewoon in stukjes, dat is het advies.

Wat je nodig hebt? Komkommer, tomaatje, wortel, parika en prikkertjes, meer niet!

creatief met komkommer krokodil

4. De komkommerkrokodil

En hier is hij dan, de komkommerkrokodil! Zoals je ziet is deze helemaal niet spectaculair lastig. Je kan hem nog verder uitbreiden door de bek meer open te snijden en tanden te ‘snijden’, maar het hoeft niet persé. Ook zo is deze krokodil al leuk, toch?

Een leuke hersft traktatie maken? Check deze dropspin!

5. Komkommer kerstboompje

Ben je in de kerstperiode jarig? Hoe leuk is dan deze kerstboomtraktatie? Creatief met komkommer én zo klaar, daar houden wij van! Zorg dat je een kaasschaaf bij de hand hebt en voor je het weet heb je zo dertig komkommer traktaties in elkaar geflanst.

6. Komkommer egeltjes

Ook erg leuk en niet al te ingewikkeld zijn deze komkommer egeltjes. Je bent er alleen wel wat meer tijd aan kwijt omdat ieder egeltje aardig wat druifjes heeft. Om de tijd wat in te korten kan je natuurlijk ook allemaal baby egeltjes maken 😉 .

7. Komkommer kano

Niet helemaal gezond misschien door de kersjes, maar wél een hele leuke afwisseling als traktatie. Hoe koel is deze komkommer kano?

Na afloop van het maken van de traktatie verdien jij natuurlijk ook wat lekkers! Deze Komkommer cocktail maak je nog even snel en daarna ga je lekker met je benen omhoog op de bank! Je hebt je momentje me-time wel weer verdiend.

 

Komkommer cocktail

Een licht cocktail helemaal in komkommer stijl. Zuinig aan met de gin, anders word je wel heel creatief met komkommer 😉 .

Ingrediënten per cocktailglas

  • 1 Shot gin
  • ½ Shot vlinderbloesemlikeur
  • ½ Komkommersap (let op: daar heb je een hele komkommer voor nodig)
  • ¾ Limoen
  • ½ shotglaasje basilicum
  • Suiker
  • 7-Up

Meng de gin, de vlinderbloesemlikeur, het komkommersap en een shotglaasje 7-Up goed door elkaar. Pers een kwart van de limoen uit, en meng het sap door je mix. Voeg de basilicum toe, en suiker naar smaak. Snijd tenslotte de rest van de limoen in plakjes, en doe deze in je drankje. Je kan ook wat schijfjes op je glas hangen. Een mooie lange schijf komkommer door het glas heen en voilá!

1 gedachte over “7x creatief met komkommer, voor de leukste (eenvoudige) traktaties”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven