3 x creatief met je printer

Vanaf het moment dat we gingen thuiswerken hebben we een heel arsenaal aan kantoorbenodigdheden ingeslagen. Veruit het populairst zijn de laptophouder en de bureaustoel (die onderrug wil ook wat, natuurlijk!). Deze ergonomische uitblinkers worden op de voet gevolgd door een andere onmisbare kantoorvriend: de printer (je moet die Eftelingkaartjes toch érgens printen, hè?). Nu het publieke leven voorzichtig weer op gang komt, gaat die houder gewoon mee naar werk. En die bureaustoel zal vast nog wel eens worden aangeschoven, bij een etentje hier of daar. Maar de kans dat je die printer straks nog gebruikt is helaas iets kleiner. Daarom hebben we 3 creatieve, gezinsvriendelijke toepassingen voor jouw ‘corona printer’ op een rijtje gezet. Zo voorkom je dat ‘ie straks in een zielig hoekje staat te verstoffen én je houdt er een middagje plezier aan over. Win-win!

creatief met je printer tips
Stockfoto van pc op bureau door Rawpixel.com

Optie 1: Maak een familiealbum met je printer

Heb jij ook zo’n eindeloos digitaal fotoarchief dat nodig moet worden uitgezocht? Er is geen betere tijd om daaraan te beginnen dan nu! Hoewel er ontzettend veel mogelijkheden zijn voor het maken van een digitaal album, gaat er wat ons betreft helemaal niks boven ouderwets geklieder met lijm en zelfgeprinte foto’s. Als je dan dik fotopapier en een degelijke (inkjet)printer gebruikt, zoals de printers van HP, dan is de kwaliteit vergelijkbaar met die van de fotowinkel. Het is alleen een stuk goedkoper als je zo creatief met de printer bent! Maar de grootste winst zit ‘m natuurlijk in de tijd die je met elkaar aan tafel doorbrengt. Niet alleen met knippen, kleuren en plakken, maar vooral met het ophalen van de herinneringen die bij al die mooie foto’s horen.

Handige tips voor het maken van je familiealbum

  • Denk ook aan de omslag van je fotoboek. Maak bijvoorbeeld een mooie collage. En bedenk een leuke titel! Voor de letters, bijschriften en versiering kun je natuurlijk ook tijdschriften gebruiken. Maak het zo bont als je zelf wilt. Speel met vorm! Je hoeft niet elke foto netjes langs het lijntje uit te knippen of te snijden (kijk je wel uit met scherpe scharen en messen?). En maak eens een ontwerp dat over 2 pagina’s valt!

Optie 2 creatief met je printer: Ontwerp een poster of collage

Als je dan toch familiefoto’s aan het printen bent, kun je er net zo goed een paar aan de muur hangen. Vervang de fotowand boven de trap of naast het bed. En wil je het écht groots aanpakken? Revamp je huis met zelfgeprinte posters. Of maak een collage door met je printer creatief te werken. Wedden dat dat minstens zoveel voor de kamer doet als een muurtje verven?

Handige tips

  • Google eens op ‘poster’ in combinatie met het onderwerp dat je mooi vindt. Als je na het zoeken op de knop ‘afbeeldingen’ en daarna op ‘instellingen’ klikt, kun je kiezen voor ‘geavanceerd zoeken’. Hier kun je bijvoorbeeld filteren op de grootte van de bestanden, of de kleuren die erin terug moeten komen. Dat maakt het vinden van het perfecte plaatje een stuk makkelijker.
  • Ga je veel printen in kleur? Koop dan het liefst cartridges van het hetzelfde merk als je printer. Cartridges van HP zijn bijvoorbeeld iets duurder dan die van de meeste huismerken, maar ook veel zuiniger. Ze gaan dus veel langer mee! Wil je graag besparen, koop dan een voordeelverpakking. Dan weet je zeker dat jouw posters in hoge kwaliteit worden afgedrukt.

Optie 3: Lekker labelen om op te ruimen

De grootste ergernis in coronatijd? Rommel in huis! De kans is groot dat je meer tijd thuis doorbrengt, meer rommel maakt en: meer rommel ziet! Tijd voor orde in de chaos, dus. Het makkelijkst is het om per kamer te werken. Begin bijvoorbeeld met de keuken en maak een inventarisatie van alles wat je ziet (ja, óók dat ellendige voorraadhok!).

Je kunt elk product apart labelen, maar categorie-labels maken is waarschijnlijk iets minder arbeidsintensief. Voor alles wat niet in de door jou bedachte categorieën valt maak je een aparte bak. Of doe het lekker weg. Marie Kondo, eat your heart out!

Handige tips als je creatief met je printer wilt labelen

  • Voor het creatief maken van labels kun je elke printer gebruiken. ‘Lamineren’ kan met een simpel plakbandje of doorzichtige tape (dan is je tekst meteen beschermd tegen vocht en viezigheid).
  • Wil je iets anders dan van die saaie, witte labeltjes? Google eens op ‘label sjabloon’ of ‘label template’. Wedden dat er wat moois tussen zit? Uiteraard kan je ook labelstickers kopen om op te printen. Dan zijn ze zelfklevend en hoef je niet meer te lamineren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven