Crème voor zuurstofarme huid: daag rimpels, haai gezonde teint!

Ouder worden, dat is leuk tot je 18e verjaardag. Dan heb je bij wijze van nog wat om naar uit te kijken 😉 . Vanaf dat moment begint het Grote Verval in te treden. Daar kon ik vroeger nog wel om lachen. Tegenwoordig blijft mijn frons na een dag in de zon vrolijk staan. En dan heb ik het nog niet eens over die periode waarin de zon niet schijnt! Voor je het weet sta je uren gezichtsgymnastiek te doen, om de boel weer wat strakker te krijgen. Maar daar zijn natuurlijk ook nog andere methodes voor… We mochten deze keer een crème voor zuurstofarme huid proberen: benieuwd wat dat doet voor dit ouder wordende huidje!

Heb jij een zuurstofarme huid?

Een zuurstofarme huid: wat is dat eigenlijk? We geven eerlijk toe: wij hebben het ook even moeten google’en. En een eenzijdig antwoord vinden op die vraag viel nog niet mee! Volgens de een heb je bij een zuurstofarme huid een vale teint. Volgens de ander juist een glimmend gezichtje. Wat wel duidelijk is: zuurstof vind je overal in je lichaam, dus ook in de huid. Een tekort aan zuurstof in je huid kan problemen opleveren. Is het zuurstofpercentage in je huid verlaagd, dan voelen bacteriën zich lekkerder. Ook de collageen verspreiding stopt, waardoor er kankervriendelijke omstandigheden ontstaan. Wil je weten of jij een zuurstofarme huid hebt? Raadpleeg dan je schoonheidsspecialiste of dermatoloog.

Lees ook: gezichtsreiniging stappenplan voor 3 minuten per dag

Hoe ontstaat een zuurstofarme huid?

Een zuurstofarme huid is eigenlijk een direct gevolg van ouder worden. We krijgen er dus allemaal, in meer of mindere mate, last van. Als je omgeving heel zuurstofrijk is, heb je minder last van huidveroudering. Dan kan je natuurlijk besluiten de rest van je leven in een berghut in de Alpen door te brengen (ook niet verkeerd). Maar je kan ook gaan voor een crème voor zuurstofarme huid. Een zuurstofarme huid is niet meer goed in staat voedingsstoffen op te nemen en te verwerken. Daardoor wordt die futloos en krijg je meer last van onzuiverheden. Ook lijntjes en rimpels komen steeds meer voor. Je poriën gaan verder open staan, in een poging toch ’te ademen’.  Goed, tijd om die Kata crème voor zuurstofarme huid er maar eens op te gaan smeren.creme voor zuurstofarme huid

Crème voor zuurstofarme huid: Kata Shark’s Oil Cream

Wij mogen de Kata crème voor zuurstofarme huid van Utsukusy uitproberen. Shark’s Oil Cream, hoor ik je denken? Is dat ethisch wel verantwoord? Geen zorgen: dit is geen haaienvinnensoep! In de crème voor zuurstofarme huid zit heus geen haai. Waar die naam dan op slaat? Ze hebben op haaiengebied namelijk een interessante ontdekking gedaan. Hoewel ik de haai op zich niet écht een sexy beest vind, blijkt hij wel een hele goede huid te hebben. Haaien hebben nooit puistjes! En dat terwijl ze onder zuurstofarme omstandigheden leven: goed bezig dus.

De stof die hiervoor verantwoordelijk blijkt te zijn is squaleen. Squaleen stimuleert de zuurstofopname van de huid. En hij kan verkregen worden uit de olie die van de lever van haaien wordt gemaakt. Omdat het gebruik van haai in cosmetische producten niet écht meer geaccepteerd wordt, hebben ze bij Utsukusy iets anders bedacht. In het lab hebben ze gezocht naar plantaardige bronnen van de stof Squaleen. En die hebben ze ook gevonden! Een geheel diervriendelijke crème voor zuurstofarme huid dus.

creme voor zuurstofarme huid

Kata Crème ook antistress?

De Kata crème voor zuurstofarme huid zou nóg een mooi bijkomend effect hebben. Zo zou de crème niet alleen een verjongend effect op de huid hebben, maar ook stress verlagend werken. Wat? Minder stress door het smeren van een crème? Volgens blogster Mellaah werkt de crème zelfs tegen haar paniekaanvallen.

Daar heb ik zelf niets van gemerkt, maar ik ben dan ook zéér stressbestendig 😉 . De Kata crème heb ik uiteraard langdurig uitgeprobeerd, het potje is inmiddels bijna leeg. De inhoud van het potje is 50 ml en daar doe je dan ook een behoorlijke tijd mee.

Zelf vond ik de crème niet zo heel fijn smeren, waarschijnlijk omdat hij wat dikker is. Ik hou van een wat luchtigere crème die makkelijk smeerbaar is. Ik heb de crème dan ook wat verdunt voor het smeren. Dat kan je heel eenvoudig doen door een beetje crème in je handpalm te vermengen met bijvoorbeeld rozemarijn hydrolaat. Hierdoor smeert het niet alleen makkelijker maar wordt hij nog verfrissender in gebruik.

De lekker geurende crème wordt goed opgenomen door mijn huid en ik merk dat mijn glimmende look weer een beetje ingedamd wordt. Fijn! Deze crème voor de zuurstofarme huid is volledig vegetarisch en parabenenvrij. Ook dat vind ik een dikke plus. Alle ingrediënten staan hier nog even volledig voor je opgesomt.

 

creme voor de zuurstofarme huid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven