Crisis in de tent, door Ingrid de Bruijn

Geen zin in een crisis in uw tot nu toe goede, gezellige huwelijk? Ga dan vooral niet kamperen, verbouwen of verhuizen. Dit is namelijk de ultieme basis voor een fikse huwelijkscrisis. Een besluit tot echtscheiding wordt vaak genomen na de zomervakantie. Zelf stel ik mij dan hier een kampeervakantie uit het verleden bij voor met een tent, vouwwagen of caravan.

Ook hebben wij inmiddels heel wat verbouwingen achter de rug. Echt gezelliger wordt het er tijdens zo’n verbouwing bij ons thuis niet op.

Nadat je eindelijk hebt besloten te gaan verbouwen, omdat verhuizen in deze tijd niet meer op te brengen is, begint het feest. Eerst ga je op zoek naar een aannemer die betaalbaar en betrouwbaar is. Betaalbaar gaat vaak nog wel, maar betrouwbaar? Dan moeten ze ook nog eens binnen afzienbare tijd een plaatsje in de agenda voor je vrij kunnen maken.

Het leukste van de hele verbouwing is het plannen maken. Vaak worden je eerste ideeën vanwege de kosten van de tafel geveegd. Wat je voor ogen had blijkt doorgaans twee keer zo duur als een verhuizing. Als je er toch aan begint moet het ook maar meteen goed, was mijn eerste gedachte. Na veel passen, meten en rekenen kwamen we er toch uit.

Vanaf dat moment kun je niet wachten totdat de bouwlui je pand betreden. Je ontvangt ze met koffie, koekjes en op vrijdagmiddag een biertje. Tot je een week of vier verder bent. In jouw ogen wordt de puinhoop in huis er steeds groter op. Ze hebben niet alleen de eerste verdieping in beslag genomen. Als je pech hebt ben je je hele huis kwijt. Ze moeten altijd wel even ergens zijn. Waarom ontgaat me compleet, maar het schijnt echt nodig te zijn. Na een week of vier begint de irritatie er in te sluipen. Irritatie die je afreageert op je huisgenoten. Niet op de werklui, die moet je immers te vriend houden. Als je daar tegen begint te schelden is de kans zeer groot dat ze het tempo naar beneden gooien zodat ze je nog langer in de weg zitten.

Als dan eindelijk alle kerels voor de laatste keer de deur achter zich dicht trekken, je zelf weer bezit kunt nemen van wat je al jaren “je eigen huis” noemt, mag je blij zijn dat je relatie deze weken van ellende en afzien heeft overleefd. Dat niet ook je eigen vent het pand verlaat omdat hij je gezemel na al die weken meer dan zat is.

Ja, hij zat overdag “lekker” op de zaak terwijl jij de hele dag met die kerels zat opgescheept. Hem viel het niet op hoe vervelend, irritant en vreselijk ze iedere dag in de weg liepen.

Mocht je echt van elkaar afwillen volgt hier een tip: ga eerst kamperen, koop vervolgens een ander huis, ga dit huis grondig verbouwen, liefst als u er al in woont, gooi er nog een Ikea-tje tussendoor. Schaf wat kasten aan die je samen in elkaar zet en behang daarna nog even samen de slaapkamer. Succes verzekerd.

Meer lezen van Ingrid? Kijk dan hier

1 gedachte over “Crisis in de tent, door Ingrid de Bruijn”

  1. Toen wij verhuisden naar ons nieuwbouw huis bleek dat bij ons en bij de buren de ramen af en toe dicht gingen (terwijl het zo mooi weer was!) om met elkaar in de clinch te gaan. Na 7 jaar is de helft van de stellen al weer uit elkaar. Wij hebben het gered en dat met kamperen en behangen. Verbouwen en ikea’tje proberen we dan maar niet uit 😉
    Succes met overleven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven