Alleen maar schrijven over crypto als er goed nieuws is? Nope

Ik heb mezelf op iets betrapt dat ik even tegen jullie aan wil houden. De afgelopen maanden is het niet heel goed gegaan op de crypto markt. De crypto koersen gingen onderuit en onze portefeuille daalde met ongeveer 1/3 in zijn waarde. Dat is naar. Maar omdat wij beleggen in de cryptomarkt met geld dat we ‘eventueel kunnen missen’, is het niet heel erg. Maar toch is het balen, dat snapt iedereen. Aan de andere kant kan het ook niet altijd positief zijn natuurlijk. Maar wat me wel dus is opgevallen is dat ik er eigenlijk alleen over schrijf als de koersen stijgen. En dat vind ik eigenlijk niet oké. Tuurlijk, ik ben ook druk met andere dingen, zoals bijvoorbeeld uitzoeken van onze hypotheek voor een tweede huis. Maar omdat nu de koersen weer stijgen denk ik er ineens aan en bedenk ik me… hier moet ik ook maar eens aandacht aan spenderen. Bij deze dus.

crypto koersen onderuit

Als de crypto koersen onderuit gaan, wat doe je dan?

Het belang van het moment dat de crypto koersen onderuit gaan is dat je je kalm houdt. Uitgaande van het feit dat je belegt in deze markt met geld dat je niet persé nodig hebt tenminste. Anders snap ik heel goed dat het lastig is om kalm te blijven natuurlijk, maar ook dan blijft het belangrijk. Dat je niet handelt vanuit emotie en dus ook niet gedreven wordt door FOMO en FUD. Van mezelf weet ik dat ik hier best gevoelig voor kan zijn. Als de koersen onderuit gaan bekruipt me bijvoorbeeld het gevoel dat we moeten verkopen om niet nog meer geld te verliezen. Uiteraard is dat het domste wat je kan doen. En gelukkig weet ik van mezelf dat ik hier gevoelig voor ben en kan ik er daarna ook weer rationeler over nadenken.

Daarnaast is het zo dat Frank en ik hier ‘samen’ inzitten en dat we er dan ook altijd over praten natuurlijk. En dat praten is een van de betere manieren om je angsten te overwinnen, maar ook om de hallelujah stemming te rationaliseren. Nu bijvoorbeeld de Bitcoinkoers weer stijgt (+ 5% vandaag) staan we weer in de groene cijfers. Je zou je dan kunnen bedenken dat je snel weer het een en ander aan munten moet verkopen omdat je weer in de winst zit. Met de Bitcoins zullen we dat niet snel doen, maar ook de koersen van andere munten zijn weer flink gestegen. Munten zoals bijvoorbeeld Vechain (+ 21% vandaag), Holo (+ 21% vandaag) en Zilliqa (+ 33%) bijvoorbeeld. Als je daar mooie winsten op boekt dan is het verleidelijk om te verkopen voordat de koersen weer onderuit gaan.

Maar eigenlijk hebben we al onze crypto gekocht om vast te houden (hodlen). We hebben namelijk onderzoek gedaan naar de meeste coins voordat we ze aankochten en hebben daar vertrouwen in. Nu ging het even niet lekker met de crypto markt en door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn de crypto koersen helemaal onderuit gegaan. Maar dat doet niets af aan de projecten die achter de coins zitten die we gekocht hebben. Dat vertrouwen is er nog steeds. Het is alleen belangrijk dat ook anderen dat vertrouwen blijven houden 😉 .

Niet verkopen, maar vasthouden en misschien zelfs kopen!

Wat wij dus doen is blijven zitten waar we zitten als het gaat om de cryptomarkt. Sterker nog, als de crypto koersen heel erg onderuit gaan is dat misschien wel het moment om extra bij te kopen. Zo hebben we dat bijvoorbeeld ook gedaan toen de Ripple koers daalde een tijdje geleden. Frank heeft veel interesse in deze cryptomunt omdat deze munt zich ook in een bear markt in het verleden bewezen heeft. We willen die dan ook graag wat meer in onze portefeuille hebben. ALs je overigens kijkt naar de voorspellingen van XRP dan kan je daar geen pijl op trekken. Sommigen voorspellingen gaan door het dak heen en anderen zijn weer veel gematigder. Het blijft afwachten dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven