Cube lamps; een beetje new vintage in huis

Deze week liet ik jullie in een blog al zien hoe de verbouwing van onze schuur tot kantoor is verlopen. Nu wil ik er eigenlijk graag nog één item uitlichten waar ik het nog niet specifiek over gehad heb. Mijn nieuwe Cube Lamps aan de wand! Ik spotte ze op de website Cube lamps, onderdeel van SPEKTAKEL in Amersfoort en was op slag verliefd. Mijn voorliefde voor aparte lampen zoals ook de apenlamp die we in de kamer hebben wordt met deze vintage wandlamp nog verder aangewakkerd.

Vintage wandlampen in een nieuw jasje; de Cube Lamps

Het model van de wandlamp is heel eenvoudig en deed me aan vroeger denken (mijn ouders hadden zo’n soort plafonnière geloof ik). De Cube Lamps zijn van glas en worden ambachtelijk handgeblazen. Met deze vintage wandlamp heb je niet alleen een eyecacher te pakken, maar je kan ook een soort van boodschap meegeven door de letters of symbolen die je op de lamp kan laten zetten. De mogelijkheden zijn daarmee eindeloos! In de toekomst lijkt het me leuk om nog zo’n lamp in het toilet te hebben bijvoorbeeld met een mannetje en vrouwtje erop ofzo, of in de keuken met bestek erop. Super gaaf.

Onze Cube Lamps op kantoor: MOJO

Voor nu zocht ik echter iets in het kantoor wat zou benadrukken dat deze ruimte niet alleen is om te werken, maar juist ook om te inspireren, te motiveren en om plezier te hebben. Nou, daar heb ik even over na moeten denken zeg! Want welk woord heeft dat nu allemaal in zich? Eerst kwam ik op Inspire. Ook erg mooi, maar wel 7 letters lang en gezien het feit dat deze vintage wandlamp 23,5 centimeter breed is (per lamp) en je ze ook nog een stukje uit elkaar wilt hangen werd dat te breed. Daarnaast dekt het de lading niet helemaal.

Uiteindelijk is het MOJO geworden. De betekenis van MOJO vind je hieronder:

Mojo is een ruim begrip, wat zich moeilijk laat definiëren. Je zou het kunnen zien als jouw innerlijke kracht, je zelfverzekerdheid of je ‘sparkle’. Letterlijk een combinatie van Motivation en Joy. Wanneer je gemotiveerd bent en doet wat je leuk vindt, straal je positieve energie uit.

Passend toch?

Om de vintage uitstraling nog iets meer te benadrukken heb ik gekozen voor zacht geel licht en het Bauhaus lettertype. Leek me ook mooi toepasbaar, want de wanden in ons kantoor zijn gewoon wit en dan geeft dit gele licht een fijne warme gloed. Maar heb je bijvoorbeeld een zwarte muur als achtergrond (of welke andere kleur op de muur dan ook) dan is zo’n Cube Lamp met wit licht ook erg mooi.

Het ophangen van deze vintage wandlamp

Het ophangen van deze lampen is op zich niet heel moeilijk. Heb je meerdere lampen die aan elkaar een woord vormen (zoals wij), dan zorgt Jeroen van SPEKTAKEL ervoor dat deze lampen doorgekoppeld worden en dat er aan de eerste, of laatste letter een beginstekker zit. Dan is het alleen nog maar zaak dat je het geheel mooi ophangt.

Wij hebben de onderlinge afstand gemeten van de gaatjes die in het bevestigingsmateriaal van de lamp zitten. Een lange lat gepakt waar we dit op afgetekend hebben (inclusief de tussenliggende afstand van de lampen zelf) en vanaf die lat waterpas afgetekend op de muur waar we moesten boren. Zo heb je in één keer alle afstanden goed op de muur en kan het niet mis gaan.

Ik had nog graag de kabel naar de stekker toe in een zwart witte variant, je weet wel zo’n strijkijzer draad. Helaas is degene die ik gekocht had 2 aderig en hier hebben we een 3 aderige kabel voor nodig. Deze ga ik op een later moment dus nog vervangen. Verder wil ik nog graag een ombouw over de radiator maken en nog iets leuks aan de muur erbij hangen en dan kan de koeiestoel ‘weg’. Maar wat vind je tot zover van onze Cube Lamps?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven