Naar Curaçao op vakantie met je kind; waar moet je op letten?

Op vakantie naar Curaçao klinkt fantastisch natuurlijk, en dat is het ook. Het weer op Curaçao is zo’n beetje het hele jaar door fantastisch. Curaçao heeft een tropisch klimaat waardoor het het hele jaar door heerlijk van temperatuur is. Alleen in het najaar heb je eventueel wat meer kans op regen. De keer dat wij met mijn schoonouders naar Curaçao zijn gegaan met één kind (Lotte was toen nog niet geboren) was eind september geloof ik en we hebben geen spatje regen gezien.

Met je kind naar Curaçao is prima te doen!

Ik vond het destijds best een onderneming, naar Curaçao met ons kind. Maar als ik er nu op terugkijk dan valt het achteraf gezien best wel mee. Het is eigenlijk alleen de vliegreis waar je misschien wat last van hebt omdat vliegen met jonge kinderen niet altijd even makkelijk is.

Vliegen met je kind naar Curaçao

De vlucht naar Curaçao duurt natuurlijk wel even. Als je een rechtstreekse vlucht hebt, dan zit je ongeveer 10 uur in het vliegtuig. Maar je kan je best voorbereiden op zo’n lange vlucht met je kind. En als je in de nacht vliegt, dan scheelt dat ook al veel omdat ze dan in verhouding toch makkelijker slapen.

Uiteraard is het ook afhankelijk van de leeftijd van je kind. Luc was bijna drie jaar oud toen wij naar Curaçao vlogen. Dat is zo’n leeftijd waarop ze vanalles willen, maar de uitleg van bepaalde dingen soms nog niet helemaal wil doordringen, haha. Wij hadden dan ook wat spulletjes bij ons om hem te vermaken, maar ook in het vliegtuig was daar aan gedacht.

Verder denk ik ook dat je je vooral niet te druk moet maken. Willen ze hun benen strekken? Dan laat je ze toch zo nu en dan lekker op en neer lopen in het vliegtuig? Ze proberen in de stoel te houden werkt alleen maar averechts. En vergeet niet dat de meeste mensen het ook best snappen als je onderweg bent naar Curaçao en je je kind probeert bezig te houden.

Curaçao zelf is super kindvriendelijk

En als je eenmaal in Curaçao bent zal je zien dat dit eiland heel kindvriendelijk is. Er is voldoende voor kinderen te doen. Denk bijvoorbeeld aan dierentuinen, speeltuinen en uiteraard het heerlijk op het strand spelen met een schepje en een emmertje.

Als er zand en schelpjes in de buurt zijn en het weer op Curaçao is zoals ze beloven, dan is het goed toch? Of je nu kiest voor een zonvakantie in Maart of juist in de herfstvakantie gaat, hier is het altijd fijn. Wij verbleven daarnaast in een all inclusive resort waardoor we het echt heel makkelijk konden regelen allemaal.

Mijn schoonouders en wijzelf hadden allebei ons eigen apartementje in het Breezes resort (tegenwoordig Sunscape volgens mij).

sunscape resort zwembad

Dat we een eigen plek hadden om terug te trekken vond ik zelf al heerlijk, maar met een kind op Curaçao dat ook tussendoor slaapjes nodig heeft is dat helemaal prettig. Luc kon zo ongestoord slapen tussen de middag, om vervolgens weer lekker door te trekken in de avond 😉 .

Of dat je nu jonge of wat oudere kinderen hebt, het Sunscape Curaçao Resort heeft waar je naar op zoek bent. Er is een fijn privé strand met een mooie baai waarin het heerlijk poedelen, zwemmen en snorkelen is. Omdat dit privéstrand in een baai ligt is het ook erg overzichtelijk.

Je kan je kinderen goed in de gaten houden bij het water. Verder zijn er natuurlijk ook een aantal zwembaden (3 stuks!) én een kinderbadje.

All inclusive resort Curacao met kind

Tel daar de kidsclub, de club voor tieners, het schaken en de speeltuin bij op en je bent voorzien van meer dan voldoende speelgelegenheden voor de kinderen. Uiteraard is er ook nog animatie.

Hier hebben wij overigens helemaal geen gebruik van gemaakt. Luc vond het gewoon heerlijk op het strand en in het water. Verder hebben we regelmatig uitstapjes gemaakt om Willemstad te bekijken en nog veel meer. Hieronder lees je daar nog wat meer over, maar eerst nog even dit.

All inclusive naar Curaçao met je kind, of niet?

Persoonlijk vind ik all inclusive een ideale manier van op vakantie gaan met kinderen, ook in Curaçao dus. Ik moet daarbij wel even vermelden dat het Sunscape Resort niet te vergelijken is met een standaard all inclusive.

Het is hier namelijk niet zo dat je alleen aan kan schuiven aan het buffet. Van de vijf restaurants die ze hebben binnen dit resort zijn er namelijk 4 à la carte restaurants. Dat zie je niet veel in de all inclusive resorts.

Je kan hier bijvoorbeeld heerlijk Japans eten van de bakplaat, maar ook van verschikkelijk lekker Italiaans eten genieten. En dat allemaal zonder extra bij te hoeven betalen! Verder kan je natuurlijk overdag in de verschillende bars lekkere snacks krijgen en drinken wat je wilt. Is het heel warm? Dan hang je lekker aan de bar ín het zwembad 😉 . Wat een luxe.

Een volgende keer dat wij weer richting Curaçao gaan, dan gaan we zeker terug naar dit resort! Lotte is namelijk nog nooit op Curaçao geweest en dat kind wil natuurlijk (na al onze verhalen hierover) óók heel graag!

Dit kan je allemaal met je kinderen doen op Curaçao

Waarom wij naar Curaçao gingen met kind en schoonouders? Om te beginnen ga je alleen naar dit eiland als je van dit klimaat houdt en op zoek bent naar witte stranden en een helder blauwe zee. En als je dolfijnen wilt zien, ook in ’t wild.

Wij hadden een soort ideaal plaatje in ons hoofd als het om Curaçao gaat. Lekker relaxen op een bounty-eiland zeg maar. En ik moet je zeggen, dat is allemaal waar. Ik kan dan ook maar twee nadelen bedenken over een vakantie naar Curaçao. Het is een relatief dure vakantie én het is ver vliegen. Maar verder? Ik zeg: DOEN!

Wil je weten wat voor jullie het beste moment is om Curaçao te bezoeken (met of zonder kind), check dan de website Bestereistijd.nl als het over het weer gaat. En dan nu de leuke activiteiten:

strand curacao met kind

37 stranden te bezoeken

Van bredere stranden tot kleine baaitjes. Zijn jij en je kind strandliefhebbers dan zit je op Curaçao gebakken. Er zijn voldoende gratis stranden, maar ook strandjes waarvoor je moet betalen om erop te kunnen.

Wij hebben alleen wat gratis stranden bezocht, naast het privéstrand dat we bij ons resort hadden. Bij ieder strand kan je heerlijk snorkelen, of duiken en er bestaat zelfs de kans dat je dolfijnen in het wild zit. Wij hadden (net achter onze baai) een keer zicht op zo’n 100 dolfijnen die langs gezwommen kwamen. Ik ben nog nooit zóóó enthousiast geweest geloof ik!

Tip: Meer informatie over kidsproof stranden Curaçao vind je hier.

jeepsafari curacao
natuurgebied curacao

Ga op jeepsafari!

Heb je even genoeg strandjes gezien? Dan is een jeepsafari een goed idee. Je kan met een chauffeur mee, maar je kan ook zelf een jeep huren. Een safari vol actie waarbij je tussendoor wat grotten kan bezoeken, of (weer) een strandje of een natuurgebied bezoekt.

pontonbrug in Willemstad, Curaçao
lokale markt Curaçao

Willemstad bezoeken met alles erop en eraan!

Willemstad is prachtig. Alleen al de gekleurde gevels van de huisjes zijn een feest. Maar ook de Pontonbrug is mooi en kijken naar de cruiseschepen is uiteraard ook fantastisch! Je kan hier heerlijk over de lokale markten struinen, lekker wat drinken in een van de vele restaurantjes en de echte Curaçao sfeer opsnuiven.

dolfijnenshow op Curaçao
aquarium bezoeken op Curaçao

Naar dierentuin, aquarium of een dolfijnenshow bezoeken

Hierover zijn de meningen uiteraard verdeeld. De een vindt het fantastisch om naar een mooie dolfijnenshow te gaan, de ander vindt het helemaal niets. Feit blijft dat je kind dit helemaal geweldig zal vinden en dat er op Curaçao de gelegenheid is om dit te doen. Daarnaast is er in het aquarium veel te leren en is een bezoekje aan de dierentuin ook altijd een succes.

natuurgebieden bezoeken op Curaçao
grotten bezoeken op Curaçao

Grotten bezoeken en door natuurgebieden struinen

Wij houden zelf van een goede mix van ontspanning, cultuur, dorpjes en natuur. Voor al die zaken kan je uitstekend op Curaçao terecht, ook met je kind. Je hoeft je geen moment te vervelen en ook je kindje zal zich uitstekend vermaken.

Alm et al heb je hier een fantastische vakantie, dat kan niet missen. Maar je moet er wel wat geld voor neertellen. De reis is niet heel goedkoop en ook het verblijf kost het nodige. Wij zijn 10 dagen op Curaçao gebeleven. Wat mij betreft is dit het minimum. Niet alleen om Curaçao goed te kunnen ontdekken en je kind alles te laten zien, maar ook om het vakantiegevoel te behouden. De vlucht slokt immers best wat van je tijd op. Blijf je liever dichter bij huis maar wil je toch graag lekker weer hebben, dan is wellicht een vakantie naar Tenerife ook een goed idee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven