Curry met tilapia die je binnen 10 minuten op tafel zet (ja, het kan echt)

Een snelle hap, kan die ook gezond zijn? Reken maar! Niet als je ervoor naar de dichtstbijzijnde friettent gaat natuurlijk 😉 . Maar je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om een (behoorlijk) gezonde maaltijd op tafel te zetten. En op dat soort recepten zijn we bij MamsatWork dus dol. Het recept voor curry met Tilapia, dat is ingestuurd door lezeres Rika, is er ook zo eentje

Heb jij zelf een lekker snel recept dat ook nog eens voedzaam is voor opgroeiende kids? Deel het dan in een reactie onder dit blog! Als het tenminste geen geheim recept is 😉 …

Lees ook: Ook lekker snel klaar; zet eens pasta met tonijn op tafel

Slow versus fast cooking

Begrijp me niet verkeerd; ik vind het heerlijk om lekker in de keuken te staan. Een paar voedzame gangen op tafel zetten. Of de slowcooker het werk laten doen 😉 . Gerechten die de tijd krijgen blijf ik toch het lekkerst vinden. Maar er zijn nu eenmaal dagen dat deze mama geen tijd heeft. Dus dan kan ze die ook moeilijk aan het eten besteden. En dan zijn er óók nog dagen waarop ik heus wel een planning maak… Die dan glashard in de soep loopt. En dan is een fast cooking toch een uitkomst.

Daarvoor hebben we ook dit weer een fijn recept voor je. Dit keer: curry met tilapia. Ben je een echte curry fan? Of vegetariër, en wil je ook wel eens lekker curry eten? Dan zit je hier goed 😉 .

Curry met tilapia

Wil jij het recept voor deze curry met vis zelf proberen? Dan lees je hieronder wat je ervoor nodig hebt en hoe je dit heerlijke recept maakt.

Ingrediënten

  • Zak tilapia (diepgevroren)
  • rijst
  • prei ringen
  • 1 ui
  • knoflook
  • pot saus (Patak’s Korma)

Bereidingswijze

Laat de avond ervoor de zak tilapia uit de vriezer in de koelkast laten ontdooien.

1. Kook de rijst. Bij voorkeur in de rijstkoker. Heb je er geen, werkende of drukke mam? Koop er een.
2. stoof in een beetje boter een zakje preiringetjes (deksel erop)
3. bak in een hapjespan een uitje met knoflook
4. giet er een pot Patak’s Korma in
5. knip de viszak open, laat water eruit lopen, snijdt in grove moten
6. leg ze op de saus, schep voorzichtig onder
7. deksel op de pan
8. doe je jas nu uit 😉

Dat was nog eens snel, he mama’s? Eindelijk een gerecht dat net zo snel klaar is als het opeten 😉 . Eet smakelijk!

Lees ook: Koken met de Family Box – gemak dient de mens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here