Dagboek van een muts deel 8,5: iets voor je eigen mutsje?

Mijn tienerdochter kan niet meer wachten op het volgende deel van de populaire reeks Dagboek van een muts. Ze heeft 8 delen verslonden, het laatste deel had ze in recordtijd, twee avonden, uit. Ze is dan ook als een kind zo blij als er een pakje van MamsatWork bij ons wordt bezorgd. “Misschien is het wel een nieuwe dagboek van een muts mam!” Ze heeft gelijk, maar dan wel net even anders. Dagboek van een muts deel 8,5 is geen boek om te lezen, maar om lekker zelf in te schrijven!

dagboek van een muts

Dagboek van een muts deel 8,5: net even anders

dagboekEnthousiast grist ze Afblijven! Dit dagboek is van mij uit mijn handen. Ze bladert het door en is een beetje bozig. “Het begint op 1 januari mam, ik kan er nu nog niet in schrijven!” Haar handen jeuken blijkbaar om net zoals de hoofdpersoon Nikki alle belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen in haar leven vast te leggen. Grappig, ik herken dat wel. Misschien was ik wel net zo oud als mijn dochter toen ik met mijn eerste dagboek begon. Dat er overigens niet zo hip uitzag als dat dagboek van een muts 🙂 .

In het invulboek van Rachel Renée Russell kunnen jonge meiden al hun avonturen en belevenissen kwijt. In Afblijven! Dit dagboek is van mij stelt Nikki elke dag een vraag die de eigenaar van het dagboek van een muts mag beantwoorden! Zo leren jonge meiden zichzelf heel goed kennen. Erg fijn aan dit dagboek is dat het twee jaar mee gaat, want na 365 vragen begint het opnieuw. Het leuke daarvan is dat mijn dochter meteen kan zien of ze in een jaar veranderd is of juist helemaal niet! Ik hoop maar dat ik af en toe mee mag lezen….

Hoe dan ook, mijn dochter wacht nog tot 1 januari voor ze haar eerste stappen op schrijversgebied zet. Dit blog zal dus nog wel een vervolg krijgen. Voor nu mogen wij nog zo’n leuk pakketje uitdelen!

Wil je niet wachten? Hier kan je hem ook vinden. Leuk nog voor de kerst onder de boom!

Wil jij ook zo’n leuk dagboek van een muts deel 8,5 winnen voor jouw dochter? Geef dan aan waar jouw dochter volgens jou over zal gaan schrijven en wie weet… de winactie duurt tot 11 Januari 206.

 

 

27 gedachten over “Dagboek van een muts deel 8,5: iets voor je eigen mutsje?”

 1. Ik denk dat ze zal schrijven over wat ze dagelijks meemaakt met haar vriendinnen, op school en met ons gezin. En waarschijnlijk zal ze ook schrijven over dingen die haar bezig houden, ze is namelijk nogal een piekeraartje.

 2. Mijn oudste zit nu in groep 4 en begint echt lekker te lezen en verslind boeken bij de vleet. We gaan dan ook regelmatig naar de bibliotheek. Ik denk dat ze deze boeken ook weg leuk zal vinden. Misschien ietsje moeilijker, maar dat is goed voor de uitdaging

 3. heerlijke ontspanning voor mijn dochter die deze schrijfster geweldig vind, een top cadeau om te geven en haar eigen fantasie op de loop te laten gaan

 4. Mijn mooie meid zit net op het voortgezet onderwijs en is druk doende haar weg en plek te vinden en heeft hier nog wat moeite mee. Dus ik denk dat ze vooral over haar strubbelingen en onzekerheden en hopelijk over haar eerste verliefdheden etc…

 5. Ons dochtertje is 5 jaar. Ze zit sinds een half jaar op fulltime hoogbegaafden onderwijs. Daarvoor (en nu natuurlijk nog) heeft ze het erg zwaar gehad omdat ze zich niet begrepen voelde. Ze was echt heel erg ongelukkig. Nu gaat het gelukkig beter op deze school.
  Ze kan vloeiend lezen en goed schrijven. Dit zou dan ook fantastisch voor haar zijn. Ik denk dat zij zou schrijven over hoe ze de dag ervaren heeft. Er komen zoveel prikkels binnen op een dag zoveel om over na te denken. Mooi boek voor haar dus! 🙂

 6. Ik heb zelf heel lang een dagboek bijgehouden. Ik zou deze graag cadeau doen aan de dochter van mijn man. Onze gezamenlijke kleine meid is er nog veel te klein voor.

 7. Mijn 10-jarige dochter schrijft nu verhaaltjes op de iPad in de notities, hoe gaaf om dat ik dit leuke boek te gaan doen omdat ze de verhalen van dagboek van een muts super leuk vind!

 8. Ik wil dit graag voor mijn nichtje winnen. Ze zal schrijven over haar avonturen op school en met vriendinnentjes, daarnaast kookt ze graag met haar moeder dus dat zal zeker ook in dit boek vermeld worden.

 9. Mijn kleindochter zal veel gaan schrijven over haar vriendinnen en die heeft ze veel, met al hun geheimpjes.
  Ook een hartsvriendin, waar ze alles mee deelt. Hoop dat ik er ook in haar dagboek voorkom. Waar ik eigenlijk niet aan twijfel, want we hebben een goede band.

 10. Over haar beste vriendin, school, feestjes, ballet, toneel, oma, haar ooms, de poezen, de vissen, over mij, boeken, statten en natuurlijk over haarzelf m.b.t. tot dit alles!

 11. Ik denk dat mijn dochter alles kwijt kan wat haar dwars zit, als puber is het belangrijk om alles van je af te kunnen schrijven, dat werkt als een soort therapie en zal haar zeker helpen om dingen nog beter te kunnen verwerken. Daarbij is ze dol op dit de dagboeken van een muts

 12. Ik gun deze van harte aan mijn oudste nichtje. Ze is ernstig ziek en moet voor de kerst nog een hele zware operatie ondergaan. Daarna is ze helaas nog niet klaar met het behandeltraject. Ze vindt de Dagboeken van een Muts heel leuk. Ik weet niet hoe het boek ingericht is, maar wellicht kan ze het ook deels gebruiken als verwerking van wat haar allemaal overkomt. Gelukkig kan ze op de dagen die ze zich goed voelt, wel naar school. Daar kan ze tenminste normale dingen meemaken voor een 11-jarige.

 13. Wat een gaaf boek en wat leuk zeg die winactie!
  Ik zou best mee willen doen maar voorlopig heeft mijn dochter er nog weinig aan. Ze is pas 2,5 jaar haha.
  Waar ze over gaat schrijven? Hopelijk een hoop leuke, gezellige dingen. 😀

 14. Wat ontzettend leuk! Ik doe heel graag mee.. Mijn dochter is dol op de boekenreeks van ‘Een dagboek van een muts’. Helaas zijn deze boeken meestal al uitgeleend bij de bieb en komt ze vaak teleurgesteld terug. Ze zou het helemaal te gek vinden om deze speciale editie in eigen bezit te mogen hebben..! 🙂

 15. Het huidige dagboek van mijn dochter is bijna vol. Ze verstopt het in een speciaal mandje met deksel op haar kamer. Ik mag er absoluut niet aankomen. Ze schrijft vooral over wat ze beleeft en waar ze mee zit.

 16. Mijn dochter Sterre had het over dit boek. Ze had het bij iemand anders gezien en was helemaal enthousiast. Waar ze over zal schrijven? Ik denk over de dagelijkse dingen in het leven. School, vriendinnetjes, haar tweelingzusje en broer, haar konijn en goudvissen, turnen en natuurlijk haar ouders.

 17. Oeeehhh heel gaaf! Mijn dochter heeft laatst aangegeven dat zij een vlog wilt bijhouden. Zij schrijft haar eigen korte verhalen en tekend daar ook graag bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven